Δευτέρα 16 Αυγούστου 2021

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΦΓΑΝΟΙ.

 

Τα τελευταία γεγονότα στο Αφγανιστάν με το μεγάλο φιάσκο της αμερικανικής αποχώρησης προκαλεί τριγμούς στο τεράστιο ζήτημα των λαθρό, καθώς και το Ιράν και η Άγκυρα διαβάλουν εκατοντάδες χιλιάδες να κατευθύνονται προς την Δύση.

Ένα από τα βασικά θέματα συζήτησης του Ερντογάν με τον Ιρανό πρόεδρο Ρουχανί, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, είναι το θέμα ότι ενάμισι περίπου εκατομμύριο Αφγανοί βρίσκονται στα σύνορα Ιράν Τουρκίας και αναμένουν να περάσουν στο τουρκικό έλαφος για να προωθηθούν προς την Δύση.

Όπως αναφέρεται, χιλιάδες Αφγανοί με όλα τα μέσα ακόμα και με τα πόδια διασχίζουν το Ιράν και φτάνουν στα σύνορα με την Τουρκία, αναμένοντας την ευκαιρία να περάσουν στην Τουρκία για να κατευθύνουν προς την Δύση.

Το πρόβλημα, όπως επισημαίνουν οι Τούρκοι, είναι τεράστιο, καθώς ο αριθμός των Αφγανών προσφύγων αυξάνεται συνεχώς και το πρόβλημα αναμένεται να διογκωθεί στο επόμενο χρονικό διάστημα

Η Αθήνα είναι προετοιμασμένοι για το αυτό το τεράστιο πρόβλημα ή για άλλη μια φορά το ξέφραγο αμπέλι θα γίνει τόπος υποδοχής όλης αυτής της λαρθρό-θύελλας ;;;

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου