Tο ύπουλο σχέδιο των ΗΠΑ στην ουκρανική κρίση και η βόμβα μεγατόνων από τον Καναδά.


Δεν πρόκειται απλώς για μια σύγκρουση μόνο μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας, αλλά για έναν πόλεμο μεταξύ Ουάσιγκτον και Μόσχας δι’ αντιπροσώπων (proxy war).





Οι ΗΠΑ, λέγοντας ότι οι «θέλουν να δουν τη Ρωσία αποδυναμωμένη», αποκάλυψαν τις πραγματικές προθέσεις τους.

Δεν πρόκειται απλώς για μια σύγκρουση μόνο μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας, αλλά για έναν πόλεμο μεταξύ Ουάσιγκτον και Μόσχας δι’ αντιπροσώπων (proxy war).
Τώρα οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να πάνε τον πόλεμο στο επόμενο επίπεδο.
Το Σάββατο, το Bloomberg ανέφερε ότι «ο Βiden επιδιώκει να… κλέψει τους κορυφαίους επιστήμονες του Putin με δέλεαρ την παροχή βίζας».Θα λειτουργήσει όμως;

Σύμφωνα με σχετικό προς υποβολή νομοσχέδιο, καταργείται η νομική πρόβλεψη πως για να παρασχεθεί βίζα σε Ρώσους επαγγελματίες απαιτείται να προϋπάρχει πρόσκληση τρέχοντος εργοδότη.

Σκοπός της νομοθετικής ρύθμισης είναι «να διευκολυνθεί η μετεγκατάσταση κορυφαίων Ρώσων επιστημόνων με εμπειρία στους ημιαγωγούς, τη διαστημική τεχνολογία, την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, τις τεχνολογίες πρόωσης πυραύλων και άλλους εξειδικευμένους επιστημονικούς τομείς στις ΗΠΑ».
Σύμφωνα δε με το Bloomberg, αυτή η πρωτοβουλία συνιστά προσπάθεια αποδυνάμωσης της Ρωσίας, μέσω αποψίλωσής της από το επιστημονικό προσωπικό της.

Φαινομενικά, λοιπόν, οι ΗΠΑ επέλεξαν ένα άλλο εργαλείο για να «αποδυναμώσουν» τη Ρωσία – προκαλώντας ένα brain drain για τη Ρωσία.

Χωρίς κορυφαίους επιστήμονες και μηχανικούς, και μια βάση καινοτομίας υψηλής τεχνολογίας, η Ρωσία είναι πολύ πιθανό να χάσει ένα βασικό της πυλώνα σε ό,τι αφορά την εθνική οικονομική και στρατιωτική ανάπτυξή της.
Ορισμένοι Αμερικανοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι, αφού διαμορφωθεί ένα δυσμενές περιβάλλον για τους Ρώσους, μόλις χαλαρώσουν ορισμένες προϋποθέσεις έκδοσης βίζας, οι Ρώσοι επιστήμονες θα καταφύγουν στις ΗΠΑ χάριν της προσωπικής τους ανάπτυξης.

Με αυτόν τον τρόπο, οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να εξαντλήσουν τις αναπτυξιακές δυνατότητες της Ρωσίας εκ των έσω, αναφέρει ο Shen Yi, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Fudan.
Ωστόσο, η Ουάσιγκτον μπορεί να υποτίμησε τόσο τον πατριωτισμό του ρωσικού λαού όσο και την πιθανή ρωσική πολιτική απάντηση για να αντισταθμίσει τον νόμο των ΗΠΑ.

Το αμερικανικό όνειρο.

Είναι, όμως, οι ΗΠΑ η χώρα που όλοι ονειρεύονται;
Αυτό είναι το πιο σημαντικό ερώτημα που πρέπει να θέσει στον εαυτό του κάθε επίδοξος μετανάστης: εγχώριο χάος, ακραίες τάσεις, εισοδηματικό χάσμα και τις βαθιές κοινωνικές ανισότητες…

«Τι θα μπορούσε να πετύχει όχι μόνο ο Ρώσος, αλλά οποιοσδήποτε μετανάστης στις ΗΠΑ;…
Οι ΗΠΑ απλώς μεταχειρίζονται ένα παλιό κόλπο σε μια νέα κατάσταση, για να φτάσουν σε έναν στόχο που η ίδια η Ουάσιγκτον αισθάνεται ότι είναι αβέβαιος» είπε ο Shen.
Οι ΗΠΑ δείχνουν αποφασισμένες να αποδυναμώσουν τη Ρωσία. 

Όταν ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Lloyd Austin είπε ότι η Ουάσιγκτον θέλει να δει τη Ρωσία αποδυναμωμένη μετά το πρόσφατο ταξίδι του στο Κίεβο, ουσιαστικά έλεγε ότι, για τις ΗΠΑ, η σύγκρουση δεν αφορούσε ποτέ την κυριαρχία της Ουκρανίας ή τα προς το ζην του ουκρανικού λαού, αλλά την αποδυνάμωση της Μόσχας, προκειμένου να παραταθεί η Pax Americana.

Τον τελευταίο καιρό, η κυβέρνηση Βiden επιταχύνει την παράδοση όπλων στην Ουκρανία. Αλλά στόχος δεν είναι να εξοπλιστεί η Ουκρανία, αλλά η εξασφάλιση κερδών μέσω των πωλήσεων όπλων.

«Τι συμβαίνει με τα όπλα που αποστέλλονται στην Ουκρανία;
Οι ΗΠΑ δεν ξέρουν πραγματικά» ανέφερε το CNN στις 19 Απριλίου. Τα όπλα αυτά τα οποία υποτίθεται πως οι ΗΠΑ στέλνουν στην Ουκρανία δεν ισοδυναμούν με βοήθεια στην πολύπαθη χώρα, αλλά με χρηματικές ροές προς τις αμερικανικές εταιρείες όπλων.

Ο σκοτεινός ρόλος των ΗΠΑ. Ορισμένοι παρατηρητές επισημαίνουν ότι το τέλος της σύγκρουσης θα έρθει, τελικά, μέσω μιας διαπραγμάτευσης μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, αργά ή γρήγορα.

Αλλά η κυβέρνηση των ΗΠΑ θέλει να υπαγορεύσει τους όρους, με την πραγματική πρόθεση της Ουάσιγκτον είναι να δημιουργηθεί ένα ναρκοπέδιο για τη Ρωσία στην Ουκρανία.
Φυσικά, οι ΗΠΑ δεν λαμβάνουν υπόψη τους Ευρωπαίους συμμάχους τους…Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως οι κυρώσεις καταστρέφουν την ευρωπαϊκή οικονομία, ενώ παράλληλα καταστρέφουν την παραδοσιακή εμπορική σχέση μεταξύ ΕΕ και Μόσχας.

Μια αποδυναμωμένη Ρωσία μπορεί να εξυπηρετεί τα στρατηγικά συμφέροντα της Ουάσιγκτον, αλλά δεν είναι προς το συμφέρον της Ευρώπης. Ωστόσο, η «ειρηνική συνύπαρξη» δεν υπάρχει στο λεξικό των ΗΠΑ, που στόχο έχουν να αποδυναμώνουν τους αμφισβητίες της παντοκρατορίας τους.
Η τακτική αυτή εφαρμόστηκε και λειτούργησε για την Ιαπωνία και θα συνεχιστεί και σε άλλες χώρες.

Είτε πρόκειται για «αποδυνάμωση» μιας χώρας, είτε για «ληστεία» κορυφαίων επιστημόνων, οι ΗΠΑ επιδίδονται συνεχώς σε παιχνίδια μηδενικού αθροίσματος.
Όμως η εμμονή τους να διατηρήσουν τη δεσπόζουσα θέση τους, υποστηριζόμενη από συμμαχίες όπως το ΝΑΤΟ, η AUKUS και άλλες παρόμοιες, θα διχάσει την παγκόσμια κοινότητα. 

Επίσης σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως μεταφέρθηκε στην Μόσχα. Ο Καναδός στρατηγός Trevor Kadieu συνελήφθη ενώ προσπαθούσε να δραπετεύσει από τις εγκαταστάσεις του περίφημου εργοστασίου στο Azovstal, σύμφωνα με όσα αναφέρουν ρωσικές πηγές που διακινούνται μέσω του Telegram (δεν υπάρχουν ακόμη επίσημες πληροφορίες).

Σύμφωνα με ευρέως διαδεδομένα δημοσιεύματα, ο στρατηγός ήταν υπεύθυνος του βιοεργαστηρίου Νο. 1, όπου 18 άτομα εργάζονταν με θανατηφόρους ιούς. Ο Καντιέρ οδηγήθηκε στη Μόσχα, όπου θα δικαστεί, αναφέρει η εφημερίδα Взгляд (vzglyad).

Αυτός , όπως και οι άλλοι στρατιωτικοί από ξένες χώρες που έχουν συλληφθεί θα δικαστούν δίχως όμως να προστατεύονται από την Σύμβαση της Γενεύης , αφού έχουν παραβιάσει τους κανόνες της.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ο στρατηγός Cadieu έχει μεταφερθεί στην Μόσχα.

Άπαξ και η σύλληψη επαληθευθεί, τότε θα υπάρχει βάση στις πληροφορίες που διακινούνται ότι στην περιοχή είναι πολλοί περισσότεροι ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί ΝΑΤΟϊκών χωρών.

Εάν ισχύει αυτό, η Ρωσία έχει κάθε λόγο να τους θέλει ζωντανούς και εξηγείται το γιατί επέλεξε τον ασφυκτικό αποκλεισμό της εγκατάστασης και όχι την εκτέλεση στρατιωτικής επιχείρησης.

bankingnews

0 comments: