Τρίτη 3 Μαΐου 2022

Mε σχέδιο νόμου η Μολδαβία καλεί ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις !!!

            

Το Κισινάου ετοίμασε σχέδιο νόμου με το οποίο θα νομιμοποιήσει την είσοδο ρουμανικών δυνάμεων στο έδαφος της χώρας.





Η κατάσταση δείχνει να είναι πλέον μη αναστρέψιμη. Ρωσία και Ρουμανία θα βρεθούν αντιμέτωπες στο έδαφος της Μολδαβίας. Ήδη η Mόσχα έριξε τις πρώτες προειδοποιητικές βολές καθώς προχώρησε σε μια πολύ σπάνια πυραυλική επίθεση στην Υπερκαρπαθία, στην περιοχή της δυτικής Ουκρανίας που συνορεύει με Σλοβακία, Ουγγαρία και Ρουμανία.

Πληροφορίες αναφέρουν πως χτυπήθηκαν στρατιωτικά κονβόι που μπήκαν στην Ουκρανία από το έδαφος της Ρουμανίας.

Ολόκληρη η δυτική Ουκρανία και η Οδησσός χτυπήθηκαν με μπαράζ πυραύλων Kalibr, Onyx και Ιskander-M. Πολύ σκληρά χτυπήθηκε η Λβιβ.

Δείτε βίντεο

Η Μολαβία στρώνει το έδαφος για είσοδο ρουμανικών δυνάμεων!

Σύμφωνα με πληροφορίες ρωσικών ΜΜΕ, το Κισινάου προετοίμασε το έδαφος για την είσοδο των ρουμανικών στρατευμάτων στο έδαφος της Μολδαβίας.

Αναφέρουν συγκεκριμένα:

Στα κρατικά σύνορα της Μολδαβίας ενδέχεται να εμφανιστεί ξένο στρατιωτικό προσωπικό.

Το σχετικό νομοσχέδιο ετοιμάστηκε στην κυβέρνηση της Μολδαβίας. Το υπέγραψαν η πρωθυπουργός Ναταλία Γαβριλίτσα, καθώς και οι επικεφαλής του Υπουργείου Εσωτερικών και του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Άννα Ρεβένκο και Σέργιου Λιτβινένκο, αντίστοιχα.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, ξένες στρατιωτικές δυνάμεις θα λάβουν άδεια να εισέλθουν στην Μολδαβία και να χρησιμοποιήσουν τα υπηρεσιακά τους όπλα και τον ειδικό τους εξοπλισμό.

Οι δυνάμεις αυτές σχεδιάζεται να αναπτυχθούν κυρίως στα σύνορα Μολδαβίας-Ουκρανίας.

Υπό την κάλυψη της Frontex

Το έγγραφο αναφέρει ότι, εφόσον η Μολδαβία επιδιώκει να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αυτό το θέμα εξετάζεται ήδη στις Βρυξέλλες, είναι απαραίτητο να ενισχυθεί η συνεργασία με την Frontex, τον οργανισμό της ΕΕ για την ασφάλεια των εξωτερικών συνόρων.

Σύμφωνα με τις διατάξεις της συμφωνίας, ως κοινή επιχείρηση νοείται μια δράση που συντονίζεται ή οργανώνεται από την Frontex για την υποστήριξη των εθνικών αρχών της Δημοκρατίας της Μολδαβίας” λέει το έγγραφο.

Αυτό δικαιολογείται από την ανάγκη αντιμετώπισης υφιστάμενων και μελλοντικών προκλήσεων και διαφόρων απειλών στα σύνορα. Το Κισινάου δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνο του το διασυνοριακό έγκλημα, ενώ η ΕΕ μπορεί να βοηθήσει σε αυτό το θέμα και να ενισχύσει τον έλεγχο των συνόρων με τις τεχνικές και επιχειρησιακές της ικανότητες, οι οποίες είναι ασύγκριτα μεγαλύτερες από αυτές της Μολδαβίας.

Επιπλέον, δημιουργούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις για να νομιμοποιηθεί η παραμονή τους κατά την κοινή επιχείρηση” αναφέρει το επεξηγηματικό σημείωμα του νομοσχεδίου, το οποίο θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή της Μολδαβίας.

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση της Μολδαβίας διαβεβαίωσε ότι εάν εγκριθεί το νομοσχέδιο, τότε η εφαρμογή του νέου νόμου από το Κισινάου δεν θα υπερβεί τα κονδύλια του προϋπολογισμού που προβλέπονται για την εφαρμογή του συνοριακού ελέγχου.

Ρωσικά ΜΜΕ: “Είναι κάλυψη εισόδου ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων”

“Να σημειωθεί ότι οι φιλορουμάνοι εκπρόσωποι των μολδαβικών αρχών από την ανεξαρτησία της Μολδαβίας δεν έκρυψαν την επιθυμία τους να δουν στη χώρα τους τα τεθωρακισμένα οχήματα του ρουμανικού στρατού, που είναι μέρος του ΝΑΤΟϊκού μπλοκ.

Ως εκ τούτου, μπορεί να υποτεθεί ότι το προαναφερθέν νομοσχέδιο, το οποίο αναμφίβολα θα εξεταστεί στο εγγύς μέλλον από το κοινοβούλιο της Μολδαβίας, προετοιμάζει το έδαφος για τη νομιμοποίηση της εισόδου ρουμανικών στρατευμάτων στο μολδαβικό έδαφος.

Η συνεργασία μεταξύ Κισινάου και Frontex θα είναι απλώς μια κάλυψη για αυτό.

Ταυτόχρονα, το Βουκουρέστι προσποιείται τώρα ότι προσπαθεί να αποστασιοποιηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο από τις συγκρούσεις στην Ουκρανία και την Υπερδνειστερία για να μην εξοργίσει τη Ρωσία και δεν έχει σχέδια για «προσάρτηση» της Μολδαβίας…” καταλήγουν οι Ρώσοι.

Δείτε βίντεο

Βασίλης Καπούλας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου