Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021

Ένας αναπληρωτής συντάκτης των New York Times απεβίωσε από καρδιακή προσβολή μόλις μία ημέρα μετά τη λήψη του αναμνηστικού εμβολίου Moderna Covid-19.


Ένας αναπληρωτής συντάκτης των New York Times απεβίωσε από καρδιακή προσβολή μόλις μία ημέρα μετά τη λήψη του αναμνηστικού εμβολίου Moderna Covid-19.

Ο αναπληρωτής συντάκτης Ασίας Carlos Tejada, 49 ετών, ήταν παντρεμένος και άφησε πίσω του με τραγικό τρόπο δύο παιδιά. Εργαζόταν στην κάλυψη της εφημερίδας για την πανδημία Covid-19.... μεταξύ άλλων θεμάτων. Πριν εργαστεί στους New York Times, πέρασε κάποιο διάστημα στην Wall Street Journal. Σύμφωνα με το βιογραφικό του στους New York Times, εργάστηκε ως δημοσιογράφος και συντάκτης για σχεδόν δύο δεκαετίες σε πόλεις όπως η Νέα Υόρκη, το Πεκίνο, το Χονγκ Κονγκ και το Ντάλας.

Μόλις μία ημέρα πριν από τον θάνατό του, ο Tejada δημοσίευσε στο Instagram την ευγνωμοσύνη του για το γεγονός ότι μπόρεσε να λάβει την ενισχυτική ένεση Moderna ενώ εργαζόταν στη Σεούλ της Νότιας Κορέας. Τον Ιούλιο, έλαβε αρχικά το εμβόλιο της Johnson and Johnson. Παρόλο που, λιγότερο από μία ημέρα μετά το αναμνηστικό του εμβόλιο, πέθανε από καρδιακή προσβολή.

Λίγες ημέρες αργότερα, οι New York Times επιβεβαίωσαν τον θάνατό του, γράφοντας ότι "βοήθησε στη διαμόρφωση της κάλυψης της παγκόσμιας κρίσης του Covid-19 που κέρδισε βραβείο Πούλιτζερ".

Λίγο πριν από το θάνατό του, ο Tejada δημοσίευσε στο Instagram: "Διπλό εμβολιασμένος. Janssen-το πρώτο, Moderna-η ενισχυτική. Έι, Όμικρον: χτύπα με με την υγρή σου μύξα". Στη συνέχεια, πρόσθεσε: "Το μόνο που έπρεπε να κάνω ήταν να συμπληρώσω αυτό το έντυπο σε μια γλώσσα που δεν μπορώ να διαβάσω. Το λογισμικό μετάφρασης μου λέει ότι τώρα ανήκω στο στρατό της BTS".

Λιγότερο από 24 ώρες αργότερα, ο Tejada ήταν νεκρός. Η σύζυγός του δημοσίευσε στο Instagram: "Αυτή είναι η σύζυγος του Κάρλος, η Nora. Με βαθύτατη θλίψη πρέπει να μοιραστώ μαζί σας ότι ο Carlos απεβίωσε χθες το βράδυ από καρδιακή προσβολή. Έχασα τον καλύτερό μου φίλο και τα παιδιά μας έχασαν έναν πραγματικά σπουδαίο μπαμπά. Θα είμαι εκτός των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για λίγο καιρό".

Στο Substack, ο πρώην δημοσιογράφος των New York Times Alex Berenson δήλωσε ότι ο Tejada δεν έδωσε τη συγκατάθεσή του για να κάνει το αναμνηστικό εμβόλιο, επειδή το έντυπο συγκατάθεσης ήταν γραμμένο στα κορεάτικα, μια γλώσσα που δεν μπορούσε να διαβάσει - κάτι για το οποίο αστειεύτηκε σε μια από τις τελευταίες αναρτήσεις του στο διαδίκτυο.

Επιπλέον, ο Berenson πρόσθεσε ότι δεν έχουν διεξαχθεί κλινικές δοκιμές σχετικά με την αποτελεσματικότητα της ανάμειξης δύο διαφορετικών τύπων εμβολίων, όπως έκανε ο Tejada ακολουθώντας το εμβόλιο με φορέα αδενοϊού Johnson & Johnson με μια ένεση mRNA.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα εμβόλια έχουν συνδεθεί όλο και περισσότερο με περιπτώσεις καρδιακών παθήσεων περικαρδίτιδας και μυοκαρδίτιδας, κάτι που οι NYT παρέλειψαν να αναφέρουν.

New York Times Editor Dies Just One Day After Getting Moderna Covid-19 Booster Vaccine

https://dailyexpose.uk/2021/12/29/new-york-times-editor-dies-just-one-day-after-getting-moderna-covid-19-booster-vaccine/

NY Times editor dies one day after receiving Moderna booster

https://www.worldtribune.com/ny-times-editor-dies-one-day-after-receiving-moderna-booster/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου