Η Ρωσία συνοδεύει Ιρανικά εφοδιαστικά πλοία από το κανάλι του Σουέζ στα λιμάνια της Συρίας", γράφει το δημοσίευμα.
Ρωσικά πολεμικά πλοία συνοδεύουν παρέχοντας προστασία στα ιρανικά εμπορικά πλοία στη Μεσόγειο, που έχουν προορισμό στα συριακά λιμάνια.
Τα εμπορικά πλοία μεταφέρουν εφόδια με στόχο την ανακούφιση από την οικονομική κρίση που βιώνουν οι Σύριοι, εν μέσω της απώλειας βασικών προϊόντων, όπως τα καύσιμα και το ψωμί.
Η Συρία βιώνει μια κρίσιμη οικονομική κρίση, από την οποία η αξία της συριακής λίρας έχει πέσει στα χαμηλότερα από ποτέ επίπεδα της, εν μέσω πολιτικής και διπλωματικής απομόνωσης που υποφέρει η Δαμασκός.
Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί από την αυστηρότερη επιβολή κυρώσεων στη Συρία, όπως φαίνεται από τον νόμο του Καίσαρα, σύμφωνα με τον οποίο η Ουάσιγκτον επέβαλε αυστηρές κυρώσεις, από τα μέσα Ιουνίου του περασμένου έτους, στη Συρία, και την πανδημία του κορωνοϊού καθώς οι προσπάθειές της για την αντιμετώπισή της συνέβαλαν σε περισσότερες δυσκολίες για τους Σύρους.
Μέσα σε αυτή τη ζοφερή εικόνα, ιδιωτικές πηγές αποκάλυψαν στο «Σπούτνικ», την ίδρυση ενός κοινού κέντρου Ρωσίας-Ιράν-Συρίας, για να σπάσει η οικονομική απομόνωση της Δαμασκού.
Αυτή η πρωτοβουλία επιδιώκει να εξασφαλίσει μια ασφαλή και σταθερή ροή προμηθειών πετρελαίου, σιταριού και κάποιων άλλων υλικών στα λιμάνια της Συρίας στη Μεσόγειο, όπως τα Λατάκια και η Ταρτούς.
Έτσι, τα ρωσικά πολεμικά πλοία που βρίσκονται στην ανατολική Μεσόγειο ανέλαβαν την προστασία των ιρανικών εμπορικών πλοίων από το Κανάλι του Σουέζ μέχρι τον τελικό προορισμό τους στη Συρία.
Αυτός ο μηχανισμός ήρθε, μετά από εντατικές συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά την τελευταία περίοδο, στις οποίες συμμετείχαν σχετικοί εκπρόσωποι από τις τρεις χώρες. Αυτές είχαν σκοπό να σπάσουν τον ασφυκτικό αμερικανικό-ευρωπαϊκό αποκλεισμό που επιβλήθηκε στη Συρία.
Ο λόγος για την έλλειψη καυσίμων στις συριακές κυβερνητικές περιοχές είναι «το στενό κλείσιμο των οδών εφοδιασμού σε αυτούς, είτε μέσω της απόκτησης των πλουσιότερων πετρελαϊκών πεδίων από τον αμερικανικό στρατό στα βορειοανατολικά της χώρας, και λαθρεμπόριο του πλεονάσματος στο Ιράκ, ή μέσω της αυστηρής πρόληψης των πετρελαιοφόρων να φτάσουν στα συριακά λιμάνια, υπό την απειλή άμεσης επίθεσης, γράφει το αιγυπτιακό δημοσίευμα.
Erem
0 comments: