Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022

Oι ΗΠΑ στέλνουν στρατεύματα στη Βόρεια Επικράτεια για να αντιμετωπίσουν εισβολή.

    

Περίπου 1000 πεζοναύτες έχουν ήδη αποβιβαστεί στο Darwin.









Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αναπτύξουν χιλιάδες στρατεύματα στη Βόρεια Επικράτεια-Northern Territory, αφού η Αυστραλία παραδέχτηκε ότι ο πόλεμος με την Κίνα είναι πιθανός

Στρατιώτες του αμερικανικού στρατού θα αναπτυχθούν στη Βόρεια Επικράτεια για πρώτη φορά. Θα ενταχθούν σε μια περιστροφική δύναμηrotational force περισσότερων από 200 Αμερικανών Πεζοναυτών μέχρι τον Σεπτέμβριο
Έρχεται αφότου η Αυστραλία υπέγραψε το ιστορικό σύμφωνο AUKUS με την Αμερική και τη Βρετανία

By Levi Parsons/ Daily Mail Australia and Aap

Χιλιάδες Αμερικανοί στρατιώτες εκπαιδευμένοι να χρησιμοποιούν πυραυλικά συστήματα εδάφους-αέρος, πυραύλους πυροβολικού υψηλής κινητικότητας και μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατευθύνονται προς την Αυστραλία καθώς οι εντάσεις με την Κίνα αυξάνονται.

Η περιστροφική δύναμη των αμερικανικών πεζοναυτών που αποτελείται από περίπου 2200 στρατιωτικούς, άνδρες και γυναίκες και γυναίκες θα έχει βάση στη Βόρεια Επικράτεια κατά την επερχόμενη περίοδο από τον Σεπτέμβριο.

Είναι η 11η ανάπτυξη στο Top End και για πρώτη φορά θα περιλαμβάνει 250 μέλη του αμερικανικού στρατού, ανακοίνωσε η Αυστραλιανή Αμυντική Δύναμη.

Το απόσπασμα αποτελεί μέρος μιας συνεχιζόμενης πρωτοβουλίας των ΗΠΑ στην περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού για την προετοιμασία μιας πιθανής κινεζικής εισβολής στην Ταϊβάν τα επόμενα χρόνια.

Ο υπουργός Άμυνας Peter Dutton τον Σεπτέμβριο προειδοποίησε ότι η σύγκρουση με την Κίνα «δεν πρέπει να υποτιμηθεί- απορριφθεί» και την Τετάρτη είπε στο Κέντρο Μελετών των ΗΠΑ ότι το Πεκίνο μπορεί να προσαρτήσει την Ταϊβάν ενώ ο κόσμος είναι απασχολημένος με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Η θαλάσσια ανάπτυξη θα συμπληρώσει αυτό το πρόγραμμα Ενισχυμένης Αεροπορικής Συνεργασίας μεταξύ της Βασιλικής Αεροπορίας της Αυστραλίας και της Πολεμικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Περίπου 1000 πεζοναύτες έχουν ήδη αποβιβαστεί στο Darwin.

Θα εκπαιδευτούν με το ADF για να διασφαλίσουν ότι είναι σε θέση να ανταποκριθούν σε κρίσεις στην περιοχή.

Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει ανθρωπιστική βοήθεια, βοήθεια σε περίπτωση καταστροφών, αποστολές εκκένωσης και ενίσχυση πρεσβειών ή στρατιωτικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ.

Η τοποθεσία του Darwin ακριβώς νότια από περισσότερες από δώδεκα ασιατικές χώρες και μερικές από τις πιο πολυσύχναστες ναυτιλιακές λωρίδες στον κόσμο το καθιστά στρατηγικό σημείο εκκίνησης.

Η εκπαίδευση θα περιλαμβάνει στρατιωτικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά για τη βελτίωση της συνοχής μεταξύ των δυνάμεων της Αυστραλίας και των ΗΠΑ και εκείνων άλλων περιφερειακών συμμάχων.

Ο διοικητής της βόρειας δύναμης του ADF, συνταγματάρχης Marcus Constable , είπε ότι η συμμαχία των ΗΠΑ ήταν η πιο σημαντική αμυντική σχέση της Αυστραλίας και κεντρική στο σχέδιο ασφάλειας του έθνους.
Η Αυστραλία θα αποκτήσει τουλάχιστον οκτώ πυρηνικά υποβρύχια και μια σειρά άλλης προηγμένης στρατιωτικής τεχνολογίας από το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ μετά την υπογραφή μιας ιστορικής συμφωνίας με στόχο την αντιμετώπιση της αυξανόμενης ισχύος της Κίνας.

«Η (θαλάσσια περιστροφική δύναμη) είναι ένας βασικός τρόπος για να αυξήσουμε την περιφερειακή συνεργασία με τους εταίρους στον Ινδο-Ειρηνικό», είπε.

«Μαζί διεξάγουμε μια ολοκληρωμένη σειρά εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, συμπεριλαμβανομένης της ανθρωπιστικής βοήθειας, των επιχειρήσεων ασφαλείας και των ασκήσεων με ζωντανά πυρά υψηλών προδιαγραφών».

Ο συνταγματάρχης Christopher Steele, διοικητής του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ στο Darwin, είπε ότι οι Πεζοναύτες από τη νότια Καλιφόρνια ήταν ενθουσιασμένοι που συμβάλλουν στην περιφερειακή ασφάλεια.

Οι Πεζοναύτες αναμένεται να ολοκληρώσουν το rotation τον Οκτώβριο.

Η ανακοίνωση έρχεται καθώς ο κ. Dutton προειδοποίησε ότι θα χρησιμοποιηθεί «αξιόπιστη στρατιωτική δύναμη», εάν χρειαστεί, για να αποτρέψει την εξάπλωση του αυταρχισμού στον Ινδο-Ειρηνικό.

Σε μια ομιλία του στο Κέντρο Μελετών των Ηνωμένων Πολιτειών, ο κ. Dutton προειδοποίησε για «δυσοίωνες ενδείξεις» που προέρχονται από μια Κινεζο-Ρωσική συμμαχία, λέγοντας ότι η Αυστραλία και οι ΗΠΑ θα προχωρήσουν για να διαμορφώσουν τον Ινδο-Ειρηνικό γύρω από αμοιβαία συμφέροντα.

«Η Αυστραλία και οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται σε δεσμευμένο βήμα στη δέσμευσή μας για περιφερειακή σταθερότητα», είπε στο φόρουμ.
Τον Σεπτέμβριο, ο υπουργός Άμυνας της Αυστραλίας παραδέχτηκε ότι ο πόλεμος με την Κίνα για την Ταϊβάν είναι μια πιθανότητα και προειδοποίησε ότι η χώρα του πρέπει να αρχίσει να προετοιμάζεται – μόλις μια ημέρα μετά την υπογραφή ενός ιστορικού αμυντικού συμφώνου με το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ.Η Κίνα έχει μετατρέψει πολλά ακατοίκητα νησιά στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας σε στρατιωτικές βάσεις και έχει αρχίσει να προειδοποιεί τα πλοία να μένουν μακριά από αυτά, συμπεριλαμβανομένων απειλών αντίπαλων πλοίων του πολεμικού ναυτικού

Η Κίνα επεκτείνει ραγδαία τον στρατό της τα τελευταία χρόνια και έχει γίνει ολοένα και πιο επιθετική με τους γείτονές της, οδηγώντας σε φόβους ότι θα μπορούσε να αρχίσει να προσπαθεί να καταλάβει εδάφη.

«Οι Κινέζοι είναι πολύ ξεκάθαροι για τις προθέσεις τους όσον αφορά την Ταϊβάν και οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν πολύ ξεκάθαρες για την πρόθεσή τους προς την Ταϊβάν», είπε. «Κανείς δεν θέλει να δει σύγκρουση, αλλά αυτό είναι πραγματικά ένα ερώτημα για τους Κινέζους».

Ο πρόεδρος Xi Jinping έχει δεσμευτεί να «επανενώσει» την Ταϊβάν με την Κίνα στο εγγύς μέλλον και το 2019 είπε ότι θα χρησιμοποιήσει βία εάν χρειαστεί. Εν τω μεταξύ, ο Biden υποσχέθηκε πρόσφατα να υπερασπιστεί το νησί σε περίπτωση επίθεσης – αν και αξιωματούχοι αργότερα δήλωσαν ότι «έκανε λάθος» και ότι η μακροχρόνια πολιτική «στρατηγικής αμφισημίας» της Αμερικής παραμένει σε ισχύ.

Ο κ. Dutton εξέδωσε τη ζοφερή προειδοποίηση καθώς το Πεκίνο συνεχίζει να αγανακτεί για το υποβρύχιο σύμφωνο – που ονομάζεται AUKUS – με τις κρατικές εφημερίδες να γράφουν μανιασμένες στήλες, ενώ ανώνυμες στρατιωτικές πηγές προειδοποίησαν ότι η ανάπτυξη πυρηνοκίνητων υποβρυχίων θα μπορούσε να καταστήσει την Αυστραλία στόχο πυρηνικής επίθεσης.

Ο υπουργός Άμυνας στόχευσε άμεσα την Κίνα, λέγοντας ότι οι αρχηγοί του Κομμουνιστικού Κόμματος μπορεί να επιδιώξουν να χρησιμοποιήσουν το κάλυμμα της σύγκρουσης στην Ουκρανία ως «ένα χρήσιμο αντιπερισπασμό και μια ευκαιρία να συνεχίσουν τις δικές τους επιθετικές πράξεις και καταναγκασμό».

«Αυτή η απειλή πηγάζει κυρίως από το Πεκίνο, το οποίο έχει τις δικές του ανοιχτά δηλωμένες εδαφικές φιλοδοξίες και το οποίο πρόσφατα συνήψε μια «χωρίς όρια» συνεργατική συνεργασία με το Κρεμλίνο», είπε ο κ. Dutton.

Για να αντιμετωπίσουν την αυξανόμενη επιθετικότητα του Πεκίνου στην περιοχή, οι ΗΠΑ, η Αυστραλία και το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσαν το σύμφωνο AUKUS που θα κάνει την Καμπέρα να εξασφαλίζει πυρηνικά υποβρύχια τις επόμενες δεκαετίες.

Η κίνηση εξόργισε την κομμουνιστική υπερδύναμη με τα κρατικά ελεγχόμενα μέσα ενημέρωσης να προειδοποιούν ότι η κίνηση θα μπορούσε να οδηγήσει την Αυστραλία να γίνει στόχος πυρηνικών επιθέσεων.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα στείλουν 1.200 πεζοναύτες στην Αυστραλία τις επόμενες εβδομάδες εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ των δυτικών εθνών και της Κίνας για τον COVID0-19.

«Αυτό συμβαίνει επειδή η δήλωση επιδιωκόμενης στρατιωτικής δράσης ως απάντηση σε υποθετικές καταστάσεις χρησιμεύει μόνο για να γέρνει ο στρατηγικός υπολογισμός υπέρ εκείνων που επιδιώκουν να υποκινήσουν σύγκρουση», είπε ο κ. O’Connor.

Ωστόσο, ο ηγέτης των Εργατικών, Anthony Albanese είπε ότι η Κίνα πρέπει να εγκαλέσουν την Κίνα για τη στάση της απέναντι στην Ουκρανία, αφού το Πεκίνο πρόσφερε στη Ρωσία οικονομικά σωσίβια που θα της επιτρέψουν να αντέξει τις δυτικές κυρώσεις.

«Η Κίνα έχει την ευθύνη να επικαλεστεί τη συμπεριφορά της Ρωσίας και την επιθετικότητά της», είπε ο κ. Albanese.

«Είναι εξωφρενικό. Είναι ενάντια στο διεθνές δίκαιο και θα πρέπει να το επικαλέσουν όλες οι χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, η οποία έχει ιδιαίτερη ευθύνη λόγω της εγγύτητάς της με τη Ρωσία και επίσης επειδή είναι μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ».

Ο κ. Dutton προειδοποίησε περαιτέρω για την πιθανότητα η Αυστραλία να γίνει στόχος κλιμακούμενων επιθέσεων στον κυβερνοχώρο, μετά την υποστήριξή της στην Ουκρανία ενόψει της εισβολής της Ρωσίας.

«Το Κρεμλίνο επιδιώκει εδώ και καιρό να οπλίσει το Διαδίκτυο ως μέσο διεξαγωγής μιας μορφής ασύμμετρου πολέμου στη μετασοβιετική εποχή», είπε.

«Εάν ο Πρόεδρος Putin τα καταφέρει, όλα τα ελεύθερα έθνη θα αντιμετωπίσουν ένα πιο σκοτεινό αύριο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου