Κυριακή 18 Απριλίου 2021

Όλοι για τη Συρία, ο καθένας με το θεό του»!»

 

«Ο Θεός να σε προστατεύει… ω Συρία * Allāh yahmiki yā Sūriya *  الله يحميكي يا سوريا
Όλοι για τη Συρία, ο καθένας με το θεό του»!»




Σήμερα 17 Απρίλη 2021, 75 χρόνια από την Ανεξαρτησία της Συρίας των Σελευκιδών του Μεγάλου Αλεξάνδρου, η χώρα μπήκε στον 11ο χρόνο της μεγαλύτερης ιμπεριαλιστικής επίθεσης στη σύγχρονη παγκόσμια ιστορία.
Σήμερα δέχεται ακόμη πολλαπλές επιθέσεις: Τουρκία, Ισραήλ, ΗΠΑ, Ευρωπαϊκή Ένωση, σιωνιστικά αραβικά δικτατορικά καθεστώτα, μαζί με δολοφονικό εμπάργκο από την "πολιτισμένη" δύση κι ούτε καν με τη "νομιμοποίηση" του ΟΗΕ...
Κι όμως, το νέο Στάλινγκραντ των λαών και των εθνών, ο λαός της Συρίας των Σελευκιδών του Μεγάλου Αλεξάνδρου... παραμένει Αδέσποτος κι Αδούλωτος υπερασπιζόμενος χαρακώματα Πολιτισμού κι...

Ανθρωπισμού.

«Η Συρία ανήκει στους Σύρους»

Την 75η επέτειο Ανεξαρτησίας της Συρίας, θα τη δούμε από την πολιτική σκοπιά της Εθνικής Λαϊκής Ενότητας, που απόκρουσε την ιμπεριαλιστική επίθεση κι η γη του πρώτου αλφάβητου της ιστορίας παραμένει Αδούλωτη κι Αδέσποτη, με τη φετινή Ανακοίνωση-Δήλωση του Συριακού Κομμουνιστικού Κόμματος:

Συριακό Κομμουνιστικό Κόμμα (Syrian Communist Party - الحزب الشيوعي السوري)

Ζήτω ο εορτασμός της 75ης επετείου της Λαμπρής Ημέρας της Απελευθέρωσης του Έθνους!

«Σήμερα γιορτάζουμε της 75η επέτειο απελευθέρωσης του Έθνους που μας βρίσκει μετά από δέκα σκληρά χρόνια πολέμου, ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας, τρομοκρατίας, πολιορκίας, φτώχειας και συνεχούς πείνας, κατά τη διάρκεια των οποίων χρόνων ο λαός μας και ο ηρωικός στρατός μας έχουν δείξει ότι είναι ένα ενιαίο σώμα που δεν μπορεί να εξαφανιστεί...

Είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι ότι βρισκόμαστε στο δρόμο της νέας απελευθέρωσης, που αναπόφευκτα, θα σαρώνει τα μαύρα σύννεφα των μισητών δυνάμεων κατοχής από αμερικανικές, τουρκικές και σιωνιστικές δυνάμεις κατοχής και που θα ρίξει στο σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας τους πράκτορες τους, λακέδες συμπαραστάτες τους και τις σκοτεινές συμμορίες τους, που προσπαθούν να επαναφέρουν την ανεξάρτητη Συρία στον σκοταδισμό του Μεσαίωνα, γιατί αυτή η γη είναι ποτισμένη με αίμα μαρτύρων και τραυματισμένων ηρώων.

Μια νέα απελευθέρωση που δεν μπορεί παρά να είναι ένα κοσμικό λαϊκό και δημοκρατικό κράτος, του οποίου ο λαός θα ζήσει ελεύθερος, σκουπίζοντας όλα τα κακά της ταπείνωσης και της ατιμίας.

Όλες οι προσπάθειές μας πρέπει να κατευθύνονται προς την ενότητα των εθνικών τάξεων, για την απελευθέρωση κάθε κόκκου γης της πατρίδα μας, επιβεβαιώνοντας ότι ο αγώνας στον κοινωνικό-οικονομικό τομέα για την άμυνα και την ανάπτυξη, την εθνική παραγωγή και της αύξηση του βιοτικού επιπέδου του λαού μας, γιατί οι λαϊκές μάζες είναι οργανικά δεμένες με τον εθνικό αγώνα, ώστε να κάνουμε πράξη τους εξής στόχους:

* Υπεράσπιση της Εθνικής Ανεξαρτησίας.

* Υπεράσπιση της πλήρους Εθνικής Κυριαρχίας.

* Αδιάκοπη συνεχής πάλη για την Εθνική Εδαφική Ακεραιότητα.

Το σύνθημα των Κομμουνιστών της Συρίας και μαζί τους όλων των πατριωτών, θα παραμείνει, η παρακαταθήκη του ηγέτη του ιστορικού μας κόμματος, συντρόφου Khaled Bakdash*: Η Συρία δεν θα γονατίσει!

Δαμασκός 15 Απρίλη 2021»

Για να γίνει κατανοητή η στάση του Συριακού Κομμουνιστικού Κόμματος που συμμετέχει στην κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ, αλλά και πως οικοδόμησε μαζί με το Σοσιαλιστικό Κόμμα Μπάαθ της Συρίας [Βλέπε, σε: Μόνον ο Ανδρέας Παπανδρέου τιμούσε τη σημερινή επέτειο], το Μέτωπο του αντιαποικιακού αγώνα και την οικοδόμηση της Λαϊκής Συρίας, ας δούμε:

* Ποιος είναι ο ιστορικός ηγέτης του Κ.Κ. της Συρίας Khaled Bakdash, στον οποίο κάνει αναφορά η φετινή Ανακοίνωση-Δήλωση των Σύρων κομμουνιστών κι ο Στάλιν τον έλεγε "Αραβικό Αετό";

«Χωρίς πατρίδα δεν υπάρχει σοσιαλισμός...
Χωρίς πατρίδα δεν υπάρχει ανεξιθρησκεία...
Χωρίς πατρίδα δεν υπάρχει δημοκρατία...»
Συριακό Κομμουνιστικό κόμμα

Ο Khaled Bakdash (1912-1995), γεννήθηκε στις 15 Νοεμβρίου 1912 στη Δαμασκό, από εξέχουσα οικογένεια της Δαμασκού. Ολοκλήρωσε τις σπουδές στις στρατιωτικές επιστήμες, για να γίνει αξιωματικός πυροβολικού στον αραβικό στρατό και στρατιωτικός διοικητής για την περιοχή της Δαμασκού.
Σπούδασε Φιλοσοφία και Μαθηματικά, ηγετικό στέλεχος του αντιαποιακιακού φοιτητικού κινήματος, μαθηματικών, εργάστηκε ως δημοσιογράφος, μεταφραστής, παρέδιδε ιδιαίτερα μαθήματα στα αραβικά, γαλλικά και μαθηματικά. Έγινε μέλος του Συριακού Κομμουνιστικού Κόμματος το 1930, συνελήφθη και φυλακίστηκε επανειλημμένα από τις κατοχικές δυνάμεις των Γάλλων αποικιοκρατών (1931-1933).
Σπούδασε Πολιτικές Οικονομικές Επιστήμες στο Ινστιτούτο Γκεόργκι Πλεχάνοφ στη Μόσχα, πτυχιούχος του Ινστιτούτου Κοινωνικών Επιστημών "Κόκκινοι Καθηγητές" στη Σοβιετική Ένωση, απόφοιτος του Κομμουνιστικού Πανεπιστημίου Communist University of the Toilers of the East στη Μόσχα, από το οποίο πέρασαν κομμουνιστές ηγέτες όπως ο Χο Τσιμινχ κι ο Ντενγκ Σιαοπίνγκ.
Το 1933 έγινε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Το 1935 εξελέγη μέλος του Προεδρίου του 7ου Συνεδρίου της Κομμουνιστικής Διεθνούς (Κομιντέρν).Εξελέγη βουλευτής Δαμασκού με το Συριακό Κομμουνιστικό Κόμμα, για πρώτη φορά το 1954. Διαφώνησε με τον Νικίτα Χρουστσόφ (θεωρία της εγκατάλειψης των κομμουνιστικών κομμάτων) κι αρνήθηκε την εντολή διάλυσης του κόμματος κατά τη διάρκεια της ένωσης Συρίας-Αιγύπτου. Παρέμεινε σταθερός στη μαρξιστική-λενινιστική προσέγγιση και διακρίθηκε για την πλήρη διάσταση κι απόρριψη της περεστρόικα του Γκορμπατσόφ -όταν ακόμη και το δικό μας ΚΚΕ στήριξε την περεστρόικα του Γκορμπατσόφ
 [«Οι ιδέες της περεστρόικα ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της αναδιοργάνωσης του σοσιαλισμού και συμβάλλουν σημαντικά στην ανάπτυξη της σύγχρονης θεωρίας του σοσιαλισμού, ο σοσιαλισμός δεν ήταν ποτέ πιο ελκυστικός»... Αλέκα Παπαρήγα, Γ. Γραμματέας Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, "Πράβντα", 25 Ιούνη 1991].
Το 1936, με τη βοήθεια του Κομμουνιστικού Κόμματος της Γαλίας κινητοποίησε τη γαλλική κοινή γνώμη για το τέλος της γαλλικής αποικιοκρατίας στη Συρία, στρατεύτηκε με την επίσημη συριακής αντιπροσωπεία υποστήριξης του δικαιώματος της Συρίας στην εθνική ανεξαρτησία, που πήγε στο Παρίσι και στην οποία περιλαμβάνονταν οι Hashem Al-Atassi, Saadallah Al-Jabri, Faris El-Khoury, Riad El-Solh, και άλλοι. Το 1937 ταξίδεψε επανειλημμένα στην Αλγερία και στη συνέχεια στο Μαρόκο, για να να συνεργαστεί με τους Μαροκινούς πατριώτες και να τους πείσει, προκειμένου να αποτρέψει τη στρατολόγηση Αράβων από το φασιστικό καθεστώς του στρατηγού Φράνκο.

Όποιος σήμερα έστρεψε αλλού το πρόσωπό του,
θα κριθεί και θα καταδικαστεί από την Ιστορία...

Έτσι... θα μάθουμε κάποτε τι ώθησε το ελληνικό πολιτικό σύστημα να έχει στρατευτεί για δέκα (10) ολόκληρα χρόνια εναντίον του λαού της Συρίας; Θα μάθουμε και με τι "ανταλλάγματα", γιατί ειδικά η λεγόμενη "αριστερά" και κυρίως η εξωκοινοβουλευτική "επαναστατική" (sic!) "αριστερά" στρατεύτηκε και συνεχίζει ως σήμερα μαζί με τους ιμπεριαλιστές εναντίον του λαού της Συρίας; [Βλέπε, σε: 5 Aπρίλη 2011... τα πρώτα επίσημα διαπιστευτήρια της Νατοϊκής "αριστεράς" για ν' αναλάβει κυβερνητικό ρόλο].

Γράφει ο Νίκος Κλειτσίκας.

Ο Συριακός Εθνικός Ύμνος από παιδική χορωδία:

 

Σχετικά:

17 Απρίλη... "Ημέρα της Ανεξαρτησίας" στη Συρία των Σελευκιδών του Μεγάλου Αλεξάνδρου!

«Να μην σκέφτονται οι εχθροί μας ότι υπάρχει δυνατότητα
να κερδίσουν από την πολιτική εκείνο που δεν κατάφεραν
να αποκτήσουν με την τρομοκρατία.
Μαζί τους ούτε συμφωνίες, ούτε πρεσβείες.
ΤΙΠΟΤΑ»
Μπασάρ Αλ Άσαντ, Πρόεδρος της Συρίας
Δαμασκός, 20 Αυγούστου 2017
 
«Θα απελευθερωθεί κι η τελευταία ίντσα γης της Συρίας»
Μπασάρ Αλ Άσαντ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου