Παρασκευή 13 Μαΐου 2022

Φόβοι για μεγάλη αιματοχυσία στην Ουκρανία.

 

Αντιμέτωπος με ήττα ιστορικών διαστάσεων βρίσκεται ο ουκρανικός Στρατός καθώς καταγράφει μεγάλες απώλειες στις μάχες του Ντονμπάς τόσο σε εδάφη όσο και σε ανθρώπινο και πολεμικό υλικό.





Οι ρωσικές δυνάμεις σφίγγουν επικίνδυνα τον κλοιό καθώς κατέλαβαν τον οικισμό Vojevodivka, ολόκληρη την πόλη Rubizhne και δημιούργησαν προγεφύρωμα στην Pryvillya.

Παράλληλα έχουν καταλάβει τους οικισμούς Dolgenkoye, Seversky Donetsk, Belogorovka, μάχες διεξάγονται στην Toshkovka, ενώ επιτίθενται βόρεια και δυτικά της Ποπάσναγια.

Ο άξονας, και συγκεκριμένα οι δύο πόλεις, Severodonetsk και Lysychansk, συντρίβεται κυριολεκτικά καθώς δέχεται πολλαπλές επιθέσεις από διαφορετικούς άξονες.

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν ξεκινήσει συντονισμένη επίθεση από 3-4 άξονες.

Διαβάστε επίσης

“Κρατήστε μέχρι τέλους”: Αντίστροφη μέτρηση για τους Ουκρανούς στο Severodonetsk. Έπεσαν σε ενέδρα και αποσύρθηκε Ταξιαρχία από Lisichansk

Οι Ουκρανοί είτε θα υποχωρήσουν πλήρως είτε θα λάβει χώρα μεγάλη αιματοχυσία καθώς το Severodonetsk δεν είναι όπως η Μαριούπολη. Δεν έχει ένα Azovstal για να οχυρωθούν εκεί οι ουκρανικές δυνάμεις.

Η κατάσταση είναι απελπιστική για τους Ουκρανούς καθώς οι ρωσικές δυνάμεις επιτίθενται από : 

Vojevodivka, Rubizhnoye, Pryvillya, Ποπάσναγια με κατεύθυνση Lisichansk. Nizhnee προς Toshkovka με τελικό προορισμό Lisichansk και Severodonetsk

Επίσης συνεχίζεται η ”ναυμαχία” Ρώσων, Αμερικανών και ΝΑΤΟ σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο. Οι Ναυτικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ.

1) Το αεροπλανοφόρο USS Truman (CVN-75) έφτασε στις 10 Μαΐου στη Νάπολη 2) Τα ιταλικά αεροπλανοφόρα Cavour (C550) και Garibaldi (C551) συμμετέχουν στην άσκηση Mare Aperto 2022 στο Τυρρηνικό Πέλαγος. Στην άσκηση συμμετέχουν αρκετές ιταλικές και ΝΑΤΟϊκές μονάδες. 3) Το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle (R-91) βρίσκεται στην Τουλόν. 4) Η Μόνιμη Ναυτική Ομάδα 2 του NATO βρίσκεται στην Ανατολική Μεσόγειο. 5) Η φρεγάτα Lubeck (F214) του Γερμανικού Ναυτικού πραγματοποιεί τη συνήθη περιπολία στα Στενά της της Χίου. 6) Στις 20 Απριλίου το υποβρύχιο του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού HMS Audacious (S122) έφυγε από το Γιβραλτάρ και κατευθύνθηκε προς την κεντρική Μεσόγειο. Οι ναυτικές δυνάμεις της Ρωσίας.

Οι ρωσικές δυνάμεις χωρίζονται επί του παρόντος ως εξής:

1) Το καταδρομικό Marshall Ustinov αναφέρεται δυτικά της Κρήτης, ενώ η φρεγάτα Admiral Kasatonov πιθανότατα βρίσκεται στην ίδια περιοχή. 2) Η φρεγάτα Admiral Grigorovich βρίσκεται στο νότιο Αιγαίο 3) όλες οι υπόλοιπες μονάδες, συμπεριλαμβανομένων των δύο υποβρυχίων κλάσης Kilo, βρίσκονται μέσα ή κοντά στο λιμάνι του Tartus.

Ο ρωσικός Στρατός και οι συμμαχικές δυνάμεις μπήκαν στη Pryvillya/Привілля, γεγονός που δείχνει πως πέτυχε η Ζεύξη Ποταμού. Η περιοχή βρίσκεται ακριβώς νοτιοδυτικά του Rubizhne. Εάν η Privillya καταληφθεί πλήρως, πράγμα πολύ πιθανό, και το προγεφύρωμα επεκταθεί εκεί, η αμυντική διάταξη των Ουκρανών θα διαλυθεί πολύ γρήγορα.

Στις ρωσικές δυνάμεις αναμένεται να συνδράμουν και οι συμμαχικές δυνάμεις που κατέλαβαν πλήρως την πόλη Rubizne. Αυτό σημαίνει ότι το Severodonetsk θα πρέπει να εγκαταλειφθεί πλήρως και άμεσα με τις ουκρανικές δυνάμεις να οπισθοχωρούν στον άξονα Siversk-Soledar.

Μονάδες της Λαϊκής Πολιτοφυλακής του Λουγκάνσκ ξεκίνησαν να κινούνται από την Ποπάσναγια προς κατεύθυνση το Lisichansk δίπλα στο Severodonetsk. Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, μονάδες της Λαϊκής Πολιτοφυλακής του Λουγκάνσ μαζί με τις ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν την προέλαση νότια της πόλης με κατεύθυνση το Lisichansk.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα οι Ουκρανικές δυνάμεις να αποκοπούν πλήρως από τις οδούς ανεφοδιασμού και να μείνουν χωρίς περιθώρια στρατιωτικών ελιγμών.

Στην κατεύθυνση Popasnaya-Lysichansk, ο ουκρανικός στρατός προσπαθεί να κρατήσει τις θέσεις του στη γραμμή Vrubovka-Toshkovka. Ταυτόχρονα, οι μάχες για την Toshkovka βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, με την προέλαση των ρωσικών και συμμαχικών στρατευμάτων από την πλευρά του χωριού Nizhnee που είχε καταληφθεί όπως έχει αναφέρει το WarNews247 σε προηγούμενα άρθρα.

Η επίθεση των ρωσικών στρατευμάτων και των μονάδων του Λουγκάνσκ από την Ποπάσναγια κατέστησε δυνατή τον έλεγχο σε ένα αρκετά μεγάλο τμήμα του αυτοκινητόδρομου Lisichansk-Artemovsk (Bakhmut). Αυτό μειώνει την πιθανότητα μεταφοράς ενισχύσεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στον άξονα Lisichansk-Kramatorsk από την πλευρά του Artemovsk που ελέγχεται από το Κίεβο. Καπούλας-Μουτζουρούλιας Arisvinews. 

Δείτε βίντεο

Προγεφύρωμα στη Privillya


Image

Image

Οι άξονες επίθεσης στο Severodonetsk

Image

Image



Δείτε χάρτες:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου