Στις αρχές αυτού του πολέμου,τα γεράκια της Ρωσίας μίλησαν ανοιχτά για την πιθανή χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων.
Γράφει ο Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός και Γεωπολιτικός αναλυτής (Contact : survivorellas@gmail.com-6945294197).
Αυτή η συζήτηση έχει ξεκινήσει εκ νέου.Ένας απελπισμένος Βλαντιμίρ Πούτιν είναι επικίνδυνος και υπάρχουν ενδείξεις ότι η κατάσταση του Πούτιν στην Ουκρανία μπορεί να γίνει απελπιστική. Την τελευταία εβδομάδα ο ρωσικός στρατός στην περιοχή Χάρκοβο της Ουκρανίας εκδιώχθηκε από περίπου 2.200 τετραγωνικά μίλια εδάφους, σύμφωνα με τους Ουκρανούς, οι στρατιώτες των οποίων βρίσκονται τώρα δύο μίλια από τα ρωσικά σύνορα. Η μάχη στο Χάρκοβο ήταν μια καταστροφή για τους έκπληκτους Ρώσους που έσκισαν τις στολές τους, πέταξαν τα όπλα τους και τράπηκαν σε φυγή, ορισμένοι με κλεμμένα ποδήλατα. Για τη Ρωσία, ήταν η χειρότερη ήττα του πολέμου. Το ότι η Μόσχα υπέστη μια εκπληκτική οπισθοδρόμηση επιβεβαιώνεται από την είδηση ότι οι Ρώσοι εθνικιστές στην πατρίδα έχουν αρχίσει να γκρινιάζουν ανοιχτά για τη διαχείριση του πολέμου από τον Πούτιν που ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου.
Πού βρίσκεται τώρα ο Πούτιν ; Διανύει τον έβδομο μήνα ενός πολέμου που ξεκίνησε τον περασμένο χειμώνα και φαίνεται να κατευθύνεται προς τον ερχόμενο χειμώνα χωρίς νίκη και κανένα τέλος του πολέμου. Οι πρώτες του επιθέσεις ενώ ήταν επιτυχημένες βόρεια της Κριμαίας και στο Ντονμπάς, απέτυχαν να καταλάβουν το Κίεβο, το Χάρκοβο ή την Οδησσό στη Μαύρη Θάλασσα, τις τρεις μεγαλύτερες πόλεις της Ουκρανίας, που ήταν οι στρατηγικοί στόχοι της Ρωσίας.Τα κέρδη του Πούτιν στο Ντονμπάς είναι το ένα μεγάλο έπαθλο που έχει. Όμως ο στρατός του είναι πλέον αποκαρδιωμένος και βρίσκεται σε άμυνα. Η ορμή του πολέμου έχει μετατοπιστεί υπέρ του Κιέβου. Τα δυτικά και, ειδικότερα, τα αμερικανικά όπλα που παρέχονται στην Ουκρανία έχουν αποδειχθεί καταστροφικά για τις ρωσικές δυνάμεις, των οποίων οι απώλειες σε τανκς, πανοπλίες και στρατεύματα είναι μεγάλες.
Χιλιάδες Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί, τραυματιστεί ή αιχμαλωτιστεί. Ο Πούτιν δεν έχει διαθέσιμες εφεδρείες στη Ρωσία χωρίς να επιβάλει στρατολογία για την αντικατάστασή τους. Οι Ουκρανοί φαίνεται τώρα να έχουν εγγυημένη ατελείωτη προμήθεια των σύγχρονων αμερικανικών όπλων που χρησιμοποίησαν για να αποδεκατίσουν τον ρωσικό στρατό. Η παρούσα προοπτική για τον Πούτιν δεν είναι επομένως καμία νίκη, κανένα τέλος στον πόλεμο, κανένα τέλος στις εβδομαδιαίες λίστες απωλειών με νεκρούς, τραυματίες και αγνοούμενους, ένα συνεχιζόμενο αδιέξοδο τώρα και η προοπτική τελικής ήττας μπροστά.
Θα μπορούσε ο Πούτιν να επιβιώσει από την αντιληπτή ήττα σε έναν πόλεμο που εξαπέλυσε, και την προσωπική, πολιτική και εθνική ταπείνωση που θα υποστούν αυτός και η Ρωσία από μια τέτοια ήττα; Θα μπορούσε ο Πούτιν να επιβιώσει από αυτό και να παραμείνει πρόεδρος της Ρωσίας μετά από 22 χρόνια στην εξουσία; Εν ολίγοις, σε έναν πόλεμο που η ιστορία θα ονομάσει Πόλεμος του Πούτιν, η παλίρροια στρέφεται εναντίον των Ρώσων και ο Πούτιν αντιμετωπίζει την προοπτική να είναι ο ηγεμόνας που ξεκίνησε τον λιγότερο απαραίτητο και χαμένο πόλεμο της Ρωσίας. Ποιες είναι οι επιλογές του Πούτιν ; Το πρώτο είναι να διατηρήσουμε την πορεία, να διακόψουμε τις εξαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ευρώπη του ΝΑΤΟ και να ελπίζουμε ότι οι απώλειες της Ουκρανίας και οι δυσκολίες της Ευρώπης αυτόν τον χειμώνα αναγκάζουν το Κίεβο και τους συμμάχους του να αποδεχθούν μια εκεχειρία που επιτρέπει στη Ρωσία να διατηρήσει μέρος της νέας επικράτειας που έχει κερδίσει από τότε. 24 Φεβρουαρίου. Το πρόβλημα με αυτήν την πορεία δράσης είναι ότι ο στρατός της Ουκρανίας φαίνεται να έχει χρόνο με το μέρος του τώρα και τον άνεμο στην πλάτη του. Η εναλλακτική λύση σε έναν πόλεμο που διαρκεί όσο οι Ουκρανοί είναι πρόθυμοι να πολεμήσουν για να εκδιώξουν τους Ρώσους είναι να κλιμακωθεί και να κερδίσει η Ρωσία και να αναγκάσει τον τερματισμό των μαχών.
Πώς θα μπορούσε να το κάνει αυτό η Μόσχα ; Πρώτον, ο Πούτιν θα μπορούσε να αυξήσει το διακύβευμα, να πει ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο με το ΝΑΤΟ, να καλέσει τις εφεδρείες του ρωσικού στρατού, όπως στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, και να στρατολογήσει αρκετούς νέους στρατιώτες για να αντικαταστήσουν αυτούς που έχουν ήδη χαθεί. Δεύτερον, υπάρχει η επιλογή του Γκρόζνι, η καταστροφική επίθεση με πυροβολικό, αέρα και ρουκέτες που επισκέφθηκαν οι Ρώσοι στην πρωτεύουσα της Τσετσενίας για να βάλουν τέλος σε μια αποσχιστική στιγμή το 2000. Θα έκαναν όμως οι Ρώσοι, μπροστά στα μάτια του κόσμου, στο Κίεβο ή στο Χάρκοβο αυτό που έκαναν στο Γκρόζνι πριν από ένα τέταρτο του αιώνα;
Πέρα από την επιλογή του Γκρόζνι, υπάρχει και η πυρηνική επιλογή. Η Ρωσία διαθέτει χιλιάδες τακτικά ατομικά όπλα, το μεγαλύτερο τέτοιο οπλοστάσιο στον κόσμο, και η απειλή χρήσης ή η πραγματική χρήση ενός ή περισσότερων από αυτά τα όπλα, θα αύξανε εκθετικά τα διακυβεύματα στον πόλεμο. Στις αρχές αυτού του πολέμου, τα γεράκια της Ρωσίας μίλησαν ανοιχτά για την πιθανή χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων. Αυτή η συζήτηση έχει ξεκινήσει εκ νέου. Το βασικό ερώτημα καταλήγει σε αυτό: Θα απειλούσε ή θα χρησιμοποιούσε πυρηνικά όπλα ο Πούτιν για να αποτρέψει μια ήττα και ταπείνωση για τον ίδιο και τη Ρωσία; Και, αν ναι, πώς και πού θα τα χρησιμοποιούσε; Και πώς θα απαντούσαν το Κίεβο και η Δύση; Η Αμερική, η Βρετανία και η Γαλλία είναι και τα τρία κράτη του ΝΑΤΟ και των πυρηνικών όπλων. Κανένας όμως δεν έχει ζωτικό συμφέρον από την έκβαση αυτού του πολέμου στην Ουκρανία για να δικαιολογήσει έναν πυρηνικό πόλεμο με τη Ρωσία, ακόμα και αν η Ρωσία καταφύγει στην πρώτη χρήση ενός τέτοιου όπλου. Όσο περισσότερο συνεχίζεται αυτός ο πόλεμος και όσο πιο γρήγορα η ρωσική αιμορραγία γίνεται αφόρητη για τον Πούτιν, τόσο πιο πιθανό είναι να κλιμακωθεί, αντί να συνθηκολογήσει και να δεχτεί την ήττα και την ταπείνωση για τη χώρα του και τον εαυτό του, οδηγώντας στην απομάκρυνσή του από την εξουσία. Αυτά αναφέρει ο Πάτρικ Μπιουκάναν.
Εν τούτοις κάποιοι άλλοι διαφωνούν με τον Αμερικανό.
ΠΕΡΙ ΠΟΛΕΜΟΥ.
Η νόμιμη άμυνα επιτρέπεται και είναι δίκαιη όταν τεθούν σε κίνδυνο οι βασικές ανθρώπινες αξίες η ελευθερία, η αξιοπρέπεια, η τιμή, η επιβίωση και η ζωή. Τo πώς ορίζεται η έννοια του δικαίου, διαφέρει ανάλογα με τις θρησκευτικές, πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές πεποιθήσεις ενός έθνους, στα πλαίσια μιας ορισμένης ιστορικής περιόδου. Επίσης δύο αντικρουόμενες εκδοχές για τα αίτια του πολέμου, είναι λογικό να παρουσιασθούν ως δίκαιες. με αξιόπιστα επιχειρήματα επιχειρήματα από την κάθε πλευρά. Οι πόλεμοι αποδοκιμαζόταν εν μέρη στην αρχαία Ελλάδα, εν τούτοις η νομιμότητα τους δεν αμφισβητήθηκε ποτέ. Oι αρχαίες Ελληνικές πόλεις έδιναν μεγάλη βαρύτητα στις αιτίες για την προσφυγή σε πόλεμο.
"Πόλεμος πάντων μεν πατήρ εστί, πάντων δε βασιλεύς, και τους μεν θεοὺς έδειξε τους δε ανθρώπους, τους μεν δούλους εποίησε τους δε ελευθέρους."
Ο πόλεμος είναι ο πατέρας όλων, ο βασιλεύς των πάντων, και άλλους τους κατέστησε θεούς και άλλους ανθρώπους, άλλους τους έκανε δούλους και άλλους ελεύθερους. (Ηράκλειτος Fragmenta, απόφθεγμα 53, H. Diels and W. Kranz, «Die Fragmente der Vorsokratiker», vol. 1, 6th edn.,Berlin: Weidmann, 1951: 150-182). (1) Στα πλαίσια της αιώνιας σύγκρουσης των δύο παγκόσμιων πολιτισμών του Αριστόκλειου και του Διονυσιακού, παρά τα θαύματα, τις διδασκαλίες και την Ανάσταση του Χριστού, η ιστορία της ανθρωπότητας είναι κατά κύριο λόγο στρατιωτική, γραμμένη με αίμα και φρικτά μαρτύρια-καταστροφές. Διαχρονικά το μέλλον της ανθρωπότητας καθορίζεται από τα μεγάλα πολεμικά γεγονότα. Τα υπόλοιπα γεγονότα έχουν δευτερεύουσες συνέπειες, σε σχέση με όσα διαδραματίζονται στα πεδία των μαχών. Πατήρ πάντων ο πόλεμος, όπως δίδαξε ο Μέγας προσωκρατικός Φιλόσοφος Ηράκλειτος. Μερικούς αιώνες αργότερα ο υποστράτηγος των ΗΠΑ Smedley Butler στις αρχές του προηγούμενου αιώνα έγραψε ότι ο πόλεμος είναι μια απάτη. Σύμφωνα με τον Αμερικανό υποστράτηγο Butler στους πολέμους μόνο μια μικρή ομάδα μυημένων είναι ενημερωμένοι για την πραγματικότητα. Οι πόλεμοι είναι μια πραγματική απάτη που οργανώνεται προς όφελος ενός μικρού αριθμού ατόμων που ελέγχουν την εξουσία. Όλοι αυτοί οι πόλεμοι πραγματοποιούνται σε βάρος των λαών και παράλληλα δίνουν το δικαίωμα σε έναν μικρό αριθμό να αυξήσει την περιουσία του.
Η παρατήρηση του στρατηγού Μπάτλερ περιγράφει άριστα τον υποτιθέμενο πόλεμο Ρωσίας-Αμερικής Ουκρανίας την ίδια στιγμή που εδώ και αρκετά χρόνια διεξάγεται ανελέητος υβριδικός πόλεμος μεταξύ των δύο χωρών. Ας μην ξεχνάμε ότι μεταξύ άλλων ο πόλεμος είναι η τέχνη της εξαπάτησης. Εισαγωγές λιπασμάτων έγιναν από την Αμερική κατόπιν προτροπων του Λευκού Οίκου προς τις Αμερικανικές εταιρείες να καλύψουν τις ελλείψεις. Η Ρωσία επέτυχε να διατηρήσει την οικονομική δύναμη της, εξάγοντας, πετρέλαιο, φυσικό αέριο, μέταλλα (τιτάνιο-αντιντομόνιο) σε αρκετές χώρες. Ανάμεσα στις χώρες αυτές είναι και η Αμερική. Η Αμερική εξαρτάται ενεργειακά από την Ρωσία και την Κίνα, για την παραγωγή στρατιωτικού εξοπλισμού, και καύσιμα για τις αεροπορικές εταιρίες. Ο αριθμός των Ρωσικών προϊόντων που εισάγονται στις ΗΠΑ δείχνει την εξάρτηση από την Ρωσία. Το Associated Press αναφέρει ότι Αμερικανικές και Ευρωπαϊκές βιομηχανίες εισάγουν τεράστιες ποσότητες σε μέταλλο από μια Ρωσική εταιρεία που κατασκευάζει ανταλλακτικά για τα μαχητικά αεροσκάφη της Μόσχας. Από την μια κυρώσεις και από την άλλη συνεργασία. Επίσης και οι σύμμαχοι της Ουάσιγκτον αυξάνουν τους οικονομικούς δεσμούς τους με τη Ρωσία. Η Τουρκία που είναι και μέλος της Βορειοατλαντικής συμμαχίας, διπλασίασε τις εισαγωγές Ρωσικού πετρελαίου το 2022 και αγοράζει και δεύτερη συστοιχία πυραύλων S 400.
ΟΙ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ. ΤΟ ΝΕΟ ΔΟΓΜΑ.
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν εφαρμόζει ένα πρότυπο παγκόσμιο δόγμα καθώς είναι φίλος και εχθρός παράλληλα με όλα τα έθνη. Ο Ρώσος πρόεδρος έχει την παγιωμένη άποψη-τακτική ότι η συμμαχία με την Τουρκία, θα τον βοηθήσει να διαλύσει το ΝΑΤΟ. Για αυτό η φιλία των Τούρκων είναι πιο σημαντική από το να βοηθήσει την αιματοβαμμένη Συρία. Για αυτούς τους λόγους είχαμε την συναίνεση της Ρωσίας και με την σύμφωνη γνώμη του "Τσάρου", η Τουρκία ενεπλάκη στον πόλεμο του Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Από την πλευρά του ο δαιμόνιος Ερντογάν στοχεύει να οδηγήσει την Ρωσία σε πολεμική σύγκρουση με το Νάτο, ευελπιστώντας σε ήττα και διάλυση της Ρωσίας ώστε να πάρει η Άγκυρα την θέση της Μόσχας !!! Πίσω από τον Ερντογάν καραδοκεί η δύση, για να αποσπάσει ενεργειακά την Ευρώπη από την Μόσχα.
Την ίδια ακριβώς τακτική ακολουθεί ο Ρώσος πρόεδρος και με την ηττημένη Αμερική, στον πόλεμο της Συρίας. Οι Αμερικάνοι αν και ηττήθηκαν κατά κράτος έχουν στην κατοχή τους μέχρι σήμερα την Ανατολική Συρία, και συνεχίζουν να αφαιρούν παράνομα τον ενεργειακό πλούτο της διαλυμένης από τον πόλεμο μαρτυρικής χώρας. Τους ίδιους πολιτικούς χειρισμούς ακολουθεί και με το Ισραήλ, η Ρωσική Ομοσπονδία. Το Ισραήλ έχει την έγκριση να βομβαρδίζει την Δαμασκό, αν και στηρίζει εμπράκτως την Ουκρανία.
Από την έναρξη των εχθροπραξιών στην Ουκρανία περισσότεροι από 31000 επαναπατρισθέντες Εβραίοι έχουν φθάσει στο κράτος του Ισραήλ από την Ρωσία και την Ουκρανία, Ο Αριθμός αυτός είναι τρεις φορές μεγαλύτερος από την χρονική περίοδο του 2019. Επίσης είναι περισσότεροι τους Ισραηλινούς που επέστρεψαν στο Ισραήλ από όλες τις χώρες του κόσμου. Σημειώνεται ότι το ποσοστό επαναπατρισμού από την Ρωσία είναι υψηλότερο από ότι από την Ουκρανία, αν και στους Εβραίους από το Κρεμλίνο προσφέρονται ειδικοί όροι. Από ότι φαίνεται ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας εξυπηρετεί μεγάλα γεωστρατηγικά και γεωπολιτικά σχέδια με τον επαναπατρισμό χιλιάδων Ισραηλινών. Επίσης η Ρωσία επέστρεψε 43 αιχμάλωτους μαχητές στο Ισραήλ μέσω των Εμιράτων. Είναι γνωστό ότι περισσότεροι από 20 μισθοφόροι σκοτώθηκαν εκεί. Κατά γενική παραδοχή δεν υπάρχει μεγαλύτερος φίλος των Ιουδαίων από τον σημερινό Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν μαζί με τον Λένιν ο οποίος θεωρούσε τους Εβραίους και τους Γερμανούς κορώνες της δημιουργίας.Αυτά αναφέρει ο Λεβ Βερσίνιν γνώστης απόλυτος κι εκ των έσω του ρωσοεβραικού ζητήματος δίνει εντυπωσιακές πληροφορίες και προβαίνει σε αποκαλύψεις όπως αυτή.
Οι σύγχρονες υπερδυνάμεις της εποχής μας θα πολεμήσουν για θρησκευτικές, πολιτιστικές-κοινωνικές, οικονομικές και εδαφικές αιτίες. Γεωστρατηγικά έχουμε ένα εκτενέστατο θρησκευτικό, πολιτικό-στρατιωτικό, πολιτιστικό πλέγμα συμφερόντων και κυριαρχίας ανάμεσα στις δύο αυτοκρατορίες-υπερδυνάμεις Ρωσία-Κίνα και Αμερική-ΝΑΤΟ. Ένα από τα πιο επικίνδυνα μέσα που χρησιμοποιούνται από την νέα τάξη είναι οι θρησκευτικές οργανώσεις οι οποίες διέπονται από ένα ανελέητο και τυφλό θρησκευτικό φανατισμό. Με αυτές τις μεθόδους επιδιώκουν την δημιουργία μεσαιωνικών καθεστώτων για να εξυπηρετήσουν την κυριαρχία του Σιωνισμού. Η Ανατολική Μεσόγειος φλέγεται από την τεράστια πολεμική σύγκρουση, καθώς έχουμε έναν κανονικό παγκόσμιο πόλεμο σε μικρότερη μορφή στην Συρία. Εξαιτίας της αναβίωσης, της Οθωμανικής αυτοκρατορίας από την Τουρκία του Ρ. Τ. Ερντογάν, είναι απόλυτη ανάγκη να δούμε προσεκτικά τις συμμαχίες που θα συγκροτηθούν, για την μοιρασιά του υπάρχοντος ορυκτού πλούτου και τις αλλαγές των συνόρων.
Η σύγκρουση των πολιτισμών ανάμεσα σε Ορθοδοξία-Ισλάμ που επιδιώκουν οι νεοταξίτες, είναι προ των πυλών. Ήδη βιώνουμε την δόμηση των αιτίων της σύγκρουσης, με την μαζική εισβολή του Ισλάμ στην Ελλάδα και τον μαζικό αφελληνισμό. Ο θρησκευτικός πόλεμος που θα ξεκινήσει, θα είναι ίσως ο μεγαλύτερος όλων των εποχών. Οι λόγοι που επιθυμεί η Αμερική-ΝΑΤΟ και η Ευρώπη τον αφανισμό του Πούτιν και του Ασσάντ είναι πολύ σημαντικοί και ζωτικής σημασίας για την νέα τάξη πραγμάτων. Εν τούτοις ένας είναι ο βασικότερος όλων και ο πιο καθοριστικός. Εκτός από τον ενεργειακό πλούτο των δύο κρατών, και το πιο νόμισμα θα χρησιμοποιούν στις διεθνείς συναλλαγές τους, το μεγαλύτερο εμπόδιο για την νέα τάξη πραγμάτων είναι η ειρηνική συνύπαρξη μεταξύ Ορθοδόξων Χριστιανών και Μωαμεθανών. Αυτή την εποχή ο Ελληνισμός βρίσκεται στο απόγειον της παρακμής του, και την θέση του έχει πάρει η Ορθόδοξη Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν. Η Ρωσική Ομοσπονδία ηγείται των Ορθοδόξων Χριστιανών, σε παγκόσμιο επίπεδο. Η πολεμική σύγκρουση Ρωσίας-Τουρκίας είναι αναπόφευκτη, ειδικά όταν στους προεδρικούς θώκους των δύο κρατών δεν θα βρίσκονται πλέον ο Βλαντιμίρ Πούτιν και Ερντογάν. Η Ανατολική Μεσόγειος φλέγεται από την τεράστια πολεμική σύγκρουση, καθώς έχουμε έναν κανονικό παγκόσμιο πόλεμο σε μικρότερη μορφή στην Συρία. Εξαιτίας της αναβίωσης, της Οθωμανικής αυτοκρατορίας από την Τουρκία του Ρ. Τ. Ερντογάν, είναι απόλυτη ανάγκη να δούμε προσεκτικά τις συμμαχίες που θα συγκροτηθούν, για την μοιρασιά του υπάρχοντος ορυκτού πλούτου και τις αλλαγές των συνόρων.
Oι εργασίες της στήλης Επικρατέειν η Απόλλυσθαι γράφονται κάτω από τις πιο δυσμενείς συνθήκες, που βρέθηκε ποτέ συνάνθρωπος μας και αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του κυρίου Άγγελου-Ευάγγελου Φ. Γιαννόπουλου. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση ολόκληρου του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς την έγκριση του Arisvinews και της στήλης. Επιτρέπεται μόνον η αναδημοσίευση του 50% των εργασιών Γεωστρατηγικής-Ιστορίας και Ορθοδοξίας του κυρίου Άγγελου-Ευάγγελου Φ. Γιαννόπουλου (Γεωστρατηγικού και Γεωπολιτικού αναλυτή (Contact : survivorellas@gmail.com-6945294197). Απαραίτητη προυπόθεση για την αναδημοσίευση είναι η προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο Arisvinews και στο προσωπικό website The times of voulgaroktonos.
Πάγια αρχή μου είναι ότι όλοι οι λαοί, όλοι οι άνθρωποι, έχουν δικαίωμα να πιστεύουν οπού θέλουν. Όλα αυτά με την απαραίτητη προυπόθεση να μην επιβάλλουν τα πιστεύω τους σε τρίτους, είτε δια της βίας, είτε με πλάγιους τρόπους. Από όλους τους προαναφερόμενους, εξαιρείται, ένα μικρό μέρος βάση των παγκόσμιων Φιλοσοφικών-μαθηματικών σταθερών, μέτρον άριστον και μηδέν άγαν.
Η ελευθερία πίστεως είναι θεόδοτη. Ο ίδιος ο Θεός έδωσε το δικαίωμα στους ανθρώπους, να πιστεύουν, όπου επιθυμούν. Προσωπικά είμαι υπέρ της συνυπάρξεως των λαών και των διαφορετικών θρησκευτικών, πεποιθήσεων, για αυτό στηρίζω, τον μεγάλο Σύριο ηγέτη Ασσάντ, ο οποίος επέτυχε να συνυπάρχουν ειρηνικά, Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι.
0 comments: