Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022

Τα 7 Σημεία Του Πούτιν Προς Τους Διεθνιστές! Αν Δεν ΕΙΣΑΚΟΥΣΤΟΥΝ, Έρχεται ΠΟΛΕΜΟΣ


Η Ρωσία δεν έχει σχέδια να εισβάλει στην Ουκρανία, λέει η Μόσχα, ωστόσο παρουσίασε επτά σημεία, τα οποία θα παίξουν σημαντικό ρόλο στο τι μέλλει γενέσθαι!









Οι κατηγορίες των ΗΠΑ και των συμμάχων τους για την ευθύνη της Ρωσίας για την «κλιμάκωση» στην Ουκρανία μπορούν να θεωρηθούν, σύμφωνα με το Κρεμλίνο μόνο ως προσπάθεια πίεσης στην Μόσχα και απόρριψης ρωσικών προτάσεων για εγγυήσεις ασφαλείας, υποστηρίζει το ρωσικό έγγραφο, χαρακτηρίζοντας την σύγκρουση στην Ουκρανία «εντελώς εσωτερικού χαρακτήρα».


Η Μόσχα υποστηρίζει ότι η σύγκρουση μπορεί να επιλυθεί μόνο μέσω της εφαρμογής των Συμφωνιών του Μινσκ και των μέτρων που προβλέπονται σε αυτές. Το ψήφισμα 2022 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ονομάζει το Κίεβο και τις περιοχές του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ ως ενδιαφερόμενα μέρη, ενώ η Ρωσία είναι μεσολαβητής μαζί με την Γαλλία και τη Γερμανία, στο λεγόμενο Μορφότυπο της Νορμανδίας. Για να αποκλιμακωθεί η κατάσταση στην Ουκρανία, λέει το ρωσικό ΥΠΕΞ, η Δύση πρέπει να αναγκάσει το Κίεβο να εφαρμόσει τα μέτρα που συμφωνήθηκαν στο Μινσκ, να σταματήσει να στέλνει όπλα στην Ουκρανία, να αποσύρει όλους τους συμβούλους και εκπαιδευτές της, να σταματήσει τις ασκήσεις του ΝΑΤΟ με τον στρατό της Ουκρανίας και να αποσύρει όλα τα ξένα όπλα που είχαν προηγουμένως παραδοθεί στο Κίεβο από το ουκρανικό έδαφος.


ΣΗΜΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟ: Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΜΑΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΕ


Η Ρωσία δεν «κατέλαβε» το ουκρανικό έδαφος το 2014, επέμεινε το ρωσικό ΥΠΕΞ, υποστηρίζοντας ότι «η απώλεια της εδαφικής ακεραιότητας από την ουκρανική κυβέρνηση είναι αποτέλεσμα εσωτερικών διαδικασιών σε αυτή τη χώρα» και, συγκεκριμένα, επισημαίνοντας το πραξικόπημα που υποστηρίχθηκε από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους, «οι δράστες των οποίων ξεκίνησαν την οικοδόμηση ενός εθνικιστικού κράτους παραβιάζοντας τα δικαιώματα των Ρώσων και των ρωσόφωνων, καθώς και άλλων εθνικοτήτων (βλ. Έλληνες)».


Υπό αυτές τις συνθήκες, λέει η Μόσχα, η περιοχή της Κριμαίας και η πόλη της Σεβαστούπολης διεξήγαγαν δημοψήφισμα για την επανένταξη της Ρωσίας, σύμφωνα με το κατοχυρωμένο από τον ΟΗΕ δικαίωμα αυτοδιάθεσης. «Δεν εφαρμόστηκε καμία βία ή εξαναγκασμός. Το ζήτημα του πού ανήκει η Κριμαία έχει κλείσει», ανέφερε το ΥΠΕΞ. Η Ουκρανία εξακολουθεί να θεωρεί τη χερσόνησο μέρος της επικράτειάς της και η κρατική της πολιτική είναι να την «επανενσωματώσει» με κάθε μέσο, ​​συμπεριλαμβανομένης της βίας. Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ επίσης δεν αναγνωρίζουν την επανένταξη της Κριμαίας στην Ρωσία, αποκαλώντας την παράνομη «προσάρτηση».


ΣΗΜΕΙΟ ΤΡΙΤΟ: ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΡΩΣΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ


Η Ρωσία «δεν έχει δυνάμεις στο έδαφος της Ουκρανίας», ανέφερε στο έγγραφο το ΥΠΕΞ, προσθέτοντας ότι οι αναπτύξεις στρατευμάτων εντός του εδάφους της ίδιας της Ρωσίας «δεν αφορούν και δεν μπορούν να αφορούν τα θεμελιώδη συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών». Αντίθετα, είπε η Ρωσία, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ έχουν επεκτείνει την στρατιωτική τους υποδομή προς τα ανατολικά, παραβιάζοντας τόσο την Συνθήκη του 1990 για τις Συμβατικές Δυνάμεις στην Ευρώπη (CFE) όσο και την Ιδρυτική Πράξη του 1997 για τις αμοιβαίες σχέσεις, τη συνεργασία και την ασφάλεια μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ. Η Μόσχα επιμένει στην απόσυρση «όλων των ενόπλων δυνάμεων και των όπλων των ΗΠΑ που έχουν αναπτυχθεί στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, την Νοτιοανατολική Ευρώπη και την Βαλτική».


ΣΗΜΕΙΟ ΤΕΤΑΡΤΟ: Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ «ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΘΥΡΩΝ» ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ


Ενώ οι ΗΠΑ παραμένουν προσηλωμένες στην πολιτική του ΝΑΤΟ για «ανοιχτές πόρτες» – μη αποκλείοντας την είσοδο οποιασδήποτε χώρας στην συμμαχία – η Μόσχα σημείωσε ότι αυτό παραβιάζει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε το ΝΑΤΟ τον Ιούνιο του 1991, να μην θέσει σε κίνδυνο τα νόμιμα συμφέροντα άλλων κρατών ή να δημιουργήσει νέες γραμμές διαίρεσης στην Ευρώπη.


Επίσης, έρχεται σε σύγκρουση με την αρχή του αδιαιρέτου της ασφάλειας, την οποία δεσμεύτηκαν οι ΗΠΑ σύμφωνα με τις συνθήκες που ίδρυσαν τον Οργανισμό Ευρωπαϊκής Συνεργασίας για την Ασφάλεια (ΟΑΣΕ), δηλαδή «να μην ενισχύσουν την ασφάλειά τους σε βάρος της ασφάλειας άλλων». «Καλούμε τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ να επιστρέψουν στις διεθνείς υποχρεώσεις τους στον τομέα της υποστήριξης της ειρήνης και της ασφάλειας», ανέφερε το ΥΠΕΞ της Μόσχας. «Αναμένουμε από την συμμαχία συγκεκριμένες προτάσεις για την μορφή και το περιεχόμενο των νομικών εγγυήσεων ότι το ΝΑΤΟ δεν θα επεκταθεί περαιτέρω προς τα ανατολικά (βλ. Ουκρανία)».


ΣΗΜΕΙΟ ΠΕΜΠΤΟ: ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΤΟ


Η Ουάσιγκτον πρέπει να αποδείξει ότι πιστεύει πράγματι στην αρχή της αδιαίρετης ασφάλειας, υποστήριξε η Μόσχα, κατηγορώντας τις ΗΠΑ ότι αρνούνται να εγκαταλείψουν την «αντιπαραγωγική και αποσταθεροποιητική πορεία» της αναζήτησης πλεονεκτημάτων για την ίδια και τους συμμάχους της σε βάρος των ρωσικών συμφερόντων ασφαλείας, ενώ απειλεί τα σύνορα της Ρωσίας. Κατά την άποψη της Μόσχας, το δικαίωμα των χωρών να «επιλέγουν ελεύθερα ή να αλλάζουν τις ρυθμίσεις ασφαλείας τους, συμπεριλαμβανομένης της σύναψης συμμαχιών», το οποίο επικαλούνται οι ΗΠΑ, δεν είναι απόλυτο, αλλά είναι μόνο η μισή φόρμουλα που περιέχεται στις υπάρχουσες ευρωπαϊκές συνθήκες ασφάλειας.


ΣΗΜΕΙΟ ΕΚΤΟ: ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ ΝΑ ΒΑΖΟΥΝ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ


Δεν υπήρξε απάντηση στην ρωσική πρόταση να σταματήσει η ανάπτυξη πυρηνικών όπλων εκτός της δικής του επικράτειας – κάτι που έχουν κάνει επανειλημμένα οι ΗΠΑ με τους συμμάχους του ΝΑΤΟ, κατά παράβαση της συνθήκης περί μη διάδοσης των πυρηνικών όπλων (NPT), ανέφερε το ΥΠΕΞ. Τέτοια όπλα αναπτύσσονται επί του παρόντος στο έδαφος πολλών μελών του ΝΑΤΟ και είναι ικανά να στοχοποιήσουν την Ρωσία.


Η Μόσχα επιμένει ότι πρέπει να αποσυρθούν, να αποσυναρμολογηθεί η υποδομή για την ταχεία αναδιάθεσή τους στην Ευρώπη, ενώ το ΝΑΤΟ πρέπει να σταματήσει να εκπαιδεύει χώρες στο χειρισμό τέτοιων όπλων. «Χωρίς την αφαίρεση αυτού του ερεθιστικού παράγοντα, η συζήτηση για το θέμα των μη στρατηγικών πυρηνικών όπλων είναι αδύνατη», είπε η Ρωσία.


ΣΗΜΕΙΟ ΕΒΔΟΜΟ, ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ: Η ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ


Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ αυξάνουν την στρατιωτική τους δραστηριότητα στα σύνορα της Ρωσίας, ενώ αγνοούν τις «κόκκινες γραμμές» της Μόσχας και τα θεμελιώδη συμφέροντα ασφάλειας, ανέφερε το ρωσικό ΥΠΕΞ, περιγράφοντας την κατάσταση ως «αιτία συναγερμού». Η Ρωσία χαρακτήρισε τα τελεσίγραφα και τις απειλές για κυρώσεις ως «απαράδεκτα» και είπε ότι υπονομεύουν τις πιθανότητες επίτευξης πραγματικών διπλωματικών συμφωνιών. Δεδομένου ότι οι ΗΠΑ δεν είναι διατεθειμένες να συζητήσουν σταθερές και νομικά δεσμευτικές εγγυήσεις για την ρωσική ασφάλεια, η Μόσχα θα αναγκαστεί να απαντήσει, μεταξύ άλλων «μέσω της εφαρμογής μέτρων στρατιωτικού-τεχνικού χαρακτήρα», ανέφερε το ΥΠΕΞ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου