Ο Putin, όχι δεν είναι τρελός είναι αλεπού ή κατά μια έννοια μια τρελή αλεπού… που θα κερδίσει στην Ουκρανία και θα πετύχει τον μεγάλο του στόχο… και αυτό το ξέρουν τόσο οι ΗΠΑ όσο και το ΝΑΤΟ.
Ο Putin ο ρώσος Πρόεδρος δεν θα γίνει ο επόμενος Slobodan Milosevic ο πρώην Πρόεδρος της Σερβίας και της Ενωμένης Γιουγκοσλαβίας.
Ο Milosevic στοχοποιήθηκε από το ΝΑΤΟ και μετά την ήττα την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας συνελήφθη και απεβίωσε στις φυλακές. Ο Putin, όχι δεν είναι τρελός είναι αλεπού ή κατά μια έννοια μια τρελή αλεπού… που θα κερδίσει στην Ουκρανία και θα πετύχει τον μεγάλο του στόχο… και αυτό το ξέρουν τόσο οι ΗΠΑ όσο και το ΝΑΤΟ.
Πίσω από την προπαγάνδα ψεμάτων ότι η Ρωσία δεν προελαύνει στην Ουκρανία… έχει ήδη κατακτήσει την μισή Ουκρανία ενώ το σημαντικότερο όλων αποκάλυψε… μέσω Ουκρανίας, ποιο είναι το μεγάλο σχέδιο της Ρωσίας.
Να αποκρούσει την επέκταση προς ανατολάς του ΝΑΤΟ και ταυτόχρονα να δημιουργήσει το νέο ζωτικό χώρο της Ρωσίας, πέραν από τον Δνείπερο ποταμό που ουσιαστικά χωρίζει την Ουκρανία στην μέση και αποτελεί ένα φυσικό εμπόδιο προς το ΝΑΤΟ ανατολικά…
Η προπαγάνδα της Δύσης και τι θα συμβεί τελικά;
Με βάση την προπαγάνδα της Δύσης ο Putin εμφανίζεται ως δικτάτορας, ο κακός…Αλλά αυτός ο χαρακτηρισμός είναι κατασκευασμένος. Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ συνηθισμένοι στο να κατασκευάζουν εχθρούς. Ποια είναι όμως η πραγματικότητα;
Σε αντίθεση με την προπαγάνδα της Δύσης, αυτό που έχει συμβεί είναι η πλήρης, αποτελεσματική εξουδετέρωση των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων (UAF) από τις Ρωσικές δυνάμεις.
Η Ουκρανία αντιστέκεται αλλά η αντίσταση είναι σποραδική, δεν μπορεί να διασφαλίσει την εθνική κυριαρχία της Ουκρανίας.
Εμπλοκή του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία σημαίνει οικονομική αυτοκτονία της Ευρώπης.
Εάν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ απαντήσουν με κάποιου είδους αντίποινα στην Ουκρανία θα παραδώσουν την Ουκρανία στον Putin και η Ευρώπη θα υποστεί μεγάλο οικονομικό πρόβλημα.
Η Ουκρανία δεν μπορεί να διασωθεί.
Υπάρχει ένα στρατιωτικός όρος που ταιριάζει με την περίσταση. «Οι τρομοκράτες ξεκινούν εμφύλιους πολέμους, οι στρατοί τους τελειώνουν». Δεν υπάρχει άλλος πόλεμος για την Ουκρανία, δεν θα υπάρξει άλλο επεισόδιο.
Επίσης αυτός δεν είναι πόλεμος για την Ουκρανία, είναι πόλεμος για το μέλλον ολόκληρου του κόσμου.
Η Ουκρανία αντιπροσωπεύει τα συμφέροντα του Davos (Νταβός) της Ελβετίας όσο και τα συμφέροντα της Ρωσίας.
Ο ρόλος του Davos της Ελβετίας και του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ. Στο Παγκόσμιο Οικονομικό φόρουμ του Davos της Ελβετίας συνέβησαν πολλά….
Το Davos και οι ελίτ που το ελέγχουν απέτρεψαν να αφήσουν τον Πρόεδρο Zelensky της Ουκρανίας να παραδοθεί γιατί αν το κάνει, τότε νομικά δεν υπάρχει άλλος πόλεμος για την επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία. Ο πόλεμος χρειαζόταν για την Δύση, ήθελαν να εισβάλλει στην Ουκρανία, ώστε η Δύση να επιβάλλει κυρώσεις, αναζητούσαν την τέλεια ευκαιρία, την τέλεια αιτία ώστε να χτυπήσουν την Ρωσία. Δεν είναι ο πόλεμος του Putin, είναι μια διευθετημένη – προσχεδιασμένη σύγκρουση και οι όροι διαπραγματεύονται.
Η Ουκρανία μπορεί να κοπεί σε κομμάτια και αυτό θα συμβεί νομοτελειακά. Είναι πολύ νωρίς για να συμβεί αυτό, επομένως θα βλέπετε αναφορές για ειρηνευτικές συνομιλίες, αλλά αυτό είναι μόνο για να κατευνάσει τους φόβους των κεφαλαιαγορών, το Davos έχει τον μεγαλύτερο έλεγχο της κατάστασης.
Η NovoRussia. Ο συνταγματάρχης Douglas Macgregor καλός γνώστης της στρατιωτικής διπλωματίας και των μυστικών υπηρεσιών επεσήμανε πρόσφατα… οτιδήποτε ανατολικά του ποταμού Δνείπερου θα γίνει μέρος μιας νέας Novorussia, αν όχι μέρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Σαφώς αυτός είναι ο αρχικός στόχος του Putin, η διχοτόμηση της Ουκρανίας. Έχει κινηθεί στρατιωτικά η Ρωσία ενώ, η ΕΕ και η υπόλοιπη Δύση ανταποκρίθηκαν οικονομικά. Η ελπίδα τους είναι να μετατρέψουν την Ουκρανία σε τέλμα, α λα Αφγανιστάν (σύμφωνα με τις πρόσφατες δηλώσεις της Clinton), ελπίζοντας ότι η Ρωσία δεν θα μπορέσει να αντέξει οικονομικά λόγω των κυρώσεων που την στραγγαλίζουν.
Το καθεστώς οικονομικών κυρώσεων που έχει τεθεί σε εφαρμογή μέχρι στιγμής είναι βάναυσο, αλλά και γεμάτο τρύπες αρκετά μεγάλες ώστε ο Putin να κάνει ελιγμούς καθώς η Ρωσία είναι ηγέτης σε πολλά assets που τροφοδοτούν την παγκόσμια οικονομία, πετρέλαιο, φυσικό αέριο, σιτάρι κ.α.
Ένας ασύμμετρος πόλεμος…Η Δύση δεν μπορεί να πάει πολύ μακριά οικονομικά. Κατάσχεσαν περιουσιακά στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας. Ποια άλλα όπλα έχουν πραγματικά στο οπλοστάσιό τους που μπορούν να απειλήσουν τη Ρωσία; Στην πραγματικότητα, οι δυτικές χώρες πραγματοποίησαν το πρώτο τους πυρηνικό χτύπημα κατά της Ρωσίας. Εάν από την πρώτη στιγμή χτυπάς με πυρηνικά, τι θα χρησιμοποιήσεις μετά; Δεν υπάρχουν επιλογές.
Από την άλλη πλευρά, η Ρωσία έχει μέχρι στιγμής δεσμεύσει μόνο τα απαραίτητα στρατεύματα για να εξουδετερώσει την Ουκρανία. Η Ρωσία έχει πλεονέκτημα, δεν χρησιμοποίησε το σκληρό της οπλισμό για να επιτεθεί στην Ουκρανία και αυτό το ξέρουν η Δύση και το ΝΑΤΟ. Η Ρωσία έχει καταλάβει εδάφη που μπορεί να διατηρήσει. Η Ρωσία δεν στοχεύει σε αμάχους αλλά σε στρατιωτικές υποδομές, η Ρωσία μπορεί να ελέγξει την κατάσταση. Μεγάλο μέρος των συστημάτων του ΝΑΤΟ εντός της Ουκρανίας έχουν εξουδετερωθεί παρά την προπαγάνδα της Δύσης ότι δήθεν στέλνει πυραύλους στην Ουκρανία.
Τα περισσότερα οπλικά συστήματα της Δύσης στην Ουκρανία έχουν καταστραφεί από ρωσικά οπλικά συστήματα μέτριας απόδοσης.
Γιατί ο Putin δεν μπλοκάρει το φυσικό αέριο προς την Ευρώπη για να την στραγγαλίσει οικονομικά;
Διότι κάτι τέτοιο θα στόχευε σε αμάχους πληθυσμούς.
Εάν δεν στοχεύει σε αμάχους στην Ουκρανία για να ελαχιστοποιήσει την οργή τους για την εισβολή, τότε γιατί να χρησιμοποιήσει αυτό το όπλο τώρα εναντίον αμάχων στη Γερμανία ή σε άλλες χώρες της Ευρώπης μέσω του φυσικού αερίου και πετρελαίου; Δεν έχει κανένα στρατηγικό νόημα.
Ποιοι είναι, λοιπόν, οι πραγματικοί στόχοι του Putin;
Ο Βασικός στόχος του Putin είναι να καταστρέψει το σχέδιο του ΝΑΤΟ και των ελίτ του Davos που θέλουν μια Ρωσία περιχαρακωμένη και σε ομηρεία διαρκείας.
Για τον Putin η εισβολή στην Ουκρανία είναι χτύπημα όχι κατά του Ουκρανικού λαού αλλά κατά του ΝΑΤΟ και των σχεδίων επέκτασης προς ανατολάς… στον κήπο της Ρωσίας.
Πώς πετυχαίνει αυτόν τον στόχο;
Ο Putin δημιουργεί αδιαμφισβήτητα γεγονότα στα οποία πρέπει να απαντήσουν οι αντίπαλοί του. Η Ουκρανία ζήτησε ένταξη στην ΕΕ. Η ΕΕ είναι ανοιχτή στην ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ. Το ίδιο κάνει τώρα και η Γεωργία. Η Τουρκία κρατάει ουδέτερη στάση, η Ουγγαρία δεν εμπλέκεται. Κανείς δεν είναι διατεθειμένος να στείλει πραγματικά όπλα στην Ουκρανία.
Τι επιτυγχάνει η ΕΕ με την ένταξη της Ουκρανίας;
Πιστεύουν ότι επειδή υπέγραψαν ένα χαρτί με ένα άτομο που εκ των πραγμάτων δεν είναι υπεύθυνος για τη χώρα του τον Zelensky πρόκειται να αλλάξουν τα δεδομένα;
Είναι έτοιμο το ΝΑΤΟ να επεκταθεί τώρα στην Ουκρανία υπό την ομπρέλα της ένταξης στην ΕΕ; Αυτό που είναι προφανές είναι ότι οι ελίτ που ελέγχουν τη Δύση πιστεύουν ότι μπορούν να μετατρέψουν την Ουκρανία σε ένα τέλμα για τον Putin, αλλά τι θα συμβεί αν ο Putin πιστεύει ότι μπορεί να μετατρέψει την Ουκρανία σε τέλμα για την Δύση;
Εάν Putin και Ρωσία έχουν επιτύχει, ή πρόκειται να επιτύχουν, όλους τους στρατιωτικούς τους στόχους στην Ουκρανία, τι κάνουν για να εξασφαλίσουν αυτά τα κέρδη;
Πρέπει να εξουδετερώσουν τον οικονομικό πόλεμο που διεξάγεται εναντίον τους και να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον όπου η Ευρώπη ξοδεύει χρήματα που δεν έχει.
Η οικονομική πίεση στην Ρωσία μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ κατά της Ευρώπης. Η Ρωσία με την κατάργηση του ΦΠΑ στις αγορές χρυσού, επιτρέπει στους Ρώσους πολίτες να αντισταθμίσουν τον συναλλαγματικό κίνδυνο με χρυσό και να σταθεροποιήσουν την εγχώρια νομισματική κατάσταση.
Δεν είναι τυχαίο λοιπόν ότι τα τελευταία 3 χρόνια η Ρωσία συγκέντρωνε ακατάπαυστα χρυσό. Το πρώτο βήμα για την αντιστάθμιση του οικονομικού πολέμου από τη Δύση είναι να επιτραπεί στον εγχώριο πληθυσμό να έχει ανοσία στις καταρρεύσεις του νομίσματός του από ξένους παράγοντες που αποσύρουν τα κεφάλαια τους από την Ρωσία. Ο χρυσός γίνεται το νόμισμα της διεθνούς δραστηριότητας της Ρωσίας.
Τι συμβαίνει με πετρέλαιο και φυσικό αέριο; Το ισχυρό χαρτί της Ρωσίας είναι η ενέργεια. Δίνει το 50% του φυσικού αερίου στην Ευρώπη και το 26% του πετρελαίου. Η εξάρτηση της Ευρώπης από την ενέργεια της Ρωσίας είναι μεγάλη.
Το σημερινό σοκ θα υποχωρήσει. Η Ρωσία δεν είναι Ιράν.
Μπορεί να ασφαλίσει τον δικό της στόλο δεξαμενόπλοιων.
Μπορεί να παραδώσει πετρέλαιο. Το Ιράν μπορούσε να επιβιώσει από αυτά που επέβαλλαν οι ΗΠΑ, η Ρωσία μπορεί να ευδοκιμήσει υπό αυτό το νέο καθεστώς, αλλάζοντας ολόκληρη τη ροή κεφαλαίων σε όλο τον κόσμο.
Ο Putin είναι τρελός και πονηρός σαν αλεπού
Καθώς η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία συνεχίζεται, ο κόσμος αναρωτιέται ποιος ήταν ο λόγος πίσω από μια τέτοια απότομη πράξη. Ο Ρώσος Πρόεδρος, δεν ενεργεί από ιδιοτροπία, εργάζεται μεθοδικά σε μια στρατηγική που ξεκίνησε από το 2007, όταν μίλησε στη Διάσκεψη για την Ασφάλεια του Μονάχου και προειδοποίησε τη συγκεντρωμένη ηγεσία της Ευρώπης για την ανάγκη για μια νέα ασφάλεια πλαίσιο για την αντικατάσταση του υφιστάμενου ενιαίου συστήματος που υφίσταται σήμερα, χτισμένο όπως ήταν γύρω από μια διατλαντική συμμαχία (ΝΑΤΟ) υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών.
Επιπλέον, δεν ήταν οπαδός της ανασύστασης της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, ο Putin απλώς επιδιώκει ένα μεταψυχροπολεμικό σύστημα που προστατεύει τα συμφέροντα και την ασφάλεια του ρωσικού λαού, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που, χωρίς δική τους ευθύνη, βρέθηκαν να διαμένουν εκτός σύνορα της Ρωσίας μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης.
Για δεκαετίες τώρα, η ρωσική ηγεσία αντιμετωπίζει ένα δύσκολο φαινόμενο όπου οι δυτικές δημοκρατίες, παράγουν πολιτικές που δεν εστίαζαν με σταθερότητα στις σχέσεις εξωτερικής και εθνικής ασφάλειας. Ο Putin ως συνεπής ηγεσία.
Ενώ η Ρωσία είχε την πολυτέλεια να έχει συνεπή ηγεσία τις τελευταίες δύο δεκαετίες, και μπορεί να κοιτάξει για άλλη μια δεκαετία ή και περισσότερο, οι ηγεσίες της Δύσης αλλάζουν… Αρκεί να αναλογιστεί κανείς το γεγονός ότι ο Putin, κατά τη διάρκεια της θητείας του, αντιμετώπισε πέντε προέδρους των ΗΠΑ, οι οποίοι, λόγω της εναλλασσόμενης φύσης των πολιτικών κομμάτων που κατέχουν τον Λευκό Οίκο, έχουν ακολουθήσει αντιφατικές πολιτικές.
Ο Λευκός Οίκος είναι όμηρος των πολιτικών περιορισμών που επιβάλλει η πραγματικότητα της εσωτερικής κομματικής πολιτικής. Αντί να προσπαθήσει να εξηγήσει στον αμερικανικό λαό τις ιστορικές ρίζες των ανησυχιών του Putin για την επέκταση της ένταξης στο ΝΑΤΟ χωρών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης η πολιτική ελίτ των ΗΠΑ χαρακτηρίζει τον Putin ως αυταρχικό δικτάτορα που έχει μεγαλεπήβολα όνειρα για μια παγκόσμια αυτοκρατορία υπό τη Ρωσία προφανώς αυτά είναι φανταστικά σχέδια.
Η Ρωσία επιδίωκε να δημιουργήσει μια ουδέτερη ζώνη μεταξύ της Ρωσίας και των χωρών που πρόσκεινται στο ΝΑΤΟ μέσω συμφωνιών που θα απέκλειαν την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ και θα απομάκρυναν τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ από τα σύνορά της Ρωσίας, ουσιαστικά να επιστρέψουν όλα στα όρια του ΝΑΤΟ όπως υπήρχαν το 1997.
Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία πρέπει να αξιολογηθεί σε αυτό το πλαίσιο. Εισβάλλοντας στην Ουκρανία, η Ρωσία δημιουργεί μια νέα γεωπολιτική πραγματικότητα που περιστρέφεται γύρω από τη δημιουργία ενός ρυθμιστή από συμμαχικά σλαβικά κράτη (Λευκορωσία και Ουκρανία) που εφάπτεται στο ΝΑΤΟ με τρόπο όπως τα σύνορα της εποχής του Ψυχρού Πολέμου που χώριζαν την Ανατολική και τη Δυτική Γερμανία.
Η Δυτική Γερμανία εντάχθηκε στο ΝΑΤΟ το 1955, γεγονός που οδήγησε στον σχηματισμό του αντίπαλου Συμφώνου της Βαρσοβίας κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.
Η Ρωσία, με την αναδιάταξη του 1ου Στρατού Τακτικών Φρουρών στο έδαφος της Λευκορωσίας, στρατιωτικοποίησε αυτό σχέδιο, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για το είδος της αντιπαράθεσης που υπήρχε κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.
Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ θα πρέπει να προσαρμοστούν σε αυτή τη νέα πραγματικότητα, ξοδεύοντας δισεκατομμύρια για να αναστήσουν στρατιωτικά το ΝΑΤΟ που έχει ατονήσει μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης.
Γιατί ο Putin θα κερδίσει;
Η Ρωσία κερδίζει στον πόλεμο της Ουκρανίας και δεν χάνει τον έλεγχο του μετώπου, σύμφωνα με άρθρο της Daily Mail, που υπογράφει ο στρατιωτικός αναλυτής Bill Roggio.
Ο ίδιος θεωρεί ότι η Δύση έχει αυταπάτες και λόγω του «πολέμου προπαγάνδας», δεν αντιλαμβάνεται «την πραγματικότητα».
Όπως σημειώνει στην dailymail, η ρωσική εισβολή έχει αρκετά κοινά στοιχεία με την αμερικανική επιχείρηση «σοκ και δέος» στο Ιράκ, γιατί όπως οι Ρώσοι εξαπέλυσαν αρχικά χτυπήματα ακριβείας με στόχο να κάμψουν την ουκρανική άμυνα, το ίδιο έκαναν και οι Αμερικάνοι, που εξουδετέρωσαν την ηγεσία των Ιρακινών. Παράλληλα, τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος μπορεί να ήθελε μια γρήγορη κατάληψη της Ουκρανίας, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει ένα δεύτερο σχέδιο στα σκαριά, το οποίο είναι η πλήρης επίθεση με ανάπτυξη όλων των δυνάμεων.
Οι επόμενες κινήσεις
Ο Bill Roggio τονίζει ότι βλέπουμε σε πλήρη εξέλιξη το ρωσικό σχέδιο, το οποίο μέχρι στιγμής στέφεται με επιτυχία, καθώς σε σύντομο χρονικό διάστημα έχουν καταληφθεί αρκετά εδάφη, ιδιαίτερα στα Βόρεια του Κιέβου. Μάλιστα, τονίζει ότι ο «αποτυχημένος» ρωσικός στρατός -όπως θεωρεί η Δύση, αναφέρει χαρακτηριστικά- βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα μακριά από το Κίεβο, ενώ ενισχύεται διαρκώς με νέο υλικό και χερσαίες δυνάμεις. Παράλληλα, διευκρινίζει ότι το πλάνο των στρατηγών του Putin είναι να χωρίσουν την Ουκρανία στη μέση, καθώς έτσι μπορεί να περικυκλώσει τις ουκρανικές δυνάμεις και να κάμψει την όποια αντίσταση.
Για να επιτευχθεί ο συγκεκριμένος στόχος, σημειώνει ότι οι Ρώσοι πιέζουν από τον Νότο, χρησιμοποιώντας την Κριμαία ως βάση επιχείρησης. Ταυτόχρονα, οι επιθέσεις προς την Μαριούπολη και το Χάρκοβο έχουν δεσμεύσει μεγάλο μέρος του ουκρανικού στρατού, το οποίο χρειάζεται αλλού.
Η πίεση που λοιπόν που αναμένεται από τον Βορρά, σε συνδυασμό με μηχανοκίνητες μονάδες και με επέλαση από τον Νότο, θα μπορούσε να χωρίσει την Ουκρανία στη μέση, χωρίς μάλιστα να χρειαστεί να πέσουν σημεία «κλειδιά», όπως το Κίεβο.
Οι προθέσεις του Putin.
Μεταξύ άλλων, ο Bill Roggio αναφέρει πως η Δύση έχει υποτιμήσει σημαντικά τον Putin και τους στρατηγούς του.
Την ώρα που η Δύση αναφέρει εγκλήματα πολέμου και χτυπήματα σε αμάχους, ο στρατιωτικός αναλυτής σημειώνει ότι οι Ρώσοι παρακάμπτουν τις πόλεις και τις περικυκλώνουν, ενώ κυρίως στοχεύουν οδικές αρτηρίες και στρατιωτικές περιοχές -όπως στρατόπεδα, αεροδρόμια κτλ.
Παράλληλα, με βάση τον ίδιο οργανώνουν μια προπαγάνδα που φέρεται να αποδιοργανώνει τους Ουκρανούς, όπως οι εκκλήσεις του ρωσικού υπουργού Εξωτερικών, να απομακρυνθούν οι κάτοικοι από πόλεις, που θα υποστούν βομβαρδισμούς.
Ο Roggio υπογραμμίζει πως ο Ρώσος πρόεδρος «φαίνεται να θέλει να κρατήσει ανέπαφη την Ουκρανία, αλλά δεν θα διστάσει να αυξήσει το επίπεδο της βαρβαρότητας αν χρειαστεί». Έτσι, καταλήγει στο συμπέρασμα, ότι «η απόρριψη της απόφασής του να εισβάλει στην Ουκρανία ως μορφή τρέλας είναι ουσιαστικά μια δικαιολογία για να αγνοηθούν τα πιθανά κίνητρα και οι μελλοντικές ενέργειες του Putin.
Στρατηγικά, η προέλαση του Putin στην Ουκρανία ξεκίνησε καλά».
bankingnews
0 comments: