Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021

Μ. Κομνηνάκα: Εικόνα τρόμου για τους φοιτητές να βάζουν το χέρι στην τσέπη για να σπουδάσουν.

 

Εικόνα τρόμου για τους φοιτητές είναι όταν καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στη τσέπη για να σπουδάσουν ανέφερε η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα, σχολιάζοντας την εικόνα που δημιουργεί η κυβέρνηση γύρω από τα Πανεπιστήμια.


Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου συζητείται το σχέδιο νόμου για την Παιδεία, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αξιοποιεί την πανδημία όχι για να μπουν επιτέλους οι φοιτητές στα αμφιθέατρα, αλλά για να βγουν μια ώρα αρχύτερα.

Αναφερόμενη στα όσα προβλέπονται στο σχέδιο νόμου, ιδιαίτερα στάθηκε στους φοιτητές που καθυστερούν να τελειώσουν τις σπουδές τους, όχι γιατί το θέλουν, αλλά επειδή για αυτούς η δουλειά είναι μονόδρομος για να καλύψουν το βαρύ κόστος. Χαρακτήρισε απάνθρωπη την ψυχρολουσία στους μαθητές που μόλις τρεις μήνες πριν τις πανελλαδικές θα βρεθούν μπροστά σε ακόμα μεγαλύτερα εμπόδια για την είσοδο τους στα ΑΕΙ.

Αναφορικά με την ελάχιστη βάση εισαγωγής και τα κυβερνητικά «επιχειρήματα» ότι δεν μπορεί να μπαίνει στα ΑΕΙ κάποιος που γράφει κάτω από το δέκα αναρωτήθηκε αν η κυβέρνηση διερωτάται ποιανού έργο είναι οι χαμηλές επιδόσεις των μαθητών. Για το διπλό μηχανογραφικό σχολίασε χαρακτηριστικά ότι θυμίζει κλήρωση τζακποτ στο «Τζόκερ», αφού τόσες πιθανότητες έχουν οι μαθητές να μπουν στις σχολές που επέλεξαν, ενώ παράλληλα προωθεί και την κατηγοριοποίηση των σχολών που στοχεύει στη δημιουργία μιας πληθώρας νέων με δεξιότητες πιο στοχευμένες στα ζητούμενα των επιχειρήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου