Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021

Επίθεση των Ρώσων στην Βόρεια Συρία.

 

Με μεγάλη ανησυχία οι Τούρκοι παρακολουθούν την αυξανομένη συγκέντρωση ρωσικών ναυτικών δυνάμεων στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, κοντά στις συριακές ακτές, την ίδια ώρα που η κρίση στην Ουκρανία απασχολεί τις χώρες της ευρύτερης περιοχής.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, τις τελευταίες μέρες έχει παρατηρηθεί συγκέντρωση 12 πολεμικών σκαφών της Ρωσίας στην περιοχή, γεγονός που συμβαίνει για πρώτη φορά μια τόση μεγάλη συγκέντρωση ρωσικών πλοίων στην περιοχή.

Η συγκέντρωση αυτή όπως αναφέρεται, συνδέεται από την Άγκυρα με τις προθέσεις της Ρωσίας να εξαπολύσει μεγάλη γενική επίθεση με ρουκέτες και πυραύλους στον ισλαμικό θύλακα του İldib, όπου βρίσκονται και τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις, με σκοπό να ξεκαθαρίσει η περιοχή από τους Τζιχαντιστές και να παραδοθεί τελικά στο καθεστώς της Δαμασκού του προέδρου Άσαντ.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τις πληροφοριες στην περιοχή έχει έρθει η ρωσική κορβέτα «Boykiy», εξοπλισμένη με πυραύλους «Kalibar» και η οποία είναι το πρώτο από τα 4 πολεμικά πλοία που έστειλε η Ρωσία στις ακτές της Συρίας μέσω του στενού του Γιβραλτάρ. Άλλα τρία πλοία είναι τα «Καλίνινγκραντ», «Κορολέφ» και «Μινσκ» στην κατηγορία των μεγάλων πολεμικών. Όπως αναφέρεται στα πλοία αυτά υπάρχουν πολλά άρματα μάχης και θωρακισμένα οχήματα πεζικού που πρέπει να δοθούν στο καθεστώς Άσαντ . Σύμφωνα με ρωσικούς στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες, η περιοχή πιθανής στρατιωτικής επιχείρησης είναι η περιοχή Idlib, όπου παρατηρήθηκαν πρόσφατα εντάσεις.

Η κατάσταση αυτή όπως είναι επόμενο έχει ανησυχήσει έντομα την Άγκυρα που παρακολουθεί με μεγάλη προσοχή τις εξελίξεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου