Δανική εφημερίδα απολογείται για τη δημοσίευση της επίσημης ρητορικής για τον COVID χωρίς να την αμφισβητήσει : “Αποτύχαμε”

 

Τον Αύγουστο, η κορυφαία γερμανική εφημερίδα Bild ζήτησε συγγνώμη για την έμφοβη αφήγηση του Covid, με ειδικό μήνυμα προς τα παιδιά, στα οποία  είπαν “ότι επρόκειτο να δολοφονήσουν τη γιαγιά τους”.

Τώρα, μια εφημερίδα στη Δανία ζήτησε δημόσια συγγνώμη για την δημοσίευση κυβερνητικών δηλώσεων σχετικά με την πανδημία Covid-19 χωρίς να τις αμφισβητήσει.

 Αποτύχαμε”, αναφέρει ο τίτλος του άρθρου από την εφημερίδα Ekstra Bladet, η οποία συνεχίζει ομολογώντας ότι «Για σχεδόν δύο χρόνια, εμείς – ο Τύπος και ο πληθυσμός – ασχολούμαστε σχεδόν υπνωτικά με τα καθημερινά στοιχεία των αρχών (για τον Covid 19)

Διαβάστε τα υπόλοιπα παρακάτω:

“Έχουμε δει τις ταλαντεύσεις εκκρεμούς  των αριθμών όταν επρόκειτο για μολυσμένους που  νοσηλεύονταν και πέθαιναν με κορωναϊό. Και μας εξηγήθηκε η σημασία των μικρότερων κινήσεων του εκκρεμούς από ειδικούς, πολιτικούς και αρχές, οι οποίοι μας προειδοποιούν συνεχώς για το αδρανές τέρας του κορωναϊού κάτω από τα κρεβάτια μας. Ένα τέρας που περιμένει να κοιμηθούμε για να χτυπήσει στην κατήφεια και το σκοτάδι της νύχτας.
Η ΣΥΝΕΧΗΣ πνευματική εγρήγορση  μας έχει φθείρει τρομερά  όλους μας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο εμείς – ο Τύπος – πρέπει επίσης να κάνουμε απολογισμό των δικών μας προσπαθειών. Και αποτύχαμε.

Δεν έχουμε επαγρυπνήσει αρκετά στην πόρτα του κήπου όταν οι αρχές έπρεπε να απαντήσουν τι πραγματικά σήμαινε ότι οι άνθρωποι νοσηλεύονται με κορωναϊό και όχι λόγω κορωναϊού. Γιατί έχει διαφορά. Μεγάλη διαφορά. Ακριβώς, οι επίσημοι αριθμοί νοσηλείας έχουν αποδειχθεί ότι είναι 27 τοις εκατό υψηλότεροι από τον πραγματικό αριθμό όσων νοσηλεύονται στο νοσοκομείο απλά επειδή έχουν κορωναϊό. Το ξέρουμε αυτό μόνο τώρα.

Φυσικά, είναι πρωτίστως οι αρχές -υπεύθυνες για την ορθή και έντιμη ενημέρωση του πολίτη- όταν τμήματα του πληθυσμού χάνουν την εμπιστοσύνη τους σε αυτές.

Γενικά, τα μηνύματα των αρχών και των πολιτικών στον λαό σε αυτή την ιστορική κρίση δεν ανταποκρίνονταν στις περιστάσεις. Και επομένως ψεύδονται όπως πορεύθηκαν, όταν ο πληθυσμός χάνει την εμπιστοσύνη του σε αυτές.

¨Ένα άλλο παράδειγμα: Τα εμβόλια συστηματικά περιγράφονται ως «το υπερόπλο μας». Και τα νοσοκομεία μας χαρακτηρίζονται «Υπερ-νοσοκομεία». Συμβαίνει ωστόσο ότι αυτά τα υπέρ-νοσοκομεία υπόκεινται στην μέγιστη πίεση, παρά το γεγονός ότι σχεδόν το σύνολο του πληθυσμού είναι εξοπλισμένοι με ένα «υπερόπλο». Ακόμη και τα παιδιά έχουν εμβολιαστεί σε τεράστια κλίμακα, κάτι που δεν έγινε σε γειτονικές μας χώρες.

Με άλλα λόγια, υπάρχει κάτι εδώ που δεν αξίζει τον όρο “υπέρ…» Είτε πρόκειται για τα εμβόλια, τα νοσοκομεία, είτε για ένα μείγμα από όλα αυτά, είναι η προσφορά κάθε ανθρώπου. Αλλά τουλάχιστον η επικοινωνία των αρχών με τον πληθυσμό σε καμία περίπτωση δεν αξίζει τον όρο «υπέροχη». Αντιθέτως.

Θα ακολουθήσουν και άλλα ειδησεογραφικά όργανα την ενημερω- τική εντιμότητα της Δανικής εφημερίδας; Ίσως τα ποσοστά του CNN να μην είχαν μειωθεί κατά 90% σε σχέση με πέρυσι , αν απλά ομολογούσαν τη συνενοχή τους  στην συνεχή μετάδοση της κυβερνητικής προπαγάνδας.

0 comments: