Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021

Για το θάνατο του πατέρα μου δεχόμαστε συγχαρητήρια, ευχές και ευλογίες!


Επιλέξαμε αυτό το άρθρο γιατί μας θυμίζει τους γενναίους Έλληνες στρατηγούς της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας όπως ο Βουλγαροκτόνος, ο Ηράκλειος, ο Άγιος Νικηφόρος Φωκάς, ο Ρωμανός Διογένης, ο Νικηφόρος Ουρανός, ο Νικηφόρος Ξιφίας, Νικηφόρος Βασιλάκιος, Νικηφόρος Βρυέννιος, Ευστάθιος Δαφνομήλης, Κωνσταντίνος Διογένης, Νικηφόρος Βρυέννιος ο νεότερος κλπ. 

Δυστυχώς την σύγχρονη εποχή οι νεοέλληνες στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι απόλεμοι. Παθητικοί θεατές στον αφανισμό του έθνους. Εν τούτοις αγωνιστές της ελευθερίας αυτή την εποχή είναι οι Σύριοι. Τα ανατολικά σύνορα της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας ήταν στην Συρία. Το Συριακό έθνος είχε ως πρότυπο τους μεγάλους Έλληνες στρατηγούς. 

"Στην Συρία των Σελευκιδών του Μεγάλου Αλεξάνδρου οι στρατηγοί πεθαίνουν στο Μέτωπο, δίπλα και... μπροστά από τους στρατιώτες τους, γίνονται προσφορά θυσίας στην Πατρίδα και εισέρχονται στο Πάνθεο των Ηρώων, γίνονται θρύλος!

Σαν σήμερα (19 Οκτώβρη 2017), έπεσε ο θρυλικός Κομαντάντε Issam Zahreddine, ο μυθικός Απελευθερωτής της Συριακής γης.
Είχε την τιμή να συμπεριληφθεί και με την υπογραφή του κυρίου Κοτζιά, στον κατάλογο των κυρώσεων εναντίον πολιτών της Συρίας, μέχρι να πέσει το "δικτατορικό καθεστώς Άσαντ", λες κι ο Καπετάνιος σκεφτόταν ποτέ να έρθει διακοπές στην Ελλάδα του Κοτζιά, του Κατρούγκαλου, του Δένδια και σια και γι' αυτό του "στερούσαν αυτή τη δυνατότητα"... Ω γελοία δουλικά υποκείμενα!
 
Ηχηρό χαστούκι στους ιμπεριαλιστές και... στον Δένδια!«Δεν θα μπορέσουν να ψεύδονται αιωνίως.Θα πρέπει αργά ή γρήγορα
να...λογοδοτήσουν στη λογική με λογική, στις ιδέες με ιδέες, στο συναίσθημα με συναίσθημα. Και τότε θα σιωπήσουν: το κάστρο των εκβιασμών τους. της βίας και των ψεμάτων θα καταρρεύσει» Pier Paolo Pasolini

Εκεί στην Συρία των Σελευκιδών του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στις σύγχρονες Θερμοπύλες γιορτάζουν το θάνατο του ήρωα και δέχονται συγχαρητήρια και ευχές για τη θυσία στην Πατρίδα. Για αυτό η Δαμασκός παραμένει Αδούλωτη κι Αδέσποτη φάρος αγώνα για τους λαούς όλου του κόσμου που παλεύουν για Εθνική Ανεξαρτησία!

 


«Να μην σκέφτονται οι εχθροί μας ότι υπάρχει δυνατότητα
να κερδίσουν από την πολιτική εκείνο που δεν κατάφεραν
να αποκτήσουν με την τρομοκρατία.
Μαζί τους ούτε συμφωνίες, ούτε πρεσβείες.
ΤΙΠΟΤΑ»
Μπασάρ Αλ Άσαντ, Πρόεδρος της Συρίας
Δαμασκός, 20 Αυγούστου 2017



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου