Το σχόλιο κάτω από μια φωτογραφία ενός γνωστού δημόσιου προσώπου σε ένα σκάφος κάπου γράφει: «Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε τον εκσυγχρονισμό του ρωσικού ναυτικού».
Στον όλο και πιο κυνικό γεωπολιτικό μου εγκέφαλο ακούω να αντηχεί, «Θεέ μου, σταματήστε τον πριν καταφέρει να κάνει τη δουλειά του!» Θέλω να πω, τι θα έπρεπε να κάνει ο πρόεδρος της Ρωσίας μπροστά σε ένα τρισεκατομμύριο δολάρια απειλητική ηγεμονία που είναι αποφασισμένη για την παγκόσμια κυριαρχία; Αντιλαμβάνεσαι, φυσικά, ότι αυτό κυνηγούν οι άνθρωποι που ελέγχουν τη χώρα μου, ελπίζω.
Η φωτογραφία που αναφέρω είναι η εικόνα μιας επιστολής προς τους συντάκτες και τους αναγνώστες του The Scotsman. Ο συγγραφέας, ονομάζεται John Birkett, λέει ότι η Ρωσία, η Κίνα και το Ιράν είναι «οι νέες δυνάμεις του Άξονα», οι δυνάμεις που πρέπει να αναχαιτιστούν με κάθε κόστος για να αποφύγουμε τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Εάν ξεπεράσεις αυτή την λογική για λίγο, ξέρω ότι θα κουνήσεις το κεφάλι σου όπως κι εγώ. Συνεχίζει λέγοντας ότι δεκάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες «ψευδό-θρησκευόμενοι φανατικοί» κυκλοφορούν τώρα στους δρόμους –(της Σκωτίας υποθέτω). Ο Μπίρκετ, ο οποίος γράφει στον Scotsman κατά καιρούς, δεν είναι μόνος στις φοβίες του.
Με όσους εχθρούς έχουν η Ρωσία και ο Πούτιν στα κυβερνητικά γραφεία και στα μέσα ενημέρωσης, εκπλήσσομαι που κανένας από αυτούς δεν έχει επικεντρωθεί στις πρόσφατες εξελίξεις μεταξύ του Πούτιν και του Μόντι της Ινδίας. Θέλω να πω, αν θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν πραγματικά τρομακτικό εχθρό της Δύσης, Ινδία, με Κίνα, Ρωσία και Ιράν, θα ήταν κάτι σαν την Αυτοκρατορία στις σκηνές του Πολέμου των Άστρων. Εκπλήσσομαι που η Wall Street Journal δεν έχει βγει με την ιστορία του Βλάντιμιρ να χτίζει ένα άστρο Θανάτου στο διάστημα.
Μερικές φορές μετά το ευρω-μεϊντανικό πραξικόπημα της Ουκρανίας, το ΝΑΤΟ άρχισε να προωθείται συνεχώς για να πιέζει τη Ρωσία σε κάθε μέτωπο. Το πιο κρίσιμο σημείο, αυτό στο οποίο αναγκάστηκε να απαντήσει ο Πούτιν, ήταν η εγκατάσταση συστημάτων Aegis στην Ρουμανία. Όταν αυτή η χερσαία έκδοση του πιο προηγμένου συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας του Αμερικανικού Ναυτικού τέθηκε σε λειτουργία το 2016, ο Πρόεδρος Πούτιν έθεσε το ερώτημα: Εναντίον ποιου θα χρησιμοποιηθεί αυτό το σύστημα;» Φυσικά, ο δυτικός επιτελάρχης γνώριζε από την αρχή ποια πρέπει να είναι η απάντηση της Ρωσίας. Η ιστορία στο Ναυτικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ προδίδει αυτό το γεγονός με την ανακοίνωση:
«… το Κρεμλίνο διέρρευσε σχέδια στα τέλη του περασμένου έτους για την προτεινόμενη τορπίλη status-6 (ή Kanyon) με πυρηνικές κεφαλές που θα παρακάμπτει τα αμερικανικά δίκτυα BMD με μια κεφαλή ικανή να εξαλείψει τις παράκτιες πόλεις.»
Λοιπόν, τι λένε οι «ειδικοί»» όπως αυτός ο Τζον Μπίρκετ και άλλοι; Ποιος συμπεριφέρεται περισσότερο σαν τις δυνάμεις του Άξονα στην αρχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου; Η απάντηση είναι προφανής. Ο Πούτιν συνέχισε περιγράφοντας τι είναι πραγματικά το Aegis στη Ρουμανία και στην Πολωνία: Ένα επιθετικό όπλο αιφνιδιαστικής επίθεσης, ένα σύστημα κατάρριψης δορυφόρων για τον έλεγχο ενός πεδίου μάχης στην Ανατολική Ευρώπη. Έτσι το παρουσίασε ο Ρώσος πρόεδρος το 2016.
«Αυτό δεν είναι αμυντικό σύστημα. Αυτό είναι μέρος του πυρηνικού στρατηγικού δυναμικού των ΗΠΑ που μεταφέρεται σε μια περιφέρεια. Σε αυτή την περίπτωση, η Ανατολική Ευρώπη είναι μια τέτοια περιφέρεια.» Αυτό που φοβούνται οι Ρώσοι είναι κάποιαν απονεννοημένη επιχείρηση που αντικατοπτρίζει αυτό που συνέβη το 1940 κατά τη διάρκεια του Μπαρμπαρόσα (Ναζιστικής εισβολής). Εξετάζοντας την κατάσταση από ρωσικής σκοπιάς, δεδομένου ότι εδώ και πολύ καιρό κατανοούμε την θέση της Δύσης, τι άλλο θα μπορούσε να κάνει ο Βλαντιμίρ Πούτιν απέναντι στην απειλή των δυτικών κεφαλαιοκρατών;
Το σενάριο για όλα αυτά ήταν προγεγραμμένο, να είστε σίγουροι. Τώρα, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας υπέγραψε συμφωνία με μια εταιρεία για την παράδοση υπερηχητικών πυραύλων Tsirkon στα ρωσικά στρατεύματα μέχρι το 2025. Αυτοί είναι πύραυλοι που το σύστημα κάθετης εκτόξευσης Mark 41 (Mk 41 VLS) Aegis δεν μπορεί να καταρρίψει. Η κατασκευή και ανάπτυξη των νέων όπλων του κ. Πούτιν αποκαθιστά αποτελεσματικά την ύφεση πυραύλων εκεί που ήταν πριν εγκατασταθεί η Ρουμανική Aegis. Το Τσίρκον δεν είναι όπλο ολίσθησης, οπότε οι τρέχουσες εξελίξεις των ΗΠΑ για να σταματήσουν πυραύλους όπως το Avangard είναι άχρηστες εναντίον του.
Επιστρέφοντας στο θέμα του ποιοι είναι οι επιτιθέμενοι αυτές τις μέρες, όλοι οι δυτικοί αναλυτές λένε ότι ο Ψυχρός Πόλεμος νούμερο 2, ξεκίνησε τη στιγμή που ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανέλαβε από τον Γιέλτσιν. Το δημοσίευμα του Scotsman το πλαισιώνει ως εξής:
«Ο Ψυχρός Πόλεμος δεν τελείωσε. Απλά σταμάτησε τη δεκαετία του 1990, συνεχίστηκε σχεδόν αμέσως από το 2001 υπό τον Πούτιν και τώρα είναι χειρότερος από ποτέ με τις δημοκρατίες να αντιμετωπίζουν τουλάχιστον τρεις αντιπάλους…»
Καταλάβετε, αυτή δεν είναι η ιδιοφυής ανάλυση γεωπολιτικής ενός ειδικού, αλλά μια αντήχηση του αφηγήματος της δυτικής συμμαχίας εναντίον της Ρωσίας από τότε που οι ολιγάρχες εκδιώχθηκαν από την χώρα από τον Πούτιν. Για να είμαστε σαφείς, η εποχή Γιέλτσιν αφορούσε Ρώσους μαφιόζους όπως ο Μιχαήλ Κοντορκόβσκι που βυσσοδομούσαν με τους Ρότσιλντ και άλλες δυτικές «ελίτ» για να κατακερματίσουν την Ρωσία. Τη στιγμή που ο Πούτιν και οι συνεργάτες του έβαλαν τέλος σε αυτή την αρπαγή, ξεκίνησαν οι τρέχουσες κρίσεις της ρωσοφοβίας. Ελπίζω αυτό να είναι απολύτως σαφές μετά τις δεκάδες εκθέσεις που έχω ήδη δημοσιεύσει.
Η τεράστια αρπαγή περιουσιακών στοιχείων που προκάλεσαν υποκείμενα όπως ο Khodorkovsky,ο Boris Berezovsky, ο Bill Browder και ο Christopher Samuelson, ο αποκαλούμενος «μάγος», σταμάτησε απότομα, μόλις ο Πούτιν πάτησε τη μπότα ενάντια στο ξεπούλημα της Ρωσίας. Ήταν ο Σάμιουελσον, ο αφανής χρηματοδότης του οποίου τα λόγια έγιναν προφητικά από τις αρχές της δεκαετίας του 2000:
"Ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν φαίνεται να προσπαθεί να ξαναχτίσει τη Ρωσική αυτοκρατορία. Εκεί είναι ο κίνδυνος γιατί αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε συγκρούσεις με τις ΗΠΑ."
Φανταστείτε , ένας μαφιόζος σύμβουλος , ένας άνθρωπος που φέρεται να βοήθησε στο ξέπλυμα πολλών δισεκατομμυρίων, γλιστρώντας από τη θηλιά που θα έπρεπε να είναι γύρω από τον λαιμό του, ενώ οι Ρώσοι πατριώτες βλασφημούνται. Ακόμη και οι αντι-Πούτιν Moscow Times ανέφεραν το 2005 αυτά που λέω.
Δεν χρειάζεται να ξαναπεριγράψουμε την εύστοχα ονομαζόμενη «φαμίλια» του Γιέλτσιν, που αποκόμισε ένα είδος αμνηστίας όταν ο Πούτιν ανέλαβε τα ηνία. Το θέμα εδώ είναι ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει αγωνιστεί, και πάντα θα εργάζεται, για να διαφυλάξει την κληρονομιά του ρωσικού λαού.
Οι Δυτικοί υπονομεύουν ακούραστα αυτή την εικόνα για τον μέσο πολίτη της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου, του Παρισιού ή του Βερολίνου. Αλλά, αυτή είναι η πραγματικότητα.
Από τη δική μου οπτική γωνία, το TASS θα μπορούσε να ανακοινώσει αύριο ότι οι ένοπλες δυνάμεις του Πούτιν έχουν στην κατοχή τους ένα παγκόσμιο φονικό όπλο ακριβώς όπως στην ταινία «Η Αυτοκρατορία Αντεπιτίθεται», και δεν θα ένιωθα καμία ανησυχία. Η Ρωσία, όπως πάντα, απλώς υπερασπίζεται τη Ρωσία. Όλα όσα βλέπουμε να συμβαίνουν είναι συνάρτηση αυτού. Θα συμβούλευα τον κ. Πούτιν να ενισχύει τα αποτρεπτικά οπλικά μας συστήματα. Για να είμαστε σίγουροι. Οι ομόλογοί του, στο βαθύ κράτος των ΗΠΑ, κάνουν ό,τι μπορούν για να επικρατήσουν.
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Ερντογάν είναι οι κορυφαίοι πολιτικοί του αιώνα μας. Ο Πούτιν βάση σχεδίου πλησίασε τον Ερντογάν, για να τον χρησιμοποιήσει ως μέσον αντιπερισπασμού, με στόχους την μείωση των Νατοϊκών δυνάμεων, η ακόμη καλύτερα την κατάρρευση του ΝΑΤΟ.
Οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας είναι ιδιόμορφες -πολύπλευρες με βάση το γεγονός ότι η Τουρκία του Ερντογάν, είναι η μόνη χώρα του ΝΑΤΟ που συγκρούστηκε στρατιωτικά με την Ρωσία την δεκαετία 2010-2020. Ενδεικτικό ήταν το γεγονός ότι η Τουρκία κατέρριψε ένα Ρωσικό πολεμικό αεροπλάνο, προερχόμενο από την μαρτυρική Συρία.
Εν τούτοις η Ρωσία απάντησε μόνον με κυρώσεις στα Τουρκικά προϊόντα, ζητώντας από τους Ρώσους τουρίστες να μην επισκέπτονται την Τουρκία και παράλληλα βομβάρδισε Τουρκόφωνους μαχητές στην βόρεια Συρία. Επίσης Ρώσοι αξιωματούχοι και τα ΜΜΕ κατηγόρησαν μέλη της οικογένειας του Ερντογάν, ότι αγόραζαν πετρέλαιο από το Ισλαμικό Κράτος.
Το κλίμα άρχισε να βελτιώνεται το καλοκαίρι του 2016, όταν ο Πούτιν πήρε τηλέφωνο τον Τούρκο πρόεδρο μετά από το πραξικόπημα στην Τουρκία. Ο Πούτιν κάλεσε αμέσως τον Ερντογάν για να δείξει ότι συμπαρίσταται.
Τότε ο Ερντογάν ταξίδεψε στην Ρωσία, όπου υπέγραψε για την συμφωνία κατασκευής αγωγού φυσικού αερίου και συμφώνησε να συνεχιστούν οι εργασίες για το Ρωσικό πυρηνικό εργοστάσιο στη νότια Τουρκία. Στα πλαίσια της βελτίωσης των σχέσεων μεταξύ των δύο κρατών, οι δύο στρατιωτικοί που κατέρριψαν το Ρωσικό αεροπλάνο το 2015, κατέληξαν στην φυλακή κατηγορούμενοι για συμμετοχή στο πραξικόπημα !!!
Η υποστήριξη των Κούρδων από τις ΗΠΑ, σε συνδυασμό με την αδυναμία του ΝΑΤΟ και της Αμερικής να κυριαρχήσουν στην Συρία, έκανε τον Ερντογάν να αντιληφθεί ότι ο μόνος τρόπος για να προωθήσει τα Οθωμανικά-αυτοκρατορικά του σχέδια σχετικά με την Συρία, ήταν μια συμφωνία με τη Ρωσία.
Από έτος 2016 ο Ερντογάν έχει πραγματοποιήσει περισσότερες συναντήσεις με τον Πούτιν, σε σχέση με οποιονδήποτε άλλο ηγέτη. Η Ρωσία έχει μετατραπεί από την αντίπαλος της Τουρκίας στον πόλεμο της Συρίας, σε σημαντικότατο σύμμαχο !!!
Η Τουρκία μπόρεσε να πραγματοποιήσει τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις στη βόρεια Συρία, αποκλειστικά με την Ρωσική συγκατάθεση. Στον στενό κύκλο συμβούλων του Ερντογάν, καθώς και στον Τουρκικό στρατό υπάρχουν αρκετοί "Ευρασιατιστές", οι οποίοι επιθυμούν την συνεργασία με τη Ρωσία, το Ιράν και την Κίνα.
Η απόφαση για την αγορά των S-400 είναι το πιο σημαντικό στοιχείο της συνεργασίας μεταξύ των δύο κρατών. Ο Ερντογάν χαρακτήρισε την αγορά αυτή ως την πιο σημαντική συμφωνία στην ιστορία του Τουρκικού έθνους. Και το κόστος που πλήρωσε η Άγκυρα δεν ήταν καθόλου ευκαταφρόνητο.
Με την αγορά των πυραυλικού συστήματος S-400, η Ουάσιγκτον έβγαλε τους Τούρκους από το πρόγραμμα F-35. Εν συνεχεία ακολούθησε απώλεια πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων σε συμβόλαια για την Τουρκική βιομηχανία όπλων.
Πολλοί από τους υποστηρικτές του Ερντογάν πιστεύουν ότι η Αμερική είχε συμμετοχή στο πραξικόπημα του 2016. Τον Φεβρουάριο, ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας κατηγόρησε ανοιχτά την Αμερικανική κυβέρνηση ότι ενορχήστρωσε το πραξικόπημα, εις βάρος του προέδρου Ερντογάν. Όσοι γνωρίζουν καλά πρόσωπα και πράγματα, σχετικά με την συμμαχία Ρωσίας-Τουρκίας, ισχυρίζονται ότι ο Πούτιν ενημέρωσε τον Ερντογάν περί πραξικοπήματος.
Φίλοι και εχθροί, μια νέα τάξη πραγμάτων από τους Πούτιν και Ερτνογάν . Αν και σύμμαχοι εξακολουθούν να έχουν συγκρούσεις μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας, στην Συρία.
Μετά από Ρωσική επίθεση ενάντια σε Τουρκικές δυνάμεις, σκοτώθηκαν 36 Τούρκοι στρατιώτες. Εν τούτοις η Τουρκία θεώρησε υπεύθυνο για την επίθεση τον πρόεδρο της Συρίας, τον Μπασάρ αλ-Ασσάντ !!! Ως αναπόδοση ο Βλαντιμίρ Πούτιν, επέτρεψε κάποιες φορές στην Τουρκία, βομβαρδίσει τον κυβερνητικές δυνάμεις, με τα πολεμικά αεροσκάφη της, ενώ τα Ρωσικά αεροσκάφη παρέμειναν στο έδαφος ως παθητικοί θεατές.
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει την παγιωμένη άποψη-τακτική ότι η συμμαχία με την Τουρκία, θα τον βοηθήσει να διαλύσει το ΝΑΤΟ. Για αυτό η φιλία των Τούρκων είναι πιο σημαντική από το να βοηθήσει την αιματοβαμμένη Συρία. Για αυτούς τους λόγους είχαμε την συναίνεση της Ρωσίας, και με την σύμφωνη γνώμη του "Τσάρου", η Τουρκία ενεπλάκη στον πόλεμο του Αζερμπαϊτζάν, στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ,
Από την πλευρά του ο δαιμόνιος Ενρτογάν στοχεύει να οδηγήσει την Ρωσία σε πολεμική σύγκρουση με το Νάτο, ευελπιστώντας σε ήττα και διάλυση της Ρωσίας, ώστε να πάρει η Άγκυρα την θέση της Μόσχας. Αν και οι δύο πλευρές συνεργάστηκαν στην μαρτυρική Συρία, εις βάρος του Συριακού έθνους, παραμένουν σε αντίθετες πλευρές. Το ίδιο ισχύει για την σύγκρουση στην Λιβύη και στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.
Οι δύο μεγάλες δυνάμεις έχουν διαφορετικά κίνητρα και συμφέροντα στην Συρία, την Γεωργία και την Ουκρανία. Η Τουρκία θέλει να γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ, η Ουκρανία και η Γεωργία. Αυτό το ενδεχόμενο όμως είναι απίθανο για την Ρωσία, η οποία διεξήγαγε πολέμους για να κρατήσει τις δύο χώρες μακριά από την εξουσία της Αμερικής και του ΝΑΤΟ.
Η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο αυξάνεται επικίνδυνα για πολλοστή φορά.
Ο αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής και ο μεγαλύτερος γεωστρατηγικός εταίρος, αναδείχθηκε ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Για πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά ένα έθνος-κράτος συμμάχησε ταυτόχρονα με δύο χώρες οι οποίες βρίσκονται σε πόλεμο. Η Ρωσία του Πούτιν υποστηρίζει παράλληλα την Συρία το Ασσάντ και την Τουρκία του Ερντογάν.
Η Συρία αποτελεί τον διαχρονικό στόχο μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας οι οποίες για να αποφύγουν μια μετωπική σύγκρουση με καταστροφικές συνέπειες, αναγκάστηκαν το έτος 2016 να συμβιβαστούν και να συνομιλήσουν, μαζί με το Ιράν, για το μέλλον της Συρίας.
Εδώ και μήνες η Τουρκία έχει αυξήσει την επιθετικότητά της στην βόρεια Συρία.
Φαινομενικός στόχος είναι η απομάκρυνση των Κούρδων από τον στρατηγικής σημασίας αυτοκινητόδρομο Μ4, ο οποίος διασχίζει ολόκληρο το βόρειο τμήμα της Συρίας, ξεκινώντας από τα σύνορα με το Ιράκ και καταλήγοντας στην πόλη Λαττάκεια η οποία βρέχεται από την Μεσόγειο.
Η Ρωσία πίεζε την Τουρκία διότι ήθελε να αποφύγει μια νέα ένταση στην βόρεια Συρία για δύο βασικούς λόγους. Πρώτον, θέλει να μεσολαβήσει ώστε να συμφιλιωθούν οι Κούρδοι με το καθεστώς της Δαμασκού και δεύτερον η κλιμάκωση της έντασης στον Μ4, εμποδίζει την ελεύθερη μετακίνηση Ρωσικών και Συριακών κυβερνητικών στρατευμάτων στην Ανατολή. Η μεγαλύτερη αιτία για τον πόλεμο στην Συρία, είναι η αρμονική συμβίωση, μεταξύ Χριστιανών και μουσουλμάνων.
Σήμερα που η Ανατολική Μεσόγειος πραγματικά φλέγεται, από μία τεράστιας κλίμακας πολεμική σύγκρουση, καθώς έχουμε έναν κανονικό παγκόσμιο πόλεμο σε μικρότερη κλίμακα στην Συρία και εξαιτίας των σχεδίων για αναβίωση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας από την Τουρκία του Ρ. Τ. Ερντογάν, είναι απόλυτη ανάγκη να απελευθερώσουμε το έθνος και να δούμε δούμε προσεκτικά τις συμμαχίες που θα συγκροτηθούν, για την μοιρασιά του υπάρχοντος ορυκτού πλούτου και τις αλλαγές των συνόρων.
Η σύγκρουση των πολιτισμών Χριστιανισμός-Ισλάμ, που επιδιώκουν οι νεοταξίτες, φαίνεται να είναι κοντά και χρειαζόμαστε δίπλα μας τον μοναδικό μας σύμμαχο κατά την σύγχρονη εποχή. Τον Φιλέλληνα Μπασάρ Ασσάντ.
Ήδη βιώνουμε την δόμηση των αιτίων της σύγκρουσης, με την μαζική κατά γενική παραδοχή εισβολή του Ισλάμ στην Ελλάδα και την αποχριστιανοποίησή της. Ο θρησκευτικός πόλεμος που θα ξεκινήσει, θα είναι ίσως ο μεγαλύτερος όλων των εποχών.
Η ελευθερία πίστεως είναι θεόδοτη. Ο ίδιος ο Θεός έδωσε το δικαίωμα στους ανθρώπους, να πιστεύουν, όπου επιθυμούν. Προσωπικά είμαι υπέρ της συνυπάρξεως των λαών και των διαφορετικών θρησκευτικών, πεποιθήσεων, για αυτό στηρίζω, τον μεγάλο Σύριο ηγέτη Ασσάντ, ο οποίος επέτυχε να συνυπάρχουν ειρηνικά, Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι.
*Ο Φιλ Μπάτλερ, ερευνητής πολιτικής και αναλυτής, πολιτικός επιστήμονας και ειδικός στην Ανατολική Ευρώπη, είναι συγγραφέας του πρόσφατου μπεστ σέλερ“Πραιτοριανοί τονυ Πούτιν”και άλλων βιβλίων. Γράφει αποκλειστικά για το διαδικτυακό περιοδικό “New East Outlook.“ Phil Butler, Zero Hedge, via New Eastern Outlook
0 comments: