Δευτέρα 2 Μαΐου 2022

Στρατηγική ήττα των Ουκρανών χάνουν και άλλες πόλεις.


        

Οι ρωσικές δυνάμεις “κλείδωσαν’ την πόλη Liman όπως είχα προβλέψει εδώ και δύο ημέρες . Ο ρωσικός Στρατός έχει μπει μέσα στην Liman και πλέον διεξάγονται σφοδρές συγκρούσεις σώμα με σώμα στους δρόμους της πόλης.




Eίναι θέμα ωρών ο πλήρης έλεγχος της πόλης από τους Ρώσους. Ρωσικές στρατιωτικές πηγές κάνουν λόγο για μεγάλες ουκρανικές απώλειες στην ευρύτερη περιοχή. Για ευνόητους λόγους δεν θα δημοσιεύσουμε βίντεο.

Η απώλεια της Liman είναι κομβικής σημασίας για το Σλοβιάνσκ. Οι Ρώσοι θεωρούν πως σήμερα οι Ουκρανοί έχασαν μαζί με την Liman και δεύτερη πόλη ενώ διευκολύνουν την εξέλιξη των μαχών στον άξονα Σλοβιάνσκ-Κραματόρσκ.

“Οι Ουκρανοί εγκλωβίστηκαν”

Με την καταστροφή της γέφυρας Slavyansk-Krasni Estuar (χάρτης Νο3), βόρεια του Kramatorsk, οι δυνάμεις της Ουκρανίας δεν αποκόπηκαν μόνο από ανθρώπινο δυναμικό, πυρομαχικά και εξοπλισμό.

Οι Ρώσοι αναφέρουν πως οι Ουκρανοί αυτο-εγκλωβίστηκαν καθώς άργησαν πολύ να αποχωρήσουν συντονισμένα από την πόλη και έχασαν την δυνατότητα οργανωμένης οπισθοχώρησης.

Οι Ρώσοι έχουν ανοίξει και δεύτερο μέτωπο στην περιοχή καθώς κατέλαβαν πλήρως το Yampil και μπήκαν στο Stavky στα βόρεια της πόλης Liman.

O ρωσικός Στρατός ελέγχει πλέον τις περιοχές Karovii yar, Stavki, Yampil και Oleksandrivka.

Ταυτόχρονα, επιβεβαιώνεται πως το ουκρανικό Τάγμα παραμένει ακόμη πλήρως περικυκλωμένο στην περιοχή Oskil και διεξάγονται διαπραγματεύσεις για την αποχώρηση περίπου 1000 στρατιωτών.

Δείτε βίντεο από τις μάχες στο Ντονμπάς


Στρατιωτικές πηγές: “Η απώλεια της Liman ισοδυναμεί με απώλεια Σλοβιάνσκ”

Ρωσικές στρατιωτικές πηγές αποκαλύπτουν πως “μετά την επιτυχή προέλαση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας και του του Ντονέτσκ από το Yampol, η κατάληψη της πόλης Liman είναι βέβαιη.

Πρόκειται για μια πόλη με πληθυσμό περίπου 20.000 κατοίκων το 2021, που βρίσκεται περίπου 20 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Σλοβιάνσκ.

Μετά την ήττα των ουκρανικών ενόπλων σχηματισμών στην περιοχή Yampol, τα ρωσικά στρατεύματα και οι δυνάμεις της Λαϊκής Πολιτοφυλακής του Ντονέτσκ κατάφεραν να πλησιάσουν και να μπουν στην πόλη Liman. Η απώλεια της Liman για τα ουκρανικά στρατεύματα σημαίνει μόνο ένα πράγμα:

Ότι θα υποχωρήσουν περαιτέρω προς το Σλοβιάνσκ! (σσ αν προλάβαιναν)

Δείτε βίντεο από τις μάχες

Θα “στραγγαλίσουν” Σλοβιάνσκ-Κραματόρσκ – Στόχοι δύο υψώματα

Ωστόσο, οι δυνάμεις Ρωσίας και Ντονέτσκ, πιθανότατα, θα επικεντρωθούν στο να αποκτήσουν πρώτα τον έλεγχο του οικισμού Nikolaevka. Πρόκειται για μια πόλη με πληθυσμό περίπου 14 χιλιάδων κατοίκων, η οποία έχει ιδιαίτερη σημασία για την επιχείρηση του Ντονμπάς.

Η Nikolaevka βρίσκεται σε έναν λόφο στρατηγικής σημασίας σε σχέση με το Σλοβιάνσκ.

Κατά συνέπεια, σε περίπτωση επιτυχούς επιχείρησης στη Nikolaevka, οι Ρώσοι θα αποκτήσουν ένα πρόσθετο πλεονέκτημα έναντι των ουκρανικών δυνάμεων που βρίσκονται στον οικισμό Σλοβιάνσκ-Κραματόρσκ.

Οι στρατιωτικοί ειδικοί πιστεύουν ότι σε περίπτωση απώλειας της Nikolaevka, κάτι που είναι βέβαιο, από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, οι πιθανότητές τους να διατηρήσουν το ίδιο το Σλοβιάνσκ θα είναι ελάχιστες.

Ωστόσο, για την πλήρη ήττα των Ουκρανικών δυνάμεων στην περιοχή αυτή, χρειάζεται να αποκτηθεί ο έλεγχος σε μια ακόμη περιοχή.

Αυτό είναι το όρος Karachun.

Το υψηλότερο σημείο του βρίσκεται στα 167 μ. περίπου πάνω από την επιφάνεια του ποταμού. Αυτό θα δώσει την δυνατότητα στον ρωσικό Στρατό να επιτηρεί διαρκώς την περιοχή και να θέσει τον άξονα Σλοβιάνσκ-Κραματόρσκ εντός της εμβέλειας του πυροβολικού.

Δείτε βίντεο

Παίρνει φωτιά και η Avdiivka

Ταυτόχρονα, οι ουκρανικές δυνάμεις αρχίζουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα και στην πόλης της Avdiivka όπου φαίνεται πως θα είναι το επόμενο μεγάλο μέτωπο.

Στην περιοχή έχουν μεταφερθεί και πολεμούν οι δυνάμεις “Somalia” του Ντονέτσκ. Χτες οι δυνάμεις αυτές κατάφεραν να σπάσουν τις γραμμές άμυνας των Ουκρανών στο ανατολικό τμήμα της πόλης.

Αυτή τη στιγμή, το ρωσικό πυροβολικό χτυπά τις θέσεις των Ουκρανών από διάφορες κατευθύνσεις, μεταξύ των οποίων από τα ανατολικά και τα βόρεια.

Αυτή η οχυρή περιοχή θεωρείται από τις πιο ισχυρές αμυντικές γραμμές των Ουκρανών. Γι αυτό και οι Ρώσοι μετέφεραν TOS-1 στην περιοχή. Γράφει ο: Bασίλης Καπούλας,

Δείτε βίντεο

 

 

Image

Image

Image

Image



Image

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου