Τετάρτη 4 Μαΐου 2022

Ρωσία και ΝΑΤΟ οδεύουν προς σύρραξη: Ισχυρές μετακινήσεις δυνάμεων- Leopard 2A6 στα ρωσικά σύνορα! (βίντεο)

             

“Έσπασαν” οι κόκκινες γραμμές. Ξεκίνησαν οι μεγαλύτερες στρατιωτικές ασκήσεις του ΝΑΤΟ δίπλα στα σύνορα με την Ρωσία παραβιάζοντας κάθε “κόκκινη” γραμμή της Μόσχας αναφέρουν ρωσικά ΜΜΕ.



Μεγάλη στρατιωτική κινητοποίηση καταγράφεται στα σύνορα Φινλανδίας-Ρωσίας, στα σύνορα Λευκορωσίας-Πολωνίας και κρατών Βαλτικής ενώ η Σουηδία ενεργοποίησε και την δύναμη εσωτερικής ασφάλειας του Γκότλαντ.

Η Φινλανδία όπως θα δείτε έχει στείλει άρματα μάχης Leo 2A6 στα σύνορα με Ρωσία, ένα δείγμα του τι θα αντιμετωπίσει η Μόσχα μόλις μπει στο ΝΑΤΟ.

Κοινό χαρακτηριστικό των κινητοποιήσεων των εμπλεκόμενων χωρών είναι η αυξημένη πολεμική ετοιμότητα για ένα μήνα.

Ξεκίνησαν οι μεγαλύτερες ΝΑΤΟϊκές ασκήσεις στα ρωσικά σύνορα

Την 1η Μαΐου, σε άμεση γειτνίαση με τα σύνορα της Ρωσίας και τη ζώνη στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, ξεκίνησαν οι ασκήσεις του ΝΑΤΟ – οι μεγαλύτερες στην ιστορία αυτού της Συμμαχίας. Στις στρατιωτικές ασκήσεις συμμετέχουν περισσότερες από 20 χώρες και θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος του μήνα.

Δεν ήταν τυχαίο που ο Βλαντιμίρ Πούτιν προειδοποίησε για άλλη μια φορά την προηγούμενη μέρα ότι η απάντηση της Μόσχας θα ήταν αστραπιαία αν κάποιος θέλει να παρέμβει στα γεγονότα στην Ουκρανία ή να δημιουργήσει στρατηγικές απειλές για τη Ρωσία.

Οι ασκήσεις αυτές είναι κάλυψη για είσοδο δυνάμεων στην Ουκρανία” αναφέρουν ρωσικά ΜΜΕ.

Στην Πολωνία ξεκίνησαν οι ασκήσεις “Defender Europe 2022” (DE22) και “Swift Response 2022” (SR22).

«Συνολικά 18.000 στρατιώτες από 20 plus χώρες θα λάβουν μέρος στις ασκήσεις… συμπεριλαμβανομένων περίπου 7.000 στο έδαφος της Πολωνίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

“Οι ασκήσεις είναι απλώς μία κάλυψη” αναφέρει ο Ρώσος στρατιωτικός ειδικός Vladimir Yazikov και προσθέτει “στόχος είναι η δυτική Ουκρανία”.

Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκεται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και η άσκηση “Trojan Footprint” (“Trojan Trail”).

Λευκορωσία: Έκτακτα στρατιωτικά γυμνάσια μεγάλης κλίμακας

Οι ένοπλες δυνάμεις της Λευκορωσίας ξεκίνησαν σήμερα αιφνιδιαστικά μεγάλου εύρους στρατιωτικά γυμνάσια προκειμένου να ελέγξουν την ετοιμότητα μάχης τους, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της χώρας που συνορεύει με την Ουκρανία.

«Η δοκιμασία για την ετοιμότητα μάχης θα περιλαμβάνει τη μετακίνηση σημαντικού αριθμού στρατιωτικών οχημάτων, η οποία ενδέχεται να προκαλέσει καθυστερήσεις στην κίνηση στους δημόσιους δρόμους», προειδοποίησε το υπουργείο.

Καθώς συνεχίζεται η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η Λευκορωσία υπογράμμισε ότι τα γυμνάσια αυτά δεν αποτελούν απειλή για τους γείτονές της ή την Ευρώπη γενικότερα.

H Λευκορωσία ανακοίνωσε αργά τη νύχτα αιφνιδιαστικές ασκήσεις ετοιμότητας. Αντιαεροπορικά συστήματα S-300PS των Λευκορωσικών Ενόπλων Δυνάμεων εντοπίστηκαν να κινούνται από τη Βρέστη προς τα σύνορα Makrany / Ουκρανίας κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου R-17.

Ένα ακόμη στρατιωτικό κονβόι 30 τεθωρακισμένων εντοπίστηκε στα σύνορα με τη Λιθουανία κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου M7.

Βίντεο δείχνει τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού BTR-82A και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού BTR-80K.

Δείτε βίντεο

Σουηδία: Ενεργοποιεί την Εσωτερική Φρουρά στο Γκότλαντ

Οι Σουηδικές Ένοπλες Δυνάμεις αποφάσισαν να ενεργοποιήσουν την Εσωτερική Φρουρά στο νησί του Γκότλαντ μέσω στρατιωτικής άσκησης διάρκειας ενός μηνός.

“Η ικανότητα των δυνάμεων του Gotland πρέπει να αυξηθεί ως προσαρμογή στην επιδεινούμενη κατάσταση ασφάλειας, είπε ο Tomas Ängshammar, διευθυντής επικοινωνίας στο σύνταγμα P18 του Gotland.

Μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η κυβέρνηση ανέθεσε στις Ένοπλες Δυνάμεις να ενισχύσουν, μεταξύ άλλων, τις δυνατότητες του Γκότλαντ.

Προηγουμένως, Αμερικανοί στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων είχαν εκπαιδεύσει στρατιώτες της Εσωτερικής Φρουράς στο Γκότλαντ.

Το Γκότλαντ αποστρατικοποιήθηκε μετά την αμυντική απόφαση το 2004, αλλά την 1η Ιανουαρίου 2018, το σύνταγμα P18 του Γκότλαντ επανιδρύθηκε.

Το νησί έχει μια σημαντική τοποθεσία για ολόκληρη την περιοχή της Βαλτικής Θάλασσας και ως εκ τούτου συχνά περιγράφεται ως ιδιαίτερα εκτεθειμένο σε στρατιωτικές απειλές.

«Είναι προφανές ότι η γεωγραφική θέση του Γκότλαντ είναι απολύτως κρίσιμη όσον αφορά την άμυνα της Ευρώπης, όταν πρόκειται για την άμυνα της Σουηδίας και την απειλή από τη Ρωσία», είπε στο Svd ο Έρικ Πίτερσον, αναπληρωτής αρχηγός του στρατού στο Πεντάγωνο των ΗΠΑ, ο οποίος επισκέφθηκε το Γκότλαντ την περασμένη εβδομάδα. .

Τα τελευταία χρόνια, έχουν γίνει αρκετές ενισχύσεις στην αμυντική ικανότητα στο Gotland και την περασμένη εβδομάδα η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι συγκεντρώνει 1,6 δισεκατομμύρια SEK για επενδύσεις, μεταξύ άλλων, σε κτίρια στη φρουρά Tofta όπου εδρεύει το σύνταγμα.

Η Φινλανδία μεταφέρει Leopard 2A6 στα σύνορα με Ρωσία

Η Φινλανδία άρχισε να μεταφέρει δεκάδες άρματα μάχης και τεθωρακισμένα στα σύνορα με Ρωσία.

Σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ “το Φινλανδικό Υπουργείο Άμυνας έχει ξεκινήσει μια απροσδόκητη αναδιάταξη δεκάδων αρμάτων μάχης, οχημάτων μάχης πεζικού και τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού προς τα ρωσικά σύνορα.

Είναι γνωστό ότι τουλάχιστον δύο τρένα, πλήρως φορτωμένα με στρατιωτικό εξοπλισμό, έχουν ήδη ξεκινήσει προς τα σύνορα Φινλανδίας-Ρωσίας”.

Στα βίντεο που παρουσιάζονται, μπορείτε να δείτε τη στιγμή της μεταφοράς τεθωρακισμένων και αρμάτων μάχης προς τα ρωσικά σύνορα.

Στις σιδηροδρομικές πλατφόρμες, εντοπίστηκαν άρματα μάχης Leopard 2A6, οχήματα μάχης πεζικού, τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού.

Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η Φινλανδία είναι οπλισμένη με τέτοια τεθωρακισμένα συνολικά, η Φινλανδία έχει στείλει σχεδόν τις μισές τεθωρακισμένες δυνάμεις της στα ρωσικά σύνορα, γεγονός που προκαλεί πολύ σοβαρή ανησυχία.

Προς το παρόν, δεν υπάρχουν επίσημες δηλώσεις από τη Φινλανδία σχετικά με την αποστολή βαρέως εξοπλισμού στα ρωσικά σύνορα, ωστόσο, οι ειδικοί σημειώνουν ότι τέτοιες ενέργειες από τις φινλανδικές αρχές δείχνουν ξεκάθαρα κλιμάκωση, η οποία μπορεί να αναγκάσει τη Ρωσία να λάβει αντίποινα και να στείλει τα δυνάμεις.

Δείτε βίντεο


Image

Image

Image

Βασίλης Καπούλας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου