Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021

ΝΕΕΣ ΠΛΕΚΤΑΝΕΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΙΚΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ.


Ενοχλεί πολύ την νέα τάξη πραγμάτων η ειρηνική και αρμονική συμβίωση μεταξύ Ορθοδόξων Χριστιανών και Μουσουλμάνων, στην μαρτυρική Συρία. 







Αυτή την φορά ανακάλυψαν οι νεοταξίτες 'τρομερά" βασανιστήρια στην Συρία !!!

"Για «φρικιαστικές παραβιάσεις» που διαπράχθηκαν σε βάρος 66 προσφύγων, συμπεριλαμβανομένων 13 παιδιών που επέστρεψαν στην πατρίδα τους από το 2017 ως την άνοιξη του 2021 κάνει λόγο η Διεθνής Αμνηστία στην έκθεση της που δημοσιεύεται σήμερα, για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Συρία. Βασανιστήρια, βιασμοί, αυθαίρετες συλλήψεις περίμεναν  δεκάδες Σύρους πρόσφυγες που επέστρεψαν στη χώρα τους  και μετατράπηκαν σε θύματα φρικαλεοτήτων που διαπράχθηκαν από τις υπηρεσίες ασφαλείας του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Η μη κυβερνητική οργάνωση υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αξιώνει ειδικά οι κυβερνήσεις δυτικών χωρών που έχουν υποδεχθεί Σύρους πρόσφυγες να μην τους επιβάλλουν την «εξαναγκαστική» επιστροφή στη ΣυρίαΟι υπηρεσίες ασφαλείας «υπέβαλαν γυναίκες, παιδιά και άνδρες (…) σε παράνομες και αυθαίρετες συλλήψεις, σε βασανιστήρια και άλλες κακομεταχειρίσεις, ειδικά βιασμούς και σεξουαλική βία», σε ορισμένες περιπτώσεις με θύματα παιδιά, συνοψίζει η ΜΚΟ.

Ανάμεσα στις περιπτώσεις για τις οποίες συγκέντρωσε στοιχεία η Αμνηστία είναι αυτές πέντε ανθρώπων που πέθαναν υπό κράτηση. Η τύχη άλλων 17, θύματα εξαναγκαστικών «εξαφανίσεων», αγνοείται. Η ΜΚΟ κάνει επίσης λόγο για «14 περιπτώσεις σεξουαλικής βίας από τις δυνάμεις ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων επτά βιασμών, πέντε γυναικών, ενός εφήβου κι ενός κοριτσιού πέντε ετών».

Η Διεθνής Αμνηστία αναφέρει ότι οι πρόσφυγες αυτοί κατηγορήθηκαν για «προδοσία» ή «τρομοκρατία» από τους βασανιστές τους, κατά την ορολογία του καθεστώτος Άσαντ, που δεν κάνει κανέναν διαχωρισμό μεταξύ αντιπολιτευόμενων, ανταρτών και τζιχαντιστών. Ευρωπαϊκές χώρες όπως η Δανία και η Σουηδία ασκούν «πίεση στους Σύρους πρόσφυγες να επιστρέψουν» στην πατρίδα τους, στηλιτεύει η ΜΚΟ και τονίζει πως οι μαρτυρίες που συγκέντρωσε «είναι η απόδειξη πως σε κανένα τμήμα της Συρίας δεν είναι (επαρκώς) ασφαλές ώστε να μπορούν να επιστρέψουν». Ανάμεσα στις περιπτώσεις που ερεύνησε η Αμνηστία είναι αυτές προσφύγων που επέστρεψαν από τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Τουρκία, την Ιορδανία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα."

Έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας για "βασανιστήρια και βιασμούς" σε επαναπατρισθέντες πρόσφυγες.


Στον παγκόσμιο πόλεμο μικρότερης κλίμακας, που διεξάγεται στην Συρία, αδιαμφισβήτητος νικητής είναι η Ρωσία του Πούτιν. Επίσης πρόσφατα η Γερμανία αποφάσισε να διπλασιάσει την εισαγωγή φυσικού αερίου από την Ρωσία.  


Ο μικρότερης κλίμακας παγκόσμιος πόλεμος, θέτει σε κίνδυνο ακόμη και την παγκόσμια ειρήνη.

Πάνω από 400 χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει τις ζωές τους.  Ο μισός πληθυσμός της Συρίας, ο οποίος πριν τον εμφύλιο ανερχόταν στα 23 εκατομμύρια κατοίκους εξαναγκάστηκε να εγκαταλείψει την χώρα είτε τα σπίτια τους. Κάποιοι από τους δυστυχισμένους ανθρώπους επέτυχαν να φτάσουν στην Ευρώπη, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι συνελήφθησαν, απήχθησαν ή αγνοούνται. Κατά την διάρκεια της τρομερής  καιαιματηρής πολεμικής αντιπαραθέσεως, έλαβαν χώρα εκτεταμένες παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. 'Όλα τα μέρη έχουν κατηγορηθεί για επίθεση εναντίων αμάχων.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, το 80% του πληθυσμού ζει κάτω από το όριο της φτώχειας. Οι Συριακές οικογένειες συχνά δεν είναι σε θέση να καλύψουν βασικές ανάγκες, όπως τροφή, στέγη, ιατρική περίθαλψη. Στην χώρα που για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια απαραίτητη προυπόθεση, ήταν οι γνώσεις επάνω στον Αριστοκλή και τον Αριστοτέλη, τα παιδιά δεν έχουν την δυνατότητα εκπαιδεύσεως. 

Εξαιτίας των φοβερών συγκρούσεων, ένα μεγάλο μέρος της χώρας έχει μετατραπεί σε ερείπια. Η οικονομική δεινότητα της Συρίας, έχει επιδεινωθεί με δραματικούς ρυθμούς, με τις τιμές να αυξάνονται ακόμα και κατά τη διάρκεια μιας ημέρας. Το νόμισμα καταρρέει, και ως συνέπεια έχουμε την πείνα και την εξαθλίωση.

Η Συρία έχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης και ανελέητου ανταγωνισμού, σε παγκόσμιο επίπεδο των μεγάλων δυνάμεων. Οι ισχυροί του πλανήτη ανταγωνίζονται σε ουδέτερο έδαφος, στα πεδία των μαχών τα οποία είναι δομημένα γύρω από την εξυπηρέτηση των τεραστίων συμφερόντων τους σε γεωστρατηγικό-ενεργειακό επίπεδο. Είναι γεγονός πως η τωρινή εμπόλεμη κατάσταση δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την υπεράσπιση  του Συριακού λαού.

Κανείς δεν γνωρίζει εάν και πότε θα σταματήσει ο πόλεμος στην Συρία. Ούτε και πώς θα διαμορφωθεί η κατάσταση σχετικά με την μεταπολεμική εποχή, και τον συσχετισμό των δυνάμεων, στην Μέση Ανατολή.

Σήμερα που η Ανατολική Μεσόγειος πραγματικά φλέγεται, από μία τεράστιας κλίμακας πολεμική σύγκρουση, καθώς έχουμε έναν κανονικό παγκόσμιο πόλεμο, σε μικρότερη μορφή, στην Συρία και εξαιτίας των σχεδίων για αναβίωση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας από την Τουρκία του Ρ. Τ. Ερντογάν, είναι απόλυτη ανάγκη να δούμε προσεκτικά τις συμμαχίες που θα συγκροτηθούν, για την μοιρασιά του υπάρχοντος ορυκτού πλούτου και τις αλλαγές των συνόρων. 

Η σύγκρουση των πολιτισμών, Χριστιανισμός-Ισλάμ, που επιδιώκουν οι νεοταξίτες, είναι προ των πυλών και χρειαζόμαστε δίπλα μας τον μοναδικό μας σύμμαχο κατά την σύγχρονη εποχή. Τον Φιλέλληνα Μπασάρ Ασσάντ. 

Ήδη βιώνουμε την δόμηση των αιτίων της σύγκρουσης, με την μαζική κατά γενική παραδοχή εισβολή του Ισλάμ στην Ελλάδα και την αποχριστιανοποίησή της. 

Ο θρησκευτικός πόλεμος που θα ξεκινήσει, θα είναι ίσως ο μεγαλύτερος όλων των εποχών.

Η μαρτυρική Συρία δέχεται ακόμη πολλαπλές επιθέσεις από Τουρκία, Ισραήλ, ΗΠΑ, Ευρωπαϊκή Ένωση-Ελλάδα, τα Αραβικά-δικτατορικά καθεστώτα και την επίθεση από τον κορωνοϊό, μαζί με το δολοφονικό εμπάργκο από την “πολιτισμένη” δύση, χωρίς να έχουν την έγκριση του ΟΗΕ. Παρά τις τρομερές αντιξοότητες, οι ηρωικοί Σύριοι, παραμένουν στις επάλξεις, αδέσποτοι και υπερήφανοι, για να υπερασπιστούν τις δύο μεγαλύτερες ανθρώπινες-διαχρονικές αξίες, την ελευθερία, και την αξιοπρέπεια. 

ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ.

Εδώ και χρόνια το Βερολίνο καταβάλει τεράστιες προσπάθειες να μην είναι ενεργειακά εξαρτημένο, από την Ρωσία του Β. Πούτιν. Εν τούτοις η Γερμανία διπλασιάζει τις ποσότητες αγοράς φυσικού αερίου από την Γερμανία (Nord Sream 2). 

Για όσους δεν γνωρίζουν, η Γερμανία είναι υπεύθυνη για την δημιουργία του φοβερού πολέμου, στην αιματοβαμμένη και μαρτυρική Συρία. 

Η Γερμανία έχει κάνει συμφωνία με το Κατάρ, ώστε να περάσει αγωγός από την Συρία, με στόχο να είναι ενεργειακά
ανεξάρτητη από την Ρωσία. Όμως ο μεγάλος πατριώτης Μ. Ασσάντ, δεν αποδέχτηκε τα σχέδια του Κατάρ και των Γερμανών, ώστε να περάσει ένας αγωγός μέσα από το Συριακό κράτος. Το αποτέλεσμα ήταν να ξεκινήσει, ένας πολύ αιματηρός πόλεμος στην Συρία (2011-2021). 

Με την αντίσταση του Μ. Ασσάντ και του Συριακού λαού, άλλαξαν όλα τα δεδομένα σε γεωστρατηγικό επίπεδο. 

Η μεγάλη πατριωτική Συρία του Μπασάρ Αλ Ασσάντ, απέρριψε  το νεοταξικό σχέδιο “Αραβική Άνοιξη”, το οποίο είχε ως στόχο την εγκαθίδρυση της κυριαρχίας του Ισραήλ στην περιοχή. Το Ισραήλ επιθυμεί να επεκτείνει την απόλυτη κυριαρχία του στην Ανατολική Μεσόγειο, με την ευλογία και την πλήρη υποστήριξη της Αμερικής. Για αυτό συμμετέχουν οι Ισραηλινοί στον πόλεμο της Συρίας, ενάντια στον φιλέλληνα Ασσάντ. Επίσης φοβούνται πολύ την συμμαχία Ελλάδας-Συρίας και επέκτασιν, την συμμαχία Ρωσία, Ελλάδα, Συρία, Ιράν. 

Η επιτυχία αυτού του επικίνδυνου-νεοταξικού σχεδίου, προϋποθέτει τον κατακερματισμό και την διαίρεση των κρατών της περιοχής. Αμέσως μετά θα ακολουθήσουν γενοκτονίες, ο εκτοπισμός, η εξαθλίωση, και η εκμετάλλευση, προκειμένου να επιβάλουν την κυριαρχία και την εκμετάλλευση, επί του πλούτου αυτών των λαών. Οι Ισραηλινοί δεν συγχώρησαν, στην αδούλωτη Συρία του Ασσάντ, την υποστήριξή προς τον δίκαιο αγώνα, του Παλαιστινιακού λαού. 
 
Επίσης οι Αμερικανοί-νεοταξίτες το Ισραήλ έχουν μεγάλο μίσος κατά της Συρίας, λόγω της υποστήριξης προς την εθνική αντίσταση του Λιβάνου, η οποία προκάλεσε μια συντριπτική ήττα κατά της Ισραηλινής επεκτατικότητας. Με την απελευθέρωση, εδαφών του Λιβάνου, από την Ισραηλινή κατοχή, οι Σύριοι επέτυχαν  μια σημαντική νίκη, εις βάρος των Ισραηλινών δυνάμεων, κατά την διάρκεια της εισβολής του Ισραήλ στον Λίβανο το 2006.
 
Η παγκοσμιοποίηση επιθυμεί να ανατρέψει την πατριωτική-Συριακή κυβέρνηση, με τα πιστά και εξαρτημένα από αυτήν κράτη της περιοχής, με κορωνίδα την Τουρκία, καθώς και τα καθεστώτα της απόλυτης μοναρχίας, των χωρών του Κόλπου, όπως είναι η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και άλλα. Ένα από τα πιο επικίνδυνα μέσα, που χρησιμοποιούνται από την νέα τάξη, είναι οι οργανώσεις, με θρησκευτικό μανδύα, οι οποίες με τις μεθόδους τους θέλουν την εγκαθίδρυση, μεσαιωνικών καθεστώτων για να εξυπηρετήσουν την κυριαρχία του Σιωνισμού.
 
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΣΥΜΒΙΏΣΕΩΣ. 
 
Η μεγαλύτερη αιτία για τον πόλεμο στην Συρία, είναι η αρμονική συμβίωση, μεταξύ Χριστιανών και μουσουλμάνων. 
 
Αυτό είναι κάτι που ανατρέπει μέρος των μεγαλεπήβολων σχεδίων, των ανθρώπων της νέας τάξης, για σύγκρουση και πόλεμο μεταξύ των δύο θρησκειών (Χριστιανισμός και Ισλάμ).  Oι Χριστιανοί της Συρίας μάχονται με τον Ασσάντ, για να γλυτώσουν τον Χριστιανισμό, την Συρία, και  τις οικογένειες τους, από τους Ισλαμιστές μισθοφόρους της Τουρκίας, της Σαουδικής Αραβίας, και του Κατάρ. 

Ο Σύριοι του Ασσάντ και οι Ιρανοί μάχονται υπέρ της Ελευθερίας και των Aξιών του παγκόσμιου Ελληνικού πολιτισμού, καθώς ο Ελληνισμός άφησε και εκεί το διαχρονικό του στίγμα.
 
Εάν οι αντίπαλοι της Συρίας επικρατήσουν, τότε η ανθρωπότητα και ειδικά η Ελλάδα θα πληρώσει τεράστιο τίμημα, καθώς θα είμαστε για πάντα σκλάβοι της νέας τάξης πραγμάτων. Μικρότερο κόστος θα έχουν το Ιράν η Ρωσία και η Κίνα. 
 
Εάν όμως κερδίσουν οι Σύριοι, τότε η νέα τάξη, θα έχει δεχτεί, το πιο καθοριστικό πλήγμα, σχετικά με την αναβίωση του παγκόσμιου κράτους. Στην δημοκρατική Συρία του Ασσάντ, έχουμε ένα παγκόσμιο πρότυπο συμβιώσεως μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων. 
 
Οι Σύριοι Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι, είναι πεπεισμένοι, ότι ο Χριστιανισμός και το Ισλάμ είναι τα δύο πόδια-στηρίγματα του έθνους, και ότι κανένα κράτος, δεν μπορεί να σταθεί χωρίς τα στηρίγματα-πόδια του. 

Γιατί οι νεοταξίτες προσπαθούν να αφαιρέσουν την εξουσία από τον νόμιμο πρόεδρο στην Συρία και τον αποκαλούν “δικτάτορα” και “κτήνος” ; Όλες αυτές οι δηλώσεις και οι ενέργειες γίνονται με στόχο να ξεκινήσει θρησκευτικός πόλεμος, ο οποίος θα είναι ο μεγαλύτερος όλων των εποχών. 

Επιθυμούν να ανατρέψουν τον Ασσάντ διότι υπό την προστασία του, συνυπάρχουν ειρηνικά οι Χριστιανοί με τους Μουσουλμάνους. Αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να το εμποδίσουν με κάθε τρόπο και με κάθε κόστος. Δεν επιθυμούν σε καμία περίπτωση αυτή η εξαιρετική συνύπαρξη, να γίνει παράδειγμα, και σε άλλα έθνη. Ο πρόεδρος Ασσάντ θα έπρεπε να παίρνει κάθε χρόνο το βραβείο νόμπελ και όλα τα σχετικά βραβεία, με βάση αυτό το οποίο έχει επιτύχει. Δυστυχώς όχι μόνον δεν βραβεύεται, αλλά παράνομα και καταργώντας κάθε έννοια δικαίου, τον πολεμούν και επιθυμούν τον αφανισμό του οι νεοταξίτες. Τα ίδια βραβεία θα έπρεπε να λαμβάνουν και οι Χριστιανοί με τους Μουσουλμάνους δια την παραδειγματική τους συμβίωση.

Είναι φαιδρό, πρόστυχο και άνανδρο, διότι οι άνθρωποι της παγκοσμιοποίησης, που “διδάσκουν” την διαφορετικότητα, την πολυπολιτισμικότητα και τα δικαιώματα των θρησκευτικών-εθνολογικών μειονοτήτων, να μάχονται την μοναδική κυβέρνηση που υποστηρίζει στην πράξη διαχρονικά τις ίδιες αξίες με εκείνους. Η Συρία είναι το μοναδικό ελεύθερο Μωαμεθανικό κράτος. Όλες οι θρησκευτικές μειονότητες, έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους μωαμεθανούς. Ο Ασσάντ είναι ο προστάτης των Χριστιανών στην Συρία. 

Όσο παραμένει στην εξουσία, δεν κινδυνεύουν οι Χριστιανοί. Ο πρόεδρος απέδειξε, ότι μπορεί να κρατήσει ενωμένο αυτό το εύθραυστο εθνοθρησκευτικό οικοδόμημα, μέσα στο Συριακό κράτος. Είναι ο εγγυητής της παρουσίας των Χριστιανών στην Συρία. 

Οι Μουσουλμάνοι, οι Αλεβίτες, οι Χριστιανοί και οι διάφορες θρησκευτικές μειονότητες, είναι ένθερμοι υποστηρικτές του Ασσάντ, διότι είναι ο προστάτης της ειρηνικής συνύπαρξης μεταξύ τους. Όλοι γνωρίζουν ότι ενδεχόμενη πτώση του Μπασάρ Αλ Ασσάντ, θα οδηγήσει στην πλήρη εξολόθρευση και την θανάτωσή τους, από τους νεοταξίτες, σε περίπτωση που οι τελευταίοι αναλάβουν την εξουσία στην Συρία. 

Για αυτό όλες οι θρησκευτικές μειονότητες, πολεμούν με φανατισμό για να σώσουν την πατρίδα τους, από την νέα τάξη και όλους τους υπόλοιπους, ώστε να επιστρέψουν στην ευημερία του παρελθόντος. Επίσης δεν επιθυμούν να παραμείνει στην εξουσία ο Ασσάντ διότι δεν ξεπούλησε τον ενεργειακό πλούτο της χώρας του, έναντι πινακίου φακής, και γιατί έχει υπό τον έλεγχο του, την κεντρική τράπεζα της Συρίας. 

Η κεντρική τράπεζα της Συρίας, δεν είναι ελεγχόμενη από τους τοκογλύφους της νέας τάξης. 

Για όσους δεν γνωρίζουν ο Ασσάντ έχει ως παράδειγμα τον Άγιο ΝΙκηφόρο Φωκά. Στην εποχή του Αγίου αυτοκράτορα Νικηφόρου, οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, και οι Ισμαηλίτες συνυπάρχουν, εδώ και αιώνες. Στην Βασιλεύουσα-Κωνσταντινούπολη, επί Ελληνικής-Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, υπήρχε τζαμί για την μειονότητα Ισμαηλιτών.

Όμως εκείνους τους αιώνες, οι πρόγονοι ήταν κοσμοκράτορες, καθώς διοικούσαν, την κορυφαία αυτοκρατορία του κόσμου. Οι ένδοξοι-Ήρωες πρόγονοι μας, οι Έλληνες της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, επί αρκετούς αιώνες, πολεμούσαν καθημερινά, πολύ γενναία, στα πεδία των μαχών. Οι Μωαμεθανοί που ζούσαν μαζί ως μειονότητα, δεν έκαναν ποτέ δολοφονίες, βιασμούς, κλοπές κλπ, παρά το γεγονός, ότι τα δύο έθνη, βρισκόταν συνέχεια, σε πόλεμο, από την εποχή, του αυτοκράτορα Ηράκλειου.

Οι πρόγονοι μας, είχαν τον απόλυτο σεβασμό, από την Μουσουλμανική μειονότητα, διότι είχαμε κράτος πολύ σοβαρό, με οργάνωση, διοίκηση, στρατό, δομές, παιδεία, ηθική και αυστηρούς νόμους, που εφαρμοζόταν στην πράξη. Εν τούτοις η βασικότερη αιτία, που υπήρχε σεβασμός, ανάμεσα σε Χριστιανούς και Σαρακηνούς, ήταν η γενναιότητα, των προγόνων μας στις μάχες και τους πολέμους. Οι Ήρωες αυτοκράτορες, Στρατηγοί, Αξιωματικοί, και Στρατιώτες, προκαλούσαν δέος, στην Μωαμεθανική μειονότητα.

ΕΠΙΚΡΑΤΕΕΙΝ
Πάγια αρχή μου είναι ότι όλοι οι λαοί, όλοι οι άνθρωποι, έχουν δικαίωμα να πιστεύουν οπού θέλουν. Όλα αυτά με την απαραίτητη προυπόθεση να μην επιβάλλουν τα πιστεύω τους σε τρίτους, είτε δια της βίας, είτε με πλάγιους τρόπους.  Από όλους τους προαναφερόμενους, εξαιρείται, ένα μικρό μέρος βάση των παγκόσμιων Φιλοσοφικών-μαθηματικών σταθερών, μέτρον άριστον και μηδέν άγαν.

 Η ελευθερία πίστεως είναι θεόδοτη. Ο ίδιος ο Θεός έδωσε το δικαίωμα στους ανθρώπους, να πιστεύουν, όπου επιθυμούν. Προσωπικά είμαι υπέρ της συνυπάρξεως των λαών και των διαφορετικών θρησκευτικών, πεποιθήσεων, για αυτό στηρίζω, τον μεγάλο Σύριο ηγέτη Ασσάντ, ο οποίος επέτυχε να συνυπάρχουν ειρηνικά, Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι.

Ενοχλεί πολύ την νέα τάξη πραγμάτων, η ειρηνική συμβίωση Χριστιανών και Μωαμεθανών καθώς ετοιμάζουν θρησκευτικό πόλεμο.




























ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ Λαμπρός εορτασμός της Γεννήσεως της Θεοτόκου στην Μονή Παναγίας Σαιντανάγια στη Συρία που πανηγυρίζει.

Παραμονή της Γεννήσεως της Θεοτόκου και λαμπρός εορτασμός στην Μονή Παναγίας Σαιντανάγια στην περιφέρεια Δαμασκού στη Συρία που πανηγυρίζει..Λιτανεία με οχήματα ατμόσφαιρα κατανυκτική όσο και φολκλόρ με απλότητα και πάθος πλήθος κόσμου στην ιστορική Μονή που αποτελεί το μέγα προσκύνημα όχι μόνο της Συρίας αλλά και και της υφηλίου…Εδώ γίνεται πράξη το ρηθέν «Ουδείς προστρέχων επί Σοι, κατησχυμένος από Σου εκπορεύεται, αγνή Παρθένε Θεοτόκε…»… Mέγα πλήθος και μέγα πάθος στην κατανυκτική λιτανεία στην πόλη.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου