Κυριακή 2 Μαΐου 2021

Κοινή ρωσοτουρκική δύναμη κρούσης εναντίον Κούρδων και Αμερικανών (βίντεο).

Οι Ρώσοι έβαλαν τους Τούρκους στις κουρδικές περιοχές! Ρωσικά μαχητικά έσωσαν από βέβαιο θάνατο τουρκικές δυνάμεις στην Συρία.

Aρθρογράφος: Βασίλης Καπούλας.

Απίστευτη εξέλιξη στην Συρία που δείχνει πως ουσιαστικά η Τουρκία είναι εκτός Ατλαντικής Συμμαχίας:

Ρωσικά μαχητικά προστάτευσαν, επί της ουσίας έσωσαν από βέβαιο θάνατο, τουρκικές δυνάμεις που κινδύνεψαν από επιθέσεις εξτρεμιστών στην Βόρεια Συρία.

Ρωσική ασπίδα στις τουρκικές δυνάμεις

Ρωσικά μαχητικά έλαβαν διαταγή απογείωσης από την αεροπορική βάση και έπληξαν στόχους τρομοκρατών στην βόρεια Συρία σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ. Το περιστατικό έγινε στις 30 Απριλίου.

“Οι ρωσικές δυνάμεις έλαβαν πληροφορίες για δύο επιθέσεις που σχεδίαζαν εξτρεμιστές εναντίον των τουρκικών δυνάμεων στην βόρεια περιοχή του Χαλεπίου και στην Βόρεια Ράκκα.

Και στις δύο περιπτώσεις τα ρωσικά μαχητικά έσωσαν τους Τούρκους από απώλειες.

Οι Ρώσοι βομβάρδισαν επιτυχώς τους εξτρεμιστές που είχαν συγκεντρωθεί στην πόλη Shuarghat al-Arz στο βόρειο Χαλέπι και στην πόλη Khurbat al-Ruzz  στην βόρεια Ράκκα.

Ρωσικά μαχητικά τους εξαΰλωσαν με βόμβες FOTAB 100-80.

Όλα αυτά τη στιγμή που οι τουρκικές και φιλοτουρκικές δυνάμεις δέχονται επιθέσεις στην Αφρίν από κουρδικές αντάρτικες δυνάμεις.

Τώρα τι θέλουν να πουν οι Ρώσοι και ποιοι είναι οι εξτρεμιστές ή τρομοκράτες τη στιγμή που η Άγκυρα συνεργάζεται μαζί τους…μόνο αυτοί ξέρουν.

Η μεγαλύτερη κοινή περιπολία Ρωσίας-Τουρκίας

Παράλληλα, έχουμε την μεγαλύτερη μέχρι τώρα κοινή περιπολία Ρωσίας-Τουρκίας σε εύρος πάνω από 100 χλμ.

Και το ερώτημα είναι τι ετοιμάζουν Ρώσοι και Τούρκοι στην Συρία; Γιατί οι Ρώσοι τους έβαλαν μέσα στις κουρδικές περιοχές και τους έδειξαν τα “μονοπάτια”…

Πιο συγκεκριμένα, Ρώσοι και Τούρκοι στρατιώτες πραγματοποίησαν την μεγαλύτερη αποστολή κοινής περιπολίας στη Συρία.

Περιήγηση στην “καρδιά” των Τούρκων

Οι περιπολίες που πραγματοποιήθηκαν από Τούρκους και Ρώσους στρατιώτες στην περιοχή της Χασάκα στη βορειοανατολική Συρία ήταν πάνω από 100 χιλιόμετρα.

Για πρώτη φορά, η κοινή ρωσική-τουρκική εξοπλισμένη συνοδεία ακολούθησε πορεία σε 10 οικισμούς, περνώντας από μια διαδρομή μήκους άνω των 100 χιλιομέτρων.

Ο επικεφαλής της ρωσικής συνοδείας, συνταγματάρχης Αντρέι Τίτοφ, δήλωσε:

«Το χαρακτηριστικό αυτής της περιπολίας ήταν το μήκος της διαδρομής. Περάσαμε από πολλές περιοχές. Στους περισσότερους οικισμούς, οι άνθρωποι υποδέχθηκαν με χαρά τη συνοδεία», είπε.

Σύμφωνα με το τουρκικό κανάλι halktv, περισσότεροι από 60 στρατιώτες και περισσότερα από 10 οχήματα και από τις δύο χώρες συμμετείχαν στην περιπολία.

Ρωσικά ελικόπτερα μάχης υποστήριξαν τη συνοδεία.

Τα ρωσικά τεθωρακισμένα Tigr, Rıs και Tayfun και το τεθωρακισμένο όχημα πεζικού BTR-80 ενώθηκαν με τα τουρκικά τεθωρακισμένα οχήματα Kirpi.

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε μια κοινή ρωσική-τουρκική άσκηση στον αυτοκινητόδρομο M-4, κοντά στον οικισμό Τρούμπα (Trumba), 13 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Idlib.

Σε ανακοίνωσή του το Ρωσικό Κέντρο στη Συρία ανέφερε:

«Κατά τη διάρκεια της άσκησης, οργανώθηκε συνεργασία με την τουρκική πλευρά, για ενέργειες που πρέπει να αναλάβουν αξιωματικοί περιπολίας σε επιθέσεις ελεύθερων σκοπευτών και σε περίπτωση κινδύνου χρήσης αντιαρματικών όπλων, ανίχνευσης ναρκών και καταστροφή τους, καθώς και σε περιπτώσεις τραυματισμών και ζημιών».

Δείτε βίντεο από την επιχείρηση των Ρώσων :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου