Τρίτη 4 Μαΐου 2021

Σεβασμός για τον αγωνιστή της ελευθερίας Bashar Al-Assad.

ASSAD

Διαβάζουμε ενδεικτικά αυτές τις ημέρες στα μέσα μαζικής ενημερώσεως :  

"Παράνομες χαρακτήρισε η Ε.Ε. τις προεδρικές εκλογές στη ΣΥΡΙΑ, ζητώντας ωστόσο από τις συριακές αρχές αρχίσουν «πραγματικές πολιτικές διαπραγματεύσεις» προκειμένου να βρεθεί μια λύση στο εμφύλιο που συγκλονίζει τη χώρα.

Όπως επισήμανε η επικεφαλής της Εξωτερικής Πολιτικής της Ε.Ε. Κάθριν Άστον, η Ε.Ε. θεωρεί ότι οι εκλογές, τις οποίες αναμένεται να κερδίσει με ευρεία πλειοψηφία ο πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ, είναι παράνομες και υπονομεύουν τις πολιτικές προσπάθειες για να βρεθεί μια λύση σε αυτήν την τρομερή σύγκρουση.

Καλούμε τις αρχές να ξαναρχίσουν πραγματικές πολιτικές διαπραγματεύσεις, οι οποίες θα δημιουργήσουν τις συνθήκες που θα επιτρέπουν την πραγματική έκφραση της βούλησης του συριακού λαού», πρόσθεσε.

Η Ε.Ε. είχε στηρίξει τις προσπάθειες του μεσολαβητή του ΟΗΕ Λάχνταρ Μπραχίμι για την διεξαγωγή στις αρχές του έτους στην Γενεύη των πρώτων άμεσων συνομιλιών μεταξύ των συριακών αρχών και της αντιπολίτευσης. Η διαδικασία αυτή εξακολουθεί να βρίσκεται σε αδιέξοδο, το οποίο και ώθησε τον Μπραχίμι να εγκαταλείψει την θέση του στα μέσα του Μαΐου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ε.Ε., «οι (συριακές) αρχές απέρριψαν το Ανακοινωθέν της Γενεύης ως βάση για μια πολιτική μετάβαση και συνέχισαν τις στρατιωτικές τους επιχειρήσεις, προκαλώντας τον θάνατο περισσότερων από 150.000 ανθρώπων, τον εκτοπισμό 6,5 εκατομμυρίων, την ώρα που 2,5 εκατομμύρια πρόσφυγες» έχουν εγκαταλείψει την Συρία.

Ωστόσο αξιωματούχοι της Ε.Ε. εκτιμούν πως η Δύση πρέπει να καταφέρει την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων καθώς είναι προς το συμφέρον της, δεδομένου των αρνητικών συνεπειών που μπορούν να προκύψουν από τη συνέχιση της σύγκρουσης.

Αξιωματούχος που δεν κατονομάζεται, σημειώνει πως εκτός από το ανθρωπιστικό ζήτημα με τους πρόσφυγες, το πρόβλημα των Ευρωπαίων που έχουν φύγει για να πολεμήσουν στο πλευρό των τζιχαντιστικών οργανώσεων στην Συρία, το οποίο φάνηκε και από την σύλληψη του φερόμενου ως δράστη της επίθεσης στο Εβραϊκό Μουσείο των Βρυξελλών, θα έπρεπε να προβληματίσει την Ευρώπη. " 

Αυτά τα απαράδεκτα αναφέρουν οι υποτακτικοί των παγκοσμιοποιητών. 

Ελλάδα και Συρία, βίοι παράλληλοι και αντίθετοι. 

Πολλά είναι αυτά που ενώνουν την Συρία των Σελευκιδών του Μ. Αλεξάνδρου και των Ρωμαίων.  Η  Συρία εκτείνεται από τον Ευφράτη ποταμό, ως την Αραβική έρημο, και την Μεσόγειο. Αρκετές περιοχές έχουν γίνει γνωστές, μέσα από τις εκστρατείες του Μεγάλου Αλεξάνδρου, καθώς η Συρία αποτελούσε τμήμα, της νεοταξικής-Περσικής Αυτοκρατορίας.

Εν τούτοις με τις νίκες των Ελλήνων, κατακτήθηκε και διοικήθηκε από τον Μ. Αλέξανδρο, τον Πτολεμαίο και τον Σέλευκο. 

Μέχρι σήμερα αρκετοί Σύριοι, δηλώνουν υπερήφανα, ότι είναι απόγονοι των Σελευκιδών!

Από τα πανάρχαια χρόνια αρκετοί Έλληνες, που έζησαν στην Συρία, διέπρεψαν στον στρατιωτικό κλαδο, τον πολιτισμό, την παιδεία, και την οικονομία-εμπόριο, καθώς και σε άλλους τομείς. Πολλές πόλεις της Συρίας, έχουν την αρχαία Ελληνική αρχιτεκτονική, όπως βιβλιοθήκες, θέατρα, και άλλα πολλά. Ανάμεσα σε αυτές τις πόλεις, είναι και η Χαμιντιέ, όπου ζουν μέχρι σήμερα οι Χαμεντιανοί, των οποίων η διάλεκτος έχει τις ρίζες της στην Κρητική διάλεκτο.

Ενδεικτικό είναι ότι μέχρι και σήμερα, οι σύγχρονοι Χαμεντιανοί, αν και είναι Μωαμεθανοί στο θρήσκευμα, εφαρμόζουν την μονογαμία και θεωρούν ότι τα αγόρια και τα κορίτσια έχουν το δικαίωμα να μορφώνονται εξίσου, με βάση τις διδασκαλίες του Ύπατου των Φιλοσόφων, του Αριστοκλή.

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό  παράδειγμα αποτελεί η πόλη Παλμύρα, η οποία γνώρισε μεγάλη ακμή την εποχή των Αντωνίνων και της Ζηνοβίας, η οποία οργάνωσε το πολίτευμα της πόλεως, με βάση το αντίστοιχο ελληνικό και μετέτρεψε την εν λόγω πόλη, σε κέντρο του Ελληνικού πολιτισμού, με αποτέλεσμα οι Έλληνες να κυριαρχήσουν των Ασιατών. 

Έχτισε περίλαμπρα οικοδομήματα Ελληνικής αρχιτεκτονικής, τα οποία είναι αντικείμενο θαυμασμού, από όλον τον κόσμο. Εκεί έδρασαν μεταξύ άλλων ο Απολλόδωρος ο Αρτεμίτης, ο Στωϊκός Απολλοφάνης, ο Ποιητής Αρχίας κλπ.

Σημαντική είναι και η πόλη Βόστρα-Μπόστρα, η οποία διοικούνταν από Έλληνες Βασιλείς, οι οποίοι αναφέρονται, από πολλούς αρχαίους Έλληνες συγγραφείς, όπως ο Στράβων. Η Βόστρα είναι γεμάτη με αρχαία Ελληνικά θέατρα, όπου παιζόταν αρχαία Ελληνικά έργα. Εκεί έχουμε κίονες Ιωνικού ρυθμού, αετώματα, βιβλιοθήκες, κλπ.

Επίσης έχουμε και άλλες αρχαίες ελληνικές πόλεις, αμέτρητες στον αριθμό τους όπως η Αντιγόνεια, Αντιόχεια, Αρσινόη, Αχαΐα, Βέροια, Δάφνη, Δημητριάς, Ελλάς, της οποίας  η ύπαρξή, αναφέρεται και από τον Στέφανο Βυζάντιο : “ἒστι δὲ καὶ ἂλλη πόλις Ἑλλάς κοίλης Συρίας”. Ακόμη έχουμε τις πόλεις Ηράκλεια, Ιθάκη, Ιεράπολη, Καλλίπολη, Μέγαρα, Λαοδικεία, Πιερία, Τύρος, Σελεύκεια, Χαλκίς, Ωροπός, Τεγέα, Έμεσα-Χομς και άλλες. 

Η πρωτεύουσα Δαμασκός είναι μία εκ των αρχαιότερων Ελληνικών πόλεων, η οποία πήρε το όνομά της, από μυθικό ήρωα της Αρκαδίας. Ο Ηρώδης έχτισε στην περιοχή θέατρο, και γυμνάσιο κατά τα Ελληνικά πρότυπα.

Όλες αυτές οι πόλεις με τα περίτεχνα οικοδομήματα ξεκίνησαν, κατά τα αρχαία χρόνια, εξαιτίας  του Μεγάλου Αλεξάνδρου, και της θρυλικής εκστρατείας του, στην περιοχή της Ανατολής. Ακόμη και πριν από τον Μέγα Αλέξανδρο, είχαμε Ελληνικό στοιχείο, στην Συρία.

Ο σοφιστής Λιβάνιος αναφέρει, ότι η πόλη Ιώνη, κοντά στην Αντιόχεια, υπήρξε Ελληνική αποικία του 7ου αι. π.Χ., (Λιβανίου Λόγοι, 1ος τόμος). Τονίζει ακόμη πως η εν λόγω πόλη χτίστηκε από Αργείους και έπειτα εγκαταστάθηκαν σε αυτήν Κρήτες και Κύπριοι.

Στην Συρία εκτός από τον Μ. Αλέξανδρο πέρασαν και άφησαν πολύ ισχυρό στίγμα, και οι Έλληνες της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. 

Η Συρία αποτελούσε τα Ανατολικά σύνορα, της Ελληνικής-Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, με πρωτεύουσα την Κωνσταντινούπολη. Ηράκλειος, Βασίλειος ο Β, Άγιος Νικηφόρος Φωκάς, είναι μερικοί από τους μεγάλους Έλληνες αυτοκράτορες του μεσαίωνα, που βρέθηκαν στην Συρία, για πολεμικές επιχειρήσεις. 

Εκτός από τις αρχαίες εποχές, η Ελλάδα και η Συρία, έχουν και στην σύγχρονη εποχή, ισχυρούς δεσμούς αίματος, με βασικότερο, την γενοκτονία, που έχει προκαλέσει στους δύο λαούς η Γερμανία, με ενεργειακά κίνητρα. Μετά από δέκα συναπτά έτη, δυστυχώς ο εμφύλιος πόλεμος  στην μαρτυρική και αιματοβαμμένη Συρία, συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. 

Ο κατ εφημισμόν εμφύλιος που ξέκίνησε τον Μάρτιο του 2011, αποτελεί έναν μικρότερης κλίμακας παγκόσμιο πόλεμο, καθώς εμπλέκονται τα ισχυρότερα κράτη του κόσμου. Στην Συρία κρίνεται η τύχη ολόκληρης της ανθρωπότητας. Μια από τις μεγαλύτερες τραγωδίες, είναι το προσφυγικό ζήτημα, το οποίο έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, καθώς πρόκειται για την μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση του 21ου αιώνα.

Η γεωγραφική θέση της Συρίας αποτελεί κομβικό γεωστρατηγικό σημείο, καθώς συνορεύει με την Τουρκία, το Ιράκ, την Ιορδανία, το Ισραήλ και τον Λίβανο, ενώ ταυτόχρονα έχει πρόσβαση στον ποταμό Ευφράτη και την Μεσόγειο θάλασσα. 

Οι βασικοί υποστηρικτές του Μπασάρ Αλ Άσαντ είναι η Ρωσία και το Ιράν, ενώ οι Δυτικές Δυνάμεις ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Τουρκία και αρκετά Αραβικά κράτη υποστηρίζουν την αντιπολίτευση. 

Το θεοκρατικό Ιράν παχώρησε μέρος των ειδικών δυνάμεων, "Φρουροί της Ισλαμικής Επανάστασης", οι οποίοι αποτελούν τους στυλοβάτες του Ιρανικού καθεστώτος. Ως απάντηση  αρκετές χώρες του Περσικού Κόλπου έσπευσαν να χρηματοδοτήσουν την αντίπαλη πλευρά. Η Σαουδική Αραβία, επιθυμώντας να περιορίσει την Ιρανική εμπλοκή, παρείχε όπλα και οικονομική βοήθεια στους αντάρτες. Επίσης το Ισραήλ έχει πραγματοποιήσει αεροπορικές επιθέσεις σε στρατιωτικές βάσεις της Συρίας και σε άλλες εγκαταστάσεις, με σκοπό να αποτρέψει τη μεταφορά προηγμένων όπλων της Χεζμπολάχ μέσω της Συρίας.

Καταλυτική στην εξέλιξη του εμφυλίου πολέμου, ήταν η στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας του Βλαντιμίρ Πούτιν, στις 30 Σεπτεμβρίου 2015, η οποία ενίσχυσε διπλωματικά και στρατιωτικά το καθεστώτος Άσαντ, που βρισκόταν σε πολύ μειονεκτική θέση, καθώς είχε υποστεί σημαντικές απώλειες. 

ΟΙ ΦΟΒΕΡΕ ΑΠΩΛΕΙΕΣ. 

Ο μικρότερης κλίμακας παγκόσμιος πόλεμος, θέτει σε κίνδυνο ακόμη και την παγκόσμια ειρήνη.

Πάνω από 400 χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει τις ζωές τους.  Ο μισός πληθυσμός της Συρίας, ο οποίος πριν τον εμφύλιο ανερχόταν στα 23 εκατομμύρια κατοίκους εξαναγκάστηκε να εγκαταλείψει την χώρα είτε τα σπίτια τους. Κάποιοι από τους δυστυχισμένους ανθρώπους επέτυχαν να φτάσουν στην Ευρώπη, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι συνελήφθησαν, απήχθησαν ή αγνοούνται. Καθ’όλη την διάρκεια της τρομερής  και αιματηρής πολεμικής αντιπαραθέσεως, έλαβαν χώρα εκτεταμένες παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. 'Όλα τα μέρη έχουν κατηγορηθεί για επίθεση εναντίων αμάχων.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, το 80% του πληθυσμού ζει κάτω από το όριο της φτώχειας. Οι Συριακές οικογένειες συχνά δεν είναι σε θέση να καλύψουν βασικές ανάγκες, όπως τροφή, στέγη, ιατρική περίθαλψη. Στην χώρα που για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια απαραίτητη προυπόθεση, ήταν οι γνώσεις επάνω στον Αριστοκλή και τον Αριστοτέλη, τα παιδιά δεν έχουν την δυνατότητα εκπαιδεύσεως. Εξαιτίας των φοβερών συγκρούσεων, ένα μεγάλο μέρος της χώρας έχει μετατραπεί σε ερείπια. Η οικονομική δεινότητα της Συρίας, έχει επιδεινωθεί με δραματικούς ρυθμούς, με τις τιμές να αυξάνονται ακόμα και κατά τη διάρκεια μιας ημέρας. Το νόμισμα καταρρέει, και ως συνέπεια έχουμε την πείνα και την εξαθλίωση.

Η Συρία έχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης και ανελέητου ανταγωνισμού, σε παγκόσμιο επίπεδο των μεγάλων δυνάμεων. Οι ισχυροί του πλανήτη, ανταγωνίζονται σε ουδέτερο έδαφος, στα πεδία των μαχών το οποίο είναι δομημένο γύρω από την εξυπηρέτηση των τεραστίων συμφερόντων τους. Είναι γεγονός, πως η τωρινή εμπόλεμη κατάσταση δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την υπεράσπιση  του Συριακού λαού.

Κανείς δεν γνωρίζει εάν και πότε θα σταματήσει ο πόλεμος στην Συρία. Ούτε και πώς θα διαμορφωθεί η κατάσταση σχετικά με την μεταπολεμική εποχή, και τον συσχετισμό των δυνάμεων, στην Μέση Ανατολή.


Σήμερα που η Ανατολική Μεσόγειος πραγματικά φλέγεται, από μία τεράστιας κλίμακας πολεμική σύγκρουση, καθώς έχουμε έναν κανονικό παγκόσμιο πόλεμο, σε μικρότερη μορφή, στην Συρία και εξαιτίας των σχεδίων για αναβίωση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, από την Τουρκία του Ρ. Τ. Ερντογάν, είναι απόλυτη ανάγκη, να δούμε προσεκτικά τις συμμαχίες που θα συγκροτηθούν, για την μοιρασιά του υπάρχοντος ορυκτού πλούτου και τις αλλαγές των συνόρων. Η σύγκρουση των πολιτισμών, Χριστιανισμός-Ισλάμ, που επιδιώκουν οι νεοταξίτες, είναι προ των πυλών και χρειαζόμαστε δίπλα μας, τον μοναδικό μας σύμμαχο, κατά την σύγχρονη εποχή. Τον Φιλέλληνα Μπασάρ Ασσάντ. 

Ήδη βιώνουμε την δόμηση των αιτίων της σύγκρουσης, με την μαζική κατά γενική παραδοχή εισβολή του Ισλάμ στην Ελλάδα και την αποχριστιανοποίησή της. 

Ο θρησκευτικός πόλεμος που θα ξεκινήσει, θα είναι ίσως ο μεγαλύτερος όλων των εποχών.

Η μαρτυρική Συρία δέχεται ακόμη πολλαπλές επιθέσεις από Τουρκία, Ισραήλ, ΗΠΑ, Ευρωπαϊκή Ένωση-Ελλάδα, τα Αραβικά-δικτατορικά καθεστώτα και την επίθεση από τον κορωνοϊό, μαζί με το δολοφονικό εμπάργκο από την “πολιτισμένη” δύση, χωρίς να έχουν την έγκριση του ΟΗΕ. Παρά τις τρομερές αντιξοότητες, οι ηρωικοί Σύριοι, παραμένουν στις επάλξεις, αδέσποτοι και υπερήφανοι, για να υπερασπιστούν τις δύο μεγαλύτερες ανθρώπινες-διαχρονικές αξίες, την ελευθερία, και την αξιοπρέπεια. 

ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ.

Η Γερμανία είναι υπεύθυνη για την δημιουργία του φοβερού πολέμου, στην αιματοβαμμένη και μαρτυρική Συρία.

Η Γερμανία έχει κάνει συμφωνία με το Κατάρ, ώστε να περάσει αγωγός, από την Συρία, με στόχο, να είναι ενεργειακά
ανεξάρτητη από την Ρωσία. 

Όμως ο μεγάλος πατριώτης Μ. Ασσάντ, δεν αποδέχτηκε τα σχέδια του Κατάρ και των Γερμανών, ώστε να περάσει ένας αγωγός μέσα από το Συριακό κράτος.

Το αποτέλεσμα ήταν να ξεκινήσει, ένας πολύ αιματηρός πόλεμος στην Συρία (2011-2021). 

Με την αντίσταση του Μ. Ασσάντ, και του Συριακού λαού, άλλαξαν όλα τα δεδομένα σε γεωστρατηγικό επίπεδο. Η λύση πλέον στο τεράστιο ενεργειακό πρόβλημα, θα δοθεί με την υποστήριξη του Ιρακινού Κουρδιστάν και άλλων κρατών. 

Το Ιρακινό Κουρδιστάν, η Τουρκία, το Ισραήλ, και η Ελλάδα, θα τροφοδοτούν την Ευρώπη με το αέριο του Ιρακινού Κουρδιστάν, και άλλων κρατών. 

Για αυτό θα κατασκευασθεί ένας νέος αγωγός, ο οποίος θα είναι υποθαλάσσιος και θα ξεκινάει από το Κατάρ και το Ισραήλ, και θα ενώνει την Κύπρο με την Ελλάδα, την Ιταλία και την Αυστρία.

ΤΟ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΣΧEΔΙΟ. 

Σε περίπτωση που υπάρχει κάποιο πρόβλημα, ο αγωγός θα περάσει μέσω της Κρήτης, για αυτό μεταξύ άλλων έχουμε όλα αυτά, τα  περί ανεξάρτητης Κρήτης, τα τελευταία χρόνια, από τους φιλογερμανούς πολιτικούς. 

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ,
ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ.

Για να είναι ενεργειακά ανεξάρτητη η Γερμανία, έχει κάνει συμφωνία με το Κατάρ, σχετικά με την ανασύσταση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Εδώ και χρόνια έχει συμφωνήσει η Γερμανία με το Κατάρ, με αντάλλαγμα την απρόσκοπτη παροχή, φυσικού αερίου, να παραδώσει την Ν. Ευρώπη, στο Κατάρ το οποίο θα την 
μετατρέψει σε Μωαμεθανικό κράτος.  

Θα έχουμε με την αναβίωση της Οθωμανικής
αυτοκρατορίας, η οποία εκτείνονταν σε Βόρεια Αφρική-Ισπανία, Ιταλία, και Ελλάδα εκείνους τους αιώνες. 

Στην σύγχρονη εποχή με βάση την συμφωνία Γερμανίας, Τουρκίας και Κατάρ, και με την έγκριση της Αμερικής και της Ρωσίας, η νέα Οθωμανική αυτοκρατορία, θα περιλαμβάνει την Ελλάδα, την Ιταλία, από τα Δυτικά και το Αφγανιστάν, το Πακιστάν από τα Ανατολικά. 

Τα επεκτατικά σχέδια του Ερντογάν και των υποστηρικτών του (Γερμανία-Κατάρ) δεν σταματούν στην Συρία, την Λιβύη, το Ναγκόρνο Καραμπάχ και το Ιράκ. 

Οι χάρτες οι οποίοι έχουν κατά καιρούς δημοσιευθεί, δεν γίνονται τυχαία. Αυτοί οι χάρτες αποτυπώνουν με ακρίβεια τα σχέδια του Κατάρ της Γερμανίας και της Τουρκίας. 

Στα πλαίσια αυτής της συμφωνίας, η Γερμανία με διάφορες συνθήκες-νόμους όπως η Σένγκεν και το Δουβλίνο, επέβαλε τα εκατομμύρια των παράνομων Αγαρηνών μεταναστών στην Ευρώπη. Εν τούτοις γιατί οι Σύριοι και ο Ασσάντ δεν είναι εύκολη λεία, για τους νεοταξίτες, για αυτό η Γερμανία, δεν έχει πλέον ανοιχτά τα σύνορα της, για τους Μουσουλμάνους. 

Το ίδιο με την Γερμανία, έκαναν και οι υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, οι οποίες έκλεισαν τα σύνορα τους. Με την αλλαγή της διαδρομής, του ενεργειακού αγωγού, αποφάσισαν ταυτόχρονα να γίνει Τουρκικό έδαφος η νότια Ευρώπη.

Με αυτόν τον τρόπο και οι Ευρωπαίοι δεν θα κινδυνεύουν από τους Αγαρηνούς, και οι Τούρκοι, το Κατάρ, η Γερμανία, θα έχουν καταφέρει να εκπληρώσουν όλα τους τα σχέδια. Πίσω από τον Ερντογάν, είναι χώρες όπως το Κατάρ, οι οποίες τον χρηματοδοτούν, με τεράστια ποσά, για να επιτύχει τους σκοπούς του.  

Η μεγάλη πατριωτική Συρία του Μπασάρ Αλ Ασσάντ, απέρριψε  το νεοταξικό σχέδιο “Αραβική Άνοιξη”, το οποίο είχε ως στόχο την εγκαθίδρυση της κυριαρχίας του Ισραήλ στην περιοχή. Το Ισραήλ επιθυμεί να επεκτείνει την απόλυτη κυριαρχία του στην Ανατολική Μεσόγειο, με την ευλογία και την πλήρη υποστήριξη της Αμερικής. Για αυτό συμμετέχουν οι Ισραηλινοί στον πόλεμο της Συρίας, ενάντια στον φιλέλληνα Ασσάντ. Επίσης φοβούνται πολύ την συμμαχία Ελλάδας-Συρίας και επέκτασιν, την συμμαχία Ρωσία, Ελλάδα, Συρία, Ιράν. 

Η επιτυχία αυτού του επικίνδυνου-νεοταξικού σχεδίου, προϋποθέτει τον κατακερματισμό και την διαίρεση των κρατών της περιοχής. Αμέσως μετά θα ακολουθήσουν γενοκτονίες, ο εκτοπισμός, η εξαθλίωση, και η εκμετάλλευση, προκειμένου να επιβάλουν την κυριαρχία και την εκμετάλλευση, επί του πλούτου αυτών των λαών. Οι Ισραηλινοί δεν συγχώρησαν, στην αδούλωτη Συρία του Ασσάντ, την υποστήριξή προς τον δίκαιο αγώνα, του Παλαιστινιακού λαού. 
 
Επίσης οι Αμερικανοί-νεοταξίτες το Ισραήλ έχουν μεγάλο μίσος κατά της Συρίας, λόγω της υποστήριξης προς την εθνική αντίσταση του Λιβάνου, η οποία προκάλεσε μια συντριπτική ήττα κατά της Ισραηλινής επεκτατικότητας. Με την απελευθέρωση, εδαφών του Λιβάνου, από την Ισραηλινή κατοχή, οι Σύριοι επέτυχαν  μια σημαντική νίκη, εις βάρος των Ισραηλινών δυνάμεων, κατά την διάρκεια της εισβολής του Ισραήλ, στον Λίβανο το 2006.
 
Η παγκοσμιοποίηση επιθυμεί να ανατρέψει την πατριωτική-Συριακή κυβέρνηση, με τα πιστά και εξαρτημένα από αυτήν κράτη της περιοχής, με κορωνίδα την Τουρκία, καθώς και τα καθεστώτα της απόλυτης μοναρχίας, των χωρών του Κόλπου, όπως είναι η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και άλλα. Ένα από τα πιο επικίνδυνα μέσα, που χρησιμοποιούνται από την νέα τάξη, είναι οι οργανώσεις, με θρησκευτικό μανδύα, οι οποίες με τις μεθόδους τους θέλουν την εγκαθίδρυση, μεσαιωνικών καθεστώτων για να εξυπηρετήσουν την κυριαρχία του Σιωνισμού.
 
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΣΥΜΒΙΏΣΕΩΣ. 
 
Η μεγαλύτερη αιτία για τον πόλεμο στην Συρία, είναι η αρμονική συμβίωση, μεταξύ Χριστιανών και μουσουλμάνων. 
 
Αυτό είναι κάτι που ανατρέπει μέρος των μεγαλεπήβολων σχεδίων, των ανθρώπων της νέας τάξης, για σύγκρουση και πόλεμο μεταξύ των δύο θρησκειών (Χριστιανισμός και Ισλάμ).  Oι Χριστιανοί της Συρίας μάχονται με τον Ασσάντ, για να γλυτώσουν τον Χριστιανισμό, την Συρία, και  τις οικογένειες τους, από τους Ισλαμιστές μισθοφόρους της Τουρκίας, της Σαουδικής Αραβίας, και του Κατάρ. Ο Σύριοι του Ασσάντ, και οι Ιρανοί μάχονται υπέρ της Ελευθερίας και των Aξιών του παγκόσμιου πολιτισμού. Εάν οι αντίπαλοι της Συρίας επικρατήσουν, τότε η ανθρωπότητα και ειδικά η Ελλάδα θα πληρώσει τεράστιο τίμημα, καθώς θα είμαστε για πάντα σκλάβοι της νέας τάξης πραγμάτων. Μικρότερο κόστος θα έχουν το Ιράν η Ρωσία και η Κίνα. 
 
Εάν όμως κερδίσουν οι Σύριοι, τότε η νέα τάξη, θα έχει δεχτεί, το πιο καθοριστικό πλήγμα, σχετικά με την αναβίωση του παγκόσμιου κράτους. Στην δημοκρατική Συρία του Ασσάντ, έχουμε ένα παγκόσμιο πρότυπο συμβιώσεως μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων. 
 
Οι Σύριοι Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι, είναι πεπεισμένοι, ότι ο Χριστιανισμός και το Ισλάμ είναι τα δύο πόδια-στηρίγματα του έθνους, και ότι κανένα κράτος, δεν μπορεί να σταθεί χωρίς τα στηρίγματα-πόδια του. 

Γιατί οι νεοταξίτες προσπαθούν να αφαιρέσουν την εξουσία από τον νόμιμο πρόεδρο στην Συρία και τον αποκαλούν “δικτάτορα” και “κτήνος” ;
 
Όλες αυτές οι δηλώσεις και οι ενέργειες γίνονται με στόχο να ξεκινήσει θρησκευτικός πόλεμος, ο οποίος θα είναι ο μεγαλύτερος όλων των εποχών. 

Επιθυμούν να ανατρέψουν τον Ασσάντ διότι υπό την προστασία του, συνυπάρχουν ειρηνικά οι Χριστιανοί με τους Μουσουλμάνους. Αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να το εμποδίσουν με κάθε τρόπο και με κάθε κόστος. Δεν επιθυμούν σε καμία περίπτωση αυτή η εξαιρετική συνύπαρξη, να γίνει παράδειγμα, και σε άλλα έθνη. Ο πρόεδρος Ασσάντ θα έπρεπε να παίρνει κάθε χρόνο το βραβείο νόμπελ και όλα τα σχετικά βραβεία, με βάση αυτό το οποίο έχει επιτύχει. Δυστυχώς όχι μόνον δεν βραβεύεται, αλλά παράνομα και καταργώντας κάθε έννοια δικαίου, τον πολεμούν και επιθυμούν τον αφανισμό του οι νεοταξίτες. Τα ίδια βραβεία θα έπρεπε να λαμβάνουν και οι Χριστιανοί με τους Μουσουλμάνους δια την παραδειγματική τους συμβίωση.

Είναι φαιδρό, πρόστυχο και άνανδρο, διότι οι άνθρωποι της παγκοσμιοποίησης, που “διδάσκουν” την διαφορετικότητα, την πολυπολιτισμικότητα και τα δικαιώματα των θρησκευτικών-εθνολογικών μειονοτήτων, να μάχονται την μοναδική κυβέρνηση που υποστηρίζει στην πράξη διαχρονικά τις ίδιες αξίες με εκείνους. Η Συρία είναι το μοναδικό ελεύθερο Μωαμεθανικό κράτος. Όλες οι θρησκευτικές μειονότητες, έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους μωαμεθανούς. Ο Ασσάντ είναι ο προστάτης των Χριστιανών στην Συρία. Όσο παραμένει στην εξουσία, δεν κινδυνεύουν οι Χριστιανοί. Ο πρόεδρος απέδειξε, ότι μπορεί να κρατήσει ενωμένο αυτό το εύθραυστο εθνοθρησκευτικό οικοδόμημα, μέσα στο Συριακό κράτος. Είναι ο εγγυητής της παρουσίας των Χριστιανών στην Συρία. 

Οι Μουσουλμάνοι, οι Αλεβίτες, οι Χριστιανοί και οι διάφορες θρησκευτικές μειονότητες, είναι ένθερμοι υποστηρικτές του Ασσάντ, διότι είναι ο προστάτης της ειρηνικής συνύπαρξης μεταξύ τους. Όλοι γνωρίζουν ότι ενδεχόμενη πτώση του Μπασάρ Αλ Ασσάντ, θα οδηγήσει στην πλήρη εξολόθρευση και την θανάτωσή τους, από τους νεοταξίτες, σε περίπτωση που οι τελευταίοι αναλάβουν την εξουσία στην Συρία. Για αυτό όλες οι θρησκευτικές μειονότητες, πολεμούν με φανατισμό για να σώσουν την πατρίδα τους, από την νέα τάξη και όλους τους υπόλοιπους, ώστε να επιστρέψουν στην ευημερία του παρελθόντος. Επίσης δεν επιθυμούν να παραμείνει στην εξουσία ο Ασσάντ διότι δεν ξεπούλησε τον ενεργειακό πλούτο της χώρας του, έναντι πινακίου φακής, και γιατί έχει υπό τον έλεγχο του, την κεντρική τράπεζα της Συρίας. 

Η κεντρική τράπεζα της Συρίας, δεν είναι ελεγχόμενη από τους τοκογλύφους της νέας τάξης. 

Για όσους δεν γνωρίζουν ο Ασσάντ βαδίζει και έχει ως παράδειγμα τον Άγιο ΝΙκηφόρο Φωκά. Στην εποχή του Αγίου αυτοκράτορα Νικηφόρου, οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, και οι Ισμαηλίτες συνυπάρχουν, εδώ και αιώνες. Στην Βασιλεύουσα-Κωνσταντινούπολη, επί Ελληνικής-Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, υπήρχε τζαμί για την μειονότητα Ισμαηλιτών. Όμως εκείνους τους αιώνες, οι πρόγονοι ήταν κοσμοκράτορες, καθώς διοικούσαν, την κορυφαία αυτοκρατορία του κόσμου. Οι ένδοξοι-Ήρωες πρόγονοι μας, οι Έλληνες της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, επί αρκετούς αιώνες, πολεμούσαν καθημερινά, πολύ γενναία, στα πεδία των μαχών. Οι Μωαμεθανοί που ζούσαν μαζί ως μειονότητα, δεν έκαναν ποτέ δολοφονίες, βιασμούς, κλοπές κλπ, παρά το γεγονός, ότι τα δύο έθνη, βρισκόταν συνέχεια, σε πόλεμο, από την εποχή, του αυτοκράτορα Ηράκλειου.

Οι πρόγονοι μας, είχαν τον απόλυτο σεβασμό, από την Μουσουλμανική μειονότητα, διότι είχαμε κράτος πολύ σοβαρό, με οργάνωση, διοίκηση, στρατό, δομές, παιδεία, ηθική και αυστηρούς νόμους, που εφαρμοζόταν στην πράξη. Εν τούτοις η βασικότερη αιτία, που υπήρχε σεβασμός, ανάμεσα σε Χριστιανούς και Σαρακηνούς, ήταν η γενναιότητα, των προγόνων μας στις μάχες και τους πολέμους. Οι Ήρωες αυτοκράτορες, Στρατηγοί, Αξιωματικοί, και Στρατιώτες, προκαλούσαν δέος, στην Μωαμεθανική μειονότητα. Δυστυχώς την σημερινή εποχή, οι ρόλοι, και οι ισορροπίες, έχουν αντιστραφεί.

ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΑΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ. 

Δύο από τους μεγαλύτερους πρωταγωνιστές στην Συρία είναι η Ρωσία και η Τουρκία. Η συμμαχία και η φιλία του Βλαντιμίρ Πούτιν, με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερτνογάν, δεν είναι καθόλου τυχαία. Οι δύο ηγέτες έχουν πολλά κοινά σημεία, ενώ ταυτόχρονα ο Βλαντιμίρ Πούτιν συνεχίζει επί της ουσίας, την ίδια εχθρική πολιτική των προηγούμενων Ρώσων ηγετών, απέναντι στην Ελλάδα. 
 
Είναι τρομερά φιλόδοξοι-αρχομανείς, και επιθυμούν να παραμείνουν δια παντός στην εξουσία. 
 
Ήδη ο Πούτιν έκανε αλλαγή του Ρωσικού συντάγματος, με σκοπό την επανεκλογή του, εως το 2036. 
 
Ο Β. Πούτιν θεωρεί δεδομένο ότι η σύγχρονη Ρωσία, είναι η τρίτη Ρώμη, η φυσική διάδοχος της Ελληνικής-Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας και ότι εκείνος είναι ο συνεχιστής του μεσαιωνικού Ρωμαϊκού κράτους. Aυτή η πανάρχαια πεποίθηση του Ρωσικού έθνους, προέρχεται από την ημέρα, που οι Έλληνες του μεσαίωνα, οι διοικητές της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, έκαναν τους Ρώσους Ορθόδοξους Χριστιανούς. 
 
Ένας από τους βασικούς στόχους, του Ρώσου προέδρου, είναι να γίνει ο ηγέτης όλων των Ορθοδόξων Χριστιανών, ανά την οικουμένη, όπως ήταν κατά τον μεσαίωνα, οι Έλληνες-Ρωμαίοι αυτοκράτορες, της Βασιλεύουσας. 

Αντιστοίχως τον ίδιο ακριβώς στόχο, από την δική του πλευρά, έχει και ο Ερντογάν, ο οποίος φιλοδοξεί να γίνει ο ηγέτης, όλων των Μουσουλμάνων του πλανήτη. Παράλληλα με την αμέριστη υποστήριξη του Κατάρ, έχει ξεκινήσει ήδη η ανασύσταση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Η Τουρκία ήδη εμπλέκεται στρατιωτικά στην Βόρεια Συρία, το Ιράκ, την Λιβύη, το Ναγκόρνο Καραμπάχ κλπ.

Ταυτόχρονα αναρριχήθηκαν στην εξουσία Μπασάρ Αλ Ασσάντ, ο Β. Πούτιν και ο Ερντογάν (2000 και 2003). 
 
Από την αρχή και οι δύο είχαν ως βασικό στόχο, να γίνουν παγκόσμιοι κυρίαρχοι, και για αυτό συνεργάστηκαν στενά, με σκοπό να κρατήσουν εκτός τον μεγάλο τους, αντίπαλο τον Ελληνισμό. 
 
Γνώριζαν καλά, ότι οι Έλληνες, θα ήταν το μοναδικό εμπόδιο, στα μεγάλα σχέδια τους. 
 
Σε αγαστή συνεργασία, παραποίησαν τους θρύλους, και τις λαϊκές παραδόσεις του Ελληνικού έθνους, και τις μετέτρεψαν σε “Ορθόδοξες” προφητείες, τις οποίες εδώ και αιώνες, ουδέποτε αναγνώρισε η επίσημη Ορθόδοξη Εκκλησία. Ήταν και είναι απαραίτητη προυπόθεση, για τα επεκτατικά τους σχέδια, να παραμείνουν οι Έλληνες αδρανείς, αναμένοντας ανύπαρκτους σωτήρες. Χιλιάδες πλανεμένοι, δημιούργησαν μια νέα επικίνδυνη αίρεση. Δίπλα σε αυτούς, τους αδύναμους-απελπισμένους Έλληνες, και μερικές δεκάδες πληρωμένοι, και ανυποψίαστοι κονδυλοφόροι.

O Ελληνικός πολιτισμός και η Ορθοδοξία αποτελούν διαχρονικά το μεγαλύτερο και ισχυρότερο αμυντικό όπλο της Ελλάδας, ενάντια στους εκάστοτε κατακτητές. 

Με βάσεις την Ελληνορθόδοξη παιδεία, θα κυριαρχίσουμε στο παγκόσμιο στερέωμα, όπως έκαναν οι ένδοξοι πρόγονοι μας, την εποχή της Ελληνικής-Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. 

Ο παγκόσμιος χαρακτήρας της Ελληνορωμαϊκής αυτοκρατορίας εδραιώνεται σταθερά μέσα από την οικουμενική Χριστιανική πίστη. Ο στόχος των Τριών Ιεραρχών, ήταν η ενοποίηση του Ρωμαϊκού κράτους μέσω της χριστιανικής πίστεως. Η Ορθοδοξία ήταν το βασικό στοιχείο συνοχής, για να αντιμετωπίσει το Ελληνικό-Ρωμαϊκό έθνος, τον μόνιμο κίνδυνο λόγω των διαφορετικών λαών και των αμέτρητων εξωτερικών επιθέσεων. Οι Άγιοι πατέρες, θεμελίωσαν την πολιτική ιδεολογία της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, επάνω στο αξίωμα της Ορθόδοξης οικουμενικότητας και των Ρωμαϊκών πολιτικών αξιωμάτων. Η βασική αρχή της πολιτικής Ρωμαϊκής θεωρίας ήταν η Pax Romana, η παγκόσμια Ρωμαϊκή αυτοκρατορία ένωσε όλη την οικουμένη. Αυτό έφερε την υποταγή των λαών, κατάργησε τα σύνορα των εθνών και δημιούργησε την πατρίδα που γεννήθηκε ο Χριστός. Το Ρωμαϊκό κράτος συνέχισε να υπάρχει εξαιτίας του Χριστού, του Αγίου Κωνσταντίνου και των τριών Ιεραρχών. 

Χωρίς την ένωση του Χριστιανισμού και του αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού, ήταν αδύνατον να γίνει το έθνος μας, παγκόσμια αυτοκρατορία και να φτάσει στην κορυφή του κόσμου. Ο Ελληνικός πολιτισμός και ο Χριστιανισμός θα ενωθούν, ώστε να γίνει για μία και μοναδική φορά η Ελλάδα παγκόσμιο κρατικό μόρφωμα. Ο Χριστός και ο Πλάτωνας υπήρξαν τα θεμέλια της αυτοκρατορίας. Από εκεί ο Ελληνισμός θα πάρει αστείρευτες δυνάμεις για να μεγαλουργήσει και να επιβιώσει. 

Εξαιτίας των χρηστών ηθών, του χριστιανισμού και της αρχαιοελληνικής παιδείας, οι πρόγονοι μας οι Έλληνες του μεσαίωνα από σκλάβοι του Ρωμαϊκού κράτους, έγιναν διοικητές του, χωρίς να χρειαστεί να πολεμήσουν ούτε ένα δευτερόλεπτο. Όλα αυτά διότι είχαν θρησκεία τον Χριστιανισμό (στην πράξη) και πολιτισμό τους αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους, σοφιστές, ρήτορες, κλπ.

Ο συνδυασμός αυτών των δύο έφερε τα χρηστά ήθη ζωής, χωρίς καθόλου σεξουαλική διαφθoρά. Η αμοιβή ήταν η ελευθερία της Ελλάδος τον μεσαίωνα, χωρίς να γίνει κανένας απολύτως πόλεμος. Ο αυτοκράτορας Ηράκλειος ξεπέρασε με την βοήθεια του Χριστού, σε πολλούς τομείς τον Μέγα Αλέξανδρο.

Εάν δεν υπήρχε ο Ηράκλειος, παρά τα χρηστά ήθη των προγόνων μας η Ελλάδα θα είχε σκλαβωθεί στους Πέρσες. Η αρχαία Περσική αυτοκρατορία των Αχαιμενιδών, είχε αναστηθεί από την νέα δυναστεία των Σασσανιδών. Η Περσία βρισκόταν ξανά στο απόγειο της δύναμης της, και ήταν ανώτερη από την αυτοκρατορία των Αχαιμενιδών. Όλα αυτά ακριβώς την ώρα που καθόταν ο πρώτος Έλληνας, στον Αυτοκρατορικό Ρωμαϊκό θρόνο της Κωνσταντινουπόλεως. Την χρονική στιγμή που η Σασσανιδική-Περσική αυτοκρατορία βρίσκεται στο απόγειο της δυνάμεως της, από την ημέρα που δημιουργήθηκε, αντίστοιχα το Ελληνικό-Ρωμαϊκό κράτος βρισκόταν στο απόγειο της αδυναμίας του, εξαιτίας της μεγαλύτερης χρεοκοπίας στην ιστορία του έθνους μας. Ο εκ Καππαδοκίας βασιλιάς χωρίς καθόλου κρατικά έσοδα, με ένα χρεοκοπημένο κράτος, χωρίς στρατό, απελπισμένος είχε πάρει με πολύ βαριά καρδιά την απόφαση να μεταφέρει την πρωτεύουσα του Ελληνικού-Ρωμαϊκού κράτους, και να την πάει στην Καρχηδόνα, παραδίδοντας με αυτόν τον τρόπο το 80% του κράτους αμαχητί, χωρίς πόλεμο, χωρίς καμία αντίσταση.

Ενδεικτικό ήταν ότι όταν άνοιξε τους στρατιωτικούς καταλόγους, διαπίστωσε ότι από τις πολλές χιλιάδες στρατού, που είχαν αναγορεύσει αυτοκράτορα, τον συντοπίτη του από την Αγιοτόκο Καππαδοκία, τον Μαυρίκιο, είχαν απομείνει μόνον δύο εν ενεργεία στρατιώτες. Οι ελάχιστοι στρατιώτες που υπήρχαν ήταν απλήρωτοι και σε άθλια κατάσταση. 

Πολύ σημαντικότατο ρόλο σε αυτήν την οικονομική καταστροφή έπαιξαν, οι άσκοποι-επεκτατικοί πόλεμοι του Ιουστινιανού του Α.

Επειδή οι Πέρσες είχαν κλέψει τον Τίμιο Σταυρό, το ιερότερο κειμήλιο του Χριστιανισμού, οι εκστρατείες του Ηρακλείου προσέλαβαν θρησκευτικό χαρακτήρα. Όταν ο Έλληνας Ηράκλειος από την Καππαδοκία της Μικράς Ασίας, ανέβηκε στον Ελληνικό-Ρωμαϊκό θρόνο, το κράτος ήταν τελείως χρεοκοπημένο. Ταυτόχρονα για πρώτη φορά στην παγκόσμια ιστορία, είχαμε την εισβολή, και την κατάκτηση της μισής Ελληνικής-Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, από τους Πέρσες. Είχαμε πολλές χιλιάδες σφαγμένων Ελλήνων, είχαμε κλοπές, εμπρησμούς, βιασμούς, σκλάβωμα γυναικών κλπ. Επίσης για πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά έγινε εισβολή από τους Πέρσες στα Ιεροσόλυμα, όπου εκεί έλαβαν χώρα άγριες σφαγές, κλοπές, εμπρησμοί, βιασμοί, και εξανδραποδισμός των Χριστιανών. Μαζί με όλα αυτά έκαψαν τον ναό του Παναγίου τάφου, έκλεψαν τον Τίμιο Σταυρό, και πήραν μαζί τους αιχμάλωτο τον πατριάρχη Ζαχαρία. Εντούτοις με όπλο τα χρηστά ήθη και την σωστή παιδεία, μέσα σε επτά μόνον χρόνια οι Έλληνες ανέκαμψαν, με αποτέλεσμα να πάρουν πίσω όλα τα κατακτημένα εδάφη από τους Πέρσες. Όμως οι προγονοί μας δεν σταμάτησαν εκεί αλλά πέρασαν στην αντεπίθεση, κατακτώντας ολόκληρη την Περσική αυτοκρατορία. Αυτό το έκανε ο Ηράκλειος με έναν τελείως απειροπόλεμο στρατό. Έναν Ελληνικό στρατό τον οποίο δημιούργησε εκ του μηδενός μέσα σε δέκα μήνες. Είδατε τι επέτυχαν οι Ένδοξοι πρόγονοι εξαιτίας των χρηστών ηθών, και της σωστής παιδείας ;

Ακόμη και ο Μ. Αλέξανδρος με πολύ έμπειρους και περισσότερους στρατιώτες, με ένα πανίσχυρο Ελληνικό Μακεδονικό βασίλειο πολιτικά-οικονομικά, και στρατιωτικά έκανε περισσότερο χρονικό διάστημα να κατακτήσει την Περσική αυτοκρατορία, σε σχέση με τον Ηράκλειο. Την εποχή του Μ. Αλέξανδρου δεν ήταν κατακτημένη η Ελλάδα και το Μακεδονικό βασίλειο.

Στον αντίποδα κατά την βασιλεία του Ηράκλειου επικρατούσε χάος και όλεθρος. Την εποχή του Ιουστινιανού του Α, όπως και στην εποχή του Θεοδόσιου, του Αρκάδιου, του Θεοδόσιου του Β, του Ιουστίνου του Α, του Ιουστίνου του Β, είχαμε μόνον συνοριακούς πολέμους, και περιόδους ειρήνης με τους Πέρσες. Μόνον όταν ανέβηκε στον θρόνο, ο πρώτος Έλληνας Χριστιανός βασιλιάς, ο Ηράκλειος από την Καππαδοκία έκαναν οι Πέρσες όλα αυτά τα τρομερά πράγματα εις βάρος των Ελλήνων, τα οποία, δεν είχαν ξαναγίνει ποτέ από μέρος των Μηδων.


Πάγια αρχή μου είναι ότι όλοι οι λαοί, όλοι οι άνθρωποι, έχουν δικαίωμα να πιστεύουν οπού θέλουν. Όλα αυτά με την απαραίτητη προυπόθεση να μην επιβάλλουν τα πιστεύω τους σε τρίτους, είτε δια της βίας, είτε με πλάγιους τρόπους.  Από όλους τους προαναφερόμενους, εξαιρείται, ένα μικρό μέρος βάση των παγκόσμιων Φιλοσοφικών-μαθηματικών σταθερών, μέτρον άριστον και μηδέν άγαν.

 Η ελευθερία πίστεως είναι θεόδοτη. Ο ίδιος ο Θεός έδωσε το δικαίωμα στους ανθρώπους, να πιστεύουν, όπου επιθυμούν. Προσωπικά είμαι υπέρ της συνυπάρξεως των λαών και των διαφορετικών θρησκευτικών, πεποιθήσεων, για αυτό στηρίζω, τον μεγάλο Σύριο ηγέτη Ασσάντ, ο οποίος επέτυχε να συνυπάρχουν ειρηνικά, Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι.

Αναφέρομαι πάντοτε στους Φοίνικες που από μονοθεϊστές της Π. Διαθήκης και πιστοί των προφητών, εγκατέλειψαν τον Θεό, άλλαξαν και έγιναν εωσφοριστές του δωδεκαθέου. Δεν αναφέρομαι σε όλους τους Φοίνικες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου