Πέμπτη 12 Μαΐου 2022

Το μισό Ντονμπάς περνάει υπό ρωσικό έλεγχο.

      

Mε μια ξαφνική προέλαση, οι Ρώσοι έθεσαν τις βάσεις για να περάσει υπό τον έλεγχο τους το μισό Ντονμπάς. H υπόθεση Severodonetsk έχει τελειώσει για τoυς Ουκρανούς.



Δείτε στους χάρτες παρακάτω την μεγάλη προώθηση των ρωσικών δυνάμεων που επετεύχθη σήμερα. .

Η περιοχή είναι πλέον αποκλεισμένη και πρέπει να αναμένουμε τις επόμενες μέρες ή ώρες την πλήρη αποχώρηση των Ουκρανικών δυνάμεων.

Αν όχι, τότε θα σημειωθεί ακόμη μια τραγωδία. Επίσης οι Ουκρανοί έχουν ουσιαστικά χάσει την περιοχή Liman. Οι Ρώσοι τους προσφέρουν διέξοδο διαφυγής.

To μοναδικό ενεργό έρεισμα τους από την πλευρά αυτή, είναι το Lisichansk. Και αυτό όχι για πολύ.

O ρωσικός Στρατός και οι συμμαχικές δυνάμεις κατέλαβαν τους οικισμούς Vojevodivka, Yuzhny, Zorya μαζί με το εργοστάσιο Zarya, καθώς και τα περίχωρα δυτικά του Severodonetsk.

Στην περιοχή Severodonetsk, αμύνονται αρκετά Τάγματα της από την 17η τεθωρακισμένη Ταξιαρχία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, μονάδες της 57ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας και της 24η Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Τυφεκιοφόρων.

Ξαφνική προέλαση των ρωσικών δυνάμεων

Οι δυνάμεις του συντάγματος Akhmat και οι Ρεπουμπλικάνοι από το 2ο Σώμα Στρατούτου Λουγκάνσκ διέρρηξαν τις εχθρικές άμυνες και πήραν τον έλεγχο των οικισμών Yuzhny και Voevodovka.

“Σήμερα το πρωί, οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν τους οικισμούς Yuzhny και Voevodovka καθώς και το εργοστάσιο Zarya στα περίχωρα της πόλης.

Αυτή τη στιγμή, οι οικισμοί Fakel, Raduga-2, Zarya, Zarya-1, Michurinets και Elektromontazhnik βρίσκονται επίσης υπό τον πλήρη έλεγχο των ρωσικών και συμμαχικών δυνάμεων” ανέφεραν ρωσικές στρατιωτικές πηγές. Κατά τη διάρκεια αιφνιδιαστικών επιθετικών επιχειρήσεων στις 4 το πρωί σε ολόκληρη τη γραμμή του μετώπου, οι μαχητές της μονάδας “Akhmat” μαζί με το Δεύτερο Σώμα της λαϊκής πολιτοφυλακής του Λουγκάνσκ, διέρρηξαν την άμυνα και πήραν τον έλεγχο των οικισμών του Yuzhny και Voevodovka ενώ στην πορεία, απελευθερώθηκε το εργοστάσιο πυρίτιδας Zarya” ανέφερε ο βοηθός του επικεφαλής της Τσετσενίας Η Voevodovka βρίσκεται στα περίχωρα του Severodonetsk – μια από τις πόλεις που παρέμεινε υπό τον έλεγχο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Μαζί με το Lisichansk, είναι τα δύο οχυρά στην περιοχή. Δείτε βίντεο με την είσοδο των ρωσικών δυνάμεων στην πόλη 200 νεκροί είχαν οι Ουκρανοί

Πλέον, η γραμμή επαφής μετακινείται με ταχύτητα βαθιά μέσα στο ουκρανικό έδαφος. Για να ανακοπεί η ρωσική προέλαση, οι Ουκρανοί ανατίναξαν μια οδική γέφυρα. Ως αποτέλεσμα επιθετικών επιχειρήσεων, περισσότεροι από 200 Ουκρανοί σκοτώθηκαν και περισσότερες από δέκα μονάδες στρατιωτικού εξοπλισμού καταστράφηκαν.

 Αυτή τη στιγμή διεξάγονται επιχειρήσεις στα εδάφη για την εκκαθάριση ουκρανικών δυνάμεων. 

Η εποχή των υπερβολών των αρχών του Κιέβου έφτασε στο τέλος της, τώρα είναι ώρα να πληρωθούν οι λογαριασμοί» ανέφεραν ρωσικά ΜΜΕ.

Δείτε βίντεο

“Κόπηκαν” στα δύο οι ουκρανικές δυνάμεις – Στα χέρια Ρώσων η Novoselovka

Παράλληλα, τα στρατεύματα της Ρωσίας και του Ντονέτσκ “έκοψαν” σε δύο μέρη την ομάδα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας καταλαμβάνοντας τον οικισμό Novoselovka.

Χθες, στην περιοχή Limansk, οι ρωσικές και συμμαχικές δυνάμεις κατέλαβαν το Shandrigolovo..

Σήμερα οι Ρώσοι αναφέρουν την πλήρη κατάληψη της Novoselovka μετά από μια βδομάδα μαχών. Αυτό αποκόπτει τελείως από τις ουκρανικές γραμμές υποστήριξης την πόλη Liman καθώς οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν ήδη τους δρόμους στα νότια της πόλης.

Οι Ρώσοι θέλουν να τους δώσουν διέξοδο διαφυγής προς το Σλαβιάνσκ για να μην ισοπεδωθεί και αυτή η πόλη.

Η κατάληψη της Novoselovka έχει “κόψει” σε δύο μέρη τις ουκρανικές δυνάμεις στην περιοχή.

Δείτε βίντεο

Image

Image

Image

Image

Βασίλης Καπούλας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου