Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΟΠΛΑ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ.

 

Σε πρόσφατη στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στο βόρειο Ιράκ με την κωδική ονομασία Metina, αλλά και στην νοτιοανατολική Τουρκία όπου δρα το ΡΚΚ, πέραν των άλλων απωλειών κλπ, είχε και κάποιες δυσάρεστες εκπλήξεις για τους Τούρκους ειδικά για τα οπλικά συστήματα που αποκαλύφθηκαν στις καταληφθείσες κουρδικές εστίες αντίστασης.

Συγκεκριμένα μιλώντας για τα όπλα που κατασχέθηκαν στην επιχείρηση Metina, ο υπουργός Άμυνας, Hulusi Akar, είπε: «Υπάρχουν M-16, Kalashnikov με τρεις σιγαστήρες, βρέθηκαν 1430 ειδικά Doçka με δυνατότητα χτυπήματος σε μεγάλο βεληνεκές, συστήματα επικοινωνίας προηγμένης τεχνολογίας» και το ερώτημα που έθεσε ο υπουργός Άμυνας : «Ποιος τους έδωσε αυτά τα υλικά ; ».

Όπως έγινε γνωστό ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλούσι Ακάρ, μαζί με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου, Στρατηγό Γιασάρ Γκιούλερ, και τον Διοικητή της Πολεμικής Αεροπορίας, Χασάν Κιούτσκικαυζ, πραγματοποίησαν επιθεωρήσεις στη Διοίκηση Πολεμικής Αεροπορίας στο Εσκισεχίρ, από όπου διεξήχθησαν αεροπορικές επιχειρήσεις στην νοτιοανατολική Τουρκία καις στις περιοχές του Sırnak, στο Claçe-Şimşek και Claçe-Yıldırım. όπου δραστηριοποιούνται αντάρτες του ΡΚΚ. Σύμφωνα με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στην ομιλία του ο Ακάρ, εξήγησε τα ακόλουθα σχετικά με την είσοδο των κομάντο σε μια «αδιαπέραστη» σπηλιά στην περιοχή :

Όπως ανάφερε, ο συνολικός αριθμός των εξουδετερωμένων τρομοκρατών έφτασε τους 53. Στην περιοχή των επιχειρήσεων αποκαλύφτηκε μια σπηλιά-στρατηγείο στην οποία, η είσοδος απαιτεί ειδικές τεχνικές. Όπως ανέφερε οι Ειδικές Δυνάμεις και οι κομάντο κατάφεραν να διεισδύσουν στο σπήλαιο και εξουδετέρωσαν 7 τρομοκράτες. Ένας από αυτούς λέγεται ότι είναι υπεύθυνος για το όρος Balkaya/Keri.

Το σημαντικό είναι πως τα κατασχεθέντα οπλικά συστήματα και υλικά που βρέθηκαν μέσα σε αυτή την σπηλιά, δημιουργούν σοβαρά ερωτήματα για ποιος τα έδωσε αυτά τα υλικά στους Κούρδους. Όλα αυτά τόνισε ο υπουργός Άμυνας είναι θέματα που πρέπει να εξεταστούν και να συζητηθούν.

Ειδικά μεταξύ εκείνων των οπλικών συστημάτων που κατασχεθήκαν από αυτό το σπήλαιο είναι 2 απομακρυσμένα ελεγχόμενα Doçka . Υπάρχουν πυροβόλα όπλα σκοπευτή που ονομάζουμε Zagros, Bixi, Kanas sniper τουφέκι, εκτοξευτή πυραύλων RPG, M-16. Τρία από τα Kalashnikov έχουν σιγαστήρες. Υπάρχουν εκτοξευτές χειροβομβίδων. Υπάρχουν διάφορα συστήματα επικοινωνίας προηγμένης τεχνολογίας. Σχεδόν 200 χειροποίητα εκρηκτικά τα οποία εξουδετερώθηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου