Κυριακή 6 Ιουνίου 2021

ΤΕΛΕΙΩΜΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΙΚΗΣ ΣΥΡΙΑΣ.

 

Ο αρχιμαφιόζος και εφιάλτης” του Τούρκου προέδρου Ερντογάν, δημοσιοποίησε νέο βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στο οποίο αυτή την φορά κατακεραυνώνει Τούρκους υπουργούς.

Συγκεκριμένα, ο Πεκέρ αναφέρθηκε σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον ιδιοκτήτη της ενεργειακής εταιρείας Lazoil Σερντάρ Έκσι, ο οποίος έχει παντρευτεί ανιψιά του Ερντογάν. Στην συνομιλία, μεταξύ των δύο ανδρών, ο Σερντάρ Έκσι αποκάλυψε πως ο υπουργός οικονομικών της Τουρκίας βρέθηκε με καταζητούμενο για οργανωμένο έγκλημα και τον βοήθησε να διαφύγει στο εξωτερικό

Στην ίδια τηλεφωνική συνομιλία, ο αρχιμαφιόζος αποκαλύπτει την εμπλοκή και του ίδιου και του μεγαλοιδιοκτήτη της Lazoil, στο εμπόριο όπλων προς τρομοκρατικές οργανώσεις στην Συρία, σε συνέχεια των καταγγελιών για το καθεστώς Ερντογάν, το οποίο, μέσω της Διεθνούς Οργάνωσης Πληροφοριών της χώρας (ΜΙΤ), προμηθεύει όπλα την τζιχαντιστική τρομοκρατική οργάνωση της Αλ-Νούσρα στη Συρία.

Ο αρχιμαφιόζος συνεχίζει τις επίδοξες καταγγελίες του με τον βουλευτή Μετίν Κιουλούκ του ΑΚP.  «Του έβαζα λεφτά στο πορτμπαγκάζ» λέει χαρακτηριστικά στο βίντεο του και συνεχίζει πως ο εν λόγω βουλευτής έχει χρηματοδοτηθεί ουκ ολίγες φορές από τον Σεντάτ Πεκέρ.  

Επόμενος στην λίστα του Σεντάτ Πεκέρ, ήταν ο ιδιοκτήτης του CNN Turk, Ντεμίρ Ορέν. Σύμφωνα με τον αρχιμαφιόζο, ο όμιλος δεν εξαγοράστηκε, καθώς η αγορά έγινε με ένα δάνειο 750 εκατ. δολαρίων, το οποίο δεν αποπληρώθηκε ποτέ.

Το Κατάρ φέρεται να χρησιμοποίησε τουρκικές τράπεζες για τη διοχέτευση εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων στην τζιχαντιστική ομάδα Al-Nusra στη Συρία σύμφωνα με τους The Times.

Εννέα πολίτες της Συρίας προέβαλαν αυτούς τους ισχυρισμούς σε έγγραφα που κατατέθηκαν στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου, με τα οποία ζητούν αποζημίωση για τα πάντα, από οικονομικές απώλειες έως βασανιστήρια που προκλήθηκαν από τη Al-Nusra.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν, επιχειρηματίες, φιλανθρωπικά ιδρύματα και υψηλόβαθμοι κρατικοί λειτουργοί του Κατάρ χρησιμοποιούν ένα ιδιωτικό γραφείο που ανήκει στον εμίρη της χώρας, καθώς και δύο τράπεζες, την Εθνική Τράπεζα του Κατάρ και η Τράπεζα της Ντόχα, για να μεταφέρουν εκατοντάδες εκατομμύρια στους τζιχαντιστές.

Τα χρήματα ξεπλύθηκαν με το πρόσχημα ότι πρόκειται για κατασκευαστικά συμβόλαια και για την πώληση ακινήτων, τα οποία ήταν υπερβολικά υπερτιμημένα.

Αυτό ήταν μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας, που έγινε σε συντονισμό με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, για τη χρηματοδότηση της Al-Nusra στον εμφύλιο πόλεμο στη Συρίας, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα.

Τα χρήματα για την ομάδα στάλθηκαν είτε απευθείας είτε μέσω τραπεζών στην Τουρκία, όπου αποσύρθηκαν και μεταφέρθηκαν στους τζιχαντιστές στη Συρία, ανέφεραν οι The Times.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου