Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ Ο Χ. ΑΚΑΡ : «ΘΑ ΚΡΑΤΗΣOΥΜΕ ΤΟΥΣ S-400 ΟΠΩΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥΣ S-300»

 

Σε μια μακροσκελή συνέντευξη του στην εφημερίδα Hürriyet και στον παλαίμαχο δημοσιογράφο, Sedat Ergin, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, αναφερόμενος στο πρόβλημα που έχει η Τουρκία με τους S-400 πρότεινε, όπως αναφέρεται, το ελληνικό μοντέλο της Κρήτης όπου βρίσκονται εδώ και χρόνια οι S-300.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας εξαπέλυσε έντονες κατηγορίες κατά των ΗΠΑ που απειλούν την Τουρκία με κυρώσεις αν δεν εγκαταλείψει τους S-400, κατηγορώντας την ότι δίνει άσυλο στον τρομοκράτη Φετουλάχ Γκιουλέν και ότι συνεργάζεται με τους τρομοκράτες Κούρδους στην Συρία.

Όσον αφορά το πρόβλημα των ρωσικών πυραύλων, ο Χουλουσί Ακάρ δήλωσε με οργή, όπως τονίζεται, πως δεν μπορεί η Ελλάδα να έχει στην Κρήτη τους S-300 και να απειλείται η Τουρκία με κυρώσεις.

Βέβαια δεν ανέφερε πως βρέθηκαν εκεί οι ρωσικοί πύραυλοι που μέχρι σήμερα ήταν απενεργοποιημένοι. Όπως είναι γνωστό όταν το 1996 η Κυπριακή Δημοκρατία τους είχε αγοράσει από την Ρωσία μετά από έντονη αντίδραση της Τουρκίας τελικά δεν πήγαν στη Κύπρο, αλλά βρέθηκε η λύση να αποθηκευτούν στην Κρήτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου