Τι εντόπισε ο Πρόεδρος της Ρωσίας και ήρθε ακόμα πιο κοντά με την Κίνα εις βάρος της Δύσης ;


Πώς μεταδίδεται το γεγονός σε ΜΜΕ της Ασίας. 








Με τους διεθνιστές της Ουάσινγκτον να μποϊκοτάρει διπλωματικά τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο, ώστε να στήσουν σκηνικό έντασης με την Ανατολή, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν εκμεταλλεύθηκε την ευκαιρία για να αναδείξει στο έπακρον τον ρόλο του επίτιμου προσκεκλημένου στην έναρξη των Αγώνων και φυσικά να ενδυναμώσει την οικονομική θέση της Ρωσίας με τον «Δράκο», επισυνάπτοντας ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ συμφωνίες, όπως διαβάσατε στο el.gr! Κατά αυτόν τον τρόπο έδειξε στην Ευρώπη πως η «Αρκούδα» μπορεί να βρυχάται όχι μόνο πυρηνικά , αλλά και γεωοικονομικά, αγνοώντας τις όποιες απειλές των Ευρωπαίων για κυρώσεις. Άλλωστε η αγορά της Ανατολής είναι πολύ μεγαλύτερη, αν ποτέ η Ευρώπη αποφασίσει να τα «σπάσει» εντελώς με την Μόσχα.!!!


ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ ΟΜΩΣ ΤΙ ΕΝΩΝΕΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΧΩΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΚΙΝΟ ΤΑΧΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ;;;


Ως γνωστόν, η Κίνα συντάχθηκε με την Ρωσία στο αίτημά της για τερματισμό της διεύρυνσης του ΝΑΤΟ και για εγγυήσεις ασφαλείας από την Δύση. Ταυτόχρονα, η Ρωσία εξέφρασε την υποστήριξή της στην θέση της Κίνας ότι η Ταϊβάν είναι ζωτικό μέρος της και αντιτάχθηκε σε οποιαδήποτε μορφή ανεξαρτησίας για το νησί.


Οι Κινέζοι θέλουν να δουν ως πού θα φτάσει η Μόσχα στην κόντρα της με την Δύση για την Ουκρανία, για να μπορέσουν έτσι (να προσπαθήσουν) να αξιολογήσουν και τον βαθμό της αποφασιστικότητας των δυνητικών αμερικανικών αντιδράσεων στο μέτωπο της Ταϊβάν, άπαξ και η ένταση στις θάλασσες της Ασίας χτυπήσει κόκκινο όπως είναι πιθανό το προσεχές διάστημα δεδομένης της κλιμάκωσης των τελευταίων ετών.


Αυτό υποστηρίζει ο Μάικλ Σούμαν, συγγραφέας του βιβλίου «Superpower Interrupted: The Chinese History of the World» και fellow στο Global China Hub του Atlantic Council, σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε στον ιστοχώρο του αμερικανικού περιοδικού the Atlantic.


Όπως ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλάντιμιρ Πούτιν θέλει να επαναφέρει την – γειτονική στην Ρωσία – Ουκρανία υπό ρωσική επιρροή, έτσι και ο Κινέζος ηγέτης Σι Τζινπίνγκ θα ήθελε να θέσει την – γειτονική στην Κίνα – Ταϊβάν υπό τον απόλυτο έλεγχο του Πεκίνου.


Για το Πεκίνο άλλωστε, το νησί της Ταϊβάν συνεχίζει (δεν σταμάτησε ποτέ) να αποτελεί κομμάτι της κινεζικής επικράτειας στο πλαίσιο της καλούμενης πολιτικής της «μίας Κίνας» (βλ. «one-China policy»).  


Ο Ρώσος Πρόεδρος εντόπισε αυτό το κοινό έδαφος και ΕΔΡΑΣΕ ΑΝΑΛΟΓΩΣ! 

0 comments: