Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021

Ο Αρχιμανδρίτης Σάββας Αχιλλέως για τα εμβόλια.

Ο Πατήρ Σάββας πήγαινε στο δημοτικό σχολείο του χωριού του και ταυτοχρόνως βοηθούσε την οικογένειά του στις καθημερινές φροντίδες.


 Παράλληλα έμαθε την τέχνη του τσαγκάρη και επιδιόρθωνε, αλλά και κατασκεύαζε τα υποδήματα των συγχωριανών του. Όταν τελείωσε το σχολείο, έφυγε, για να εργαστεί στην Λευκωσία. Εκεί γνώρισε λειτουργούς του Θεού υψηλού πνευματικού αναστήματος και παράλληλα με την εργασία του για τον βιοπορισμό του, εργάστηκε ως οικοδόμος, ως εργάτης-καθαριστής στα ξενοδοχεία και τέλος άνοιξε ένα μικρό μανάβικο μέσα στην αγορά της Λευκωσίας). Είχε την ευλογία να έχει καλούς εξομολόγους, τους οποίους ευγνωμονούσε σε όλη του την ζωή, διότι του δώσανε τις σωστές συμβουλές και το καλό παράδειγμα. Ο πατήρ Σάββας Αχιλλέως υπήρξε από τους πρωτεργάτες του απελευθερωτικού αγώνα της Κύπρου, από τον Αγγλικό ζυγό. Ήταν ο εξ απορρήτων του Στρατηγού Γεωργίου-Γρίβα Διγενή. Ήταν ο υπεύθυνος να μεταφέρει την μυστικής αλληλογραφία του. Πήρε ακόμη μέρος στην 1η αντάρτικη ομάδα της περιοχής Κύκκου που συνέστησε ο Μάρκος Δράκος και της έδωσε την επωνυμία “Ουρανός”. Συνελήφθη, φυλακίστηκε και βασανίστηκε από τους Άγγλους μέχρι το πέρας του Αγώνος. Χειροτονήθηκε στον Ιερό Ναό Φανερωμένης στην Λευκωσία και έκτοτε συνέχισε την πνευματική δράση του στην Ελλάδα. Είναι πολύ σημαντικό να δούνε όλοι οι χριστιανοί τα κηρύγματα και τις διδασκαλίες του Πατρός Σάββα και πάνω από όλα, να τα εφαρμόσουν. Είναι ζήτημα ζωής και θανάτου για την Ελλάδα, να ακολουθηθούν πιστά όλα όσα είχε αναφέρει ο γέροντας στα κηρύγματα του, και στα βιβλία του. Οι Χριστιανοί δεν γίνεται να είναι ταυτόχρονα με τον Σωτήρα Χριστό και τον ανθρωποκτόνο Εωσφόρο. Διότι αυτό είναι καταστροφικό για τους ίδιους και για το έθνος. Μέσα από τα κηρύγματα του ο Σάββας Αχιλλέως μίλησε μέσα στις ψυχές όλων των πραγματικών Χριστιανών. Ο ιερέας του Χριστού έδωσε μεγάλους αγώνες για να συγκρατήσει το Ελληνικό έθνος από την καταστροφή. Μας άφησε πολύ σημαντικό φιλανθρωπικό και πνευματικό έργο. Για να βοηθήσει τους ανθρώπους περισσότερο έγραψε πολλά και σημαντικά βιβλία.

Βλέποντας την νεότητα να παρασύρεται στον βούρκο της σεξουαλικής διαφθοράς, σε μέρη ψυχαγωγίας και διασκέδασης από όπου οι επιτήδειοι της νέας τάξης πραγμάτων, έβρισκαν ευκαιρία να παγιδεύουν τα ανυποψίαστα θύματά τους, έδωσε μεγάλους πνευματικούς αγώνες. Για όλα μίλησε ο Πατέρας Σάββας. Συνεχόμενες υπήρξαν, οι αναφορές του,  για την θεοκατάρατη μόδα, τις σεξουαλικές ανωμαλίες, το ντύσιμο, για την γύμνια και την ανηθικότητα των γυναικών, για τα τατουάζ-μόδα, για την θεία κοινωνία σε σχέση με το κάπνισμα, την μετανάστευση, για τον Εκκλησιασμό και γενικότερα για κάθε τι Χριστιανικό-ηθικό.  Ακόμη μίλησε για την θρησκεία των Aγαρηνών και για τον Μωάμεθ. Μας δίδαξε ότι είναι πιστοί του Εωσφόρου, και ότι κάνουν κάθε είδους μαγγανεία διότι είναι βάρβαροι και σατανιστές. Σε ένα από τα αμέτρητα κηρύγματα του, τα οποία βρίσκονται στο διαδίκτυο μας αναφέρει ενδεικτικά : “Αυτήν την εποχή που ζούμε εμείς σήμερα, οι Ινδουιστές αναμένουν τον Κρίσνα, οι Βουδιστές τον Μαιτρέγια, οι Σαρακηνοί τον Μαγκντί και οι Εβραίοι τον διαβόητο Μεσσία. Μην σας ξεγελούν τα διαφορετικά ονόματα, καθώς όλα αυτά τα έθνη περιμένουν ένα και μόνον πρόσωπο το βδέλυγμα, τον υιό της απωλείας, γνωστό ως αντίχριστο”.


Andri Λύτρα-συντακτική ομάδα του arisvinews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου