Θανατηφόρα και σοβαρά τροχαία ατυχήματα (Πρότυπο προπονητικό πρόγραμμα).

Στα πλαίσια της απομάκρυνσης των συνανθρώπων μας, από αυτοσχέδιους αγώνες, επικίνδυνους ελιγμούς-επιδείξεις, και με στόχο την μείωση των θανατηφόρων και σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, ο σύλλογος μας εφαρμόζει ένα πρότυπο προπονητικό πρόγραμμα.

ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ ΣΠΟΡ. Η ΣΩΣΤΗ ΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ.  

Oι επιτυχίες των μεγάλων οδηγών-αθλητών, στο wrc και στην F1, σε παγκόσμιο επίπεδο, δεν έγιναν ποτέ εις βάρος της σωματικής ακεραιότητας, των συνανθρώπων τους.  
 
Μια αγωνιστική-αθλητική, μια πολιτική, κοινωνική, επιστημονική επιτυχία, για να έχει ηθική αξία, δεν πρέπει ποτέ να επιτυγχάνεται, εις βάρος της ευημερίας, της αξιοπρέπειας, της ελευθερίας και της υγείας των άλλων ανθρώπων. 
 
Οι μεγάλοι αθλητές-οδηγοί, οι παγκόσμιοι πρωταθλητές (wrc και f1), δεν συμμετείχαν ποτέ σε αυτοσχέδιους αγώνες, και δεν μετέτρεψαν ποτέ τις εθνικές οδούς, και άλλους δρόμους, σε πίστες φόρμουλα ένα και σε ειδικές διαδρομές wrc. 

ΤΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Η Ελλάδα στατιστικά βρίσκεται στην υψηλότερη θέση θανάτων στην Ευρώπη ανά μονάδα πληθυσμού στα τροχαία ατυχήματα που αφορούν τις ηλικίες 15 εώς 29 ετών. Στην Ελλάδα τα τροχαία ατυχήματα συνιστούν διαχρονικό πρόβλημα με σοβαρές εθνικές, ηθικές, κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις.

Οι θάνατοι από τροχαία στην Ελλάδα είναι σχεδόν δύο φορές περισσότεροι, από ότι εiναι παγκοσμίως. Η χώρα μας μετρά 130 θύματα ανά εκατομμύριο κατοίκων, όταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 69 θύματα ανά εκατομμύριο κατοίκων. Από την ανάλυση των στοιχείων των τροχαίων ατυχημάτων στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια οι συνθήκες στην οδική ασφάλεια κρίνονται στάσιμες. Όλες οι κατηγορίες ατυχημάτων μειώθηκαν οριακά, εκτός των θανατηφόρων, όπου σημειώθηκε οριακή αύξηση 0,1% και 0,2% αντίστοιχα. Η έλλειψη παιδείας-αγωγής, οδηγεί στην απάθεια και στην αδιαφορία. Αυτά είναι από τα πιο επικίνδυνα συμπτώματα μιας κοινωνίας σε μεγάλη παρακμή και σήψη. 

Οι κάτοικοι είναι προκλητικά-τραγικά απαθείς και αδιάφοροι, απέναντι στα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, και τις συνέπειες τους. Aυτό συμβαίνει διότι αρκετοί δεν έχουν παιδεία, και θεωρούν ότι το πρόβλημα πρέπει να απασχολεί όλους τους άλλους, εκτός από τους ίδιους. Όταν διαπιστώσουν ότι αυτή η κοινωνική-εθνική μάστιγα, ήταν και είναι υπόθεση όλων μας, τότε είναι πολύ αργά, καθώς έχουν ήδη υποστεί κάποιο τροχαίο ατύχημα οι ίδιοι ή κάποια από τα συγγενικά, η φιλικά τους πρόσωπα.

ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ ΣΟΒΑΡΟΥ ΚΑΙ ΥΨΗΛΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ. 

Οι βασικές πτυχές του χαρακτήρα όπως είναι το ήθος, η κοινωνική συμπεριφορά, η αντίληψη, η ικανότητα, τα συναισθήματα, η αυτοπεποίθεση, η καλοσύνη και άλλα αναπτύσσονται μέσα από την συμμετοχή στα αθλητικά δρώμενα. Μέσα από τον σωστό αθλητισμό, και την αθλητική δημιουργικότητα, οι εμπλεκόμενοι θα είναι σε θέση να έρθουν αντιμέτωποι με όλες τις δυσκολίες της ζωής. Ο αθλητισμός προσφέρει τα πάντα σε έναν άνθρωπο. Αυτό διότι εξευγενίζει, ισορροπεί, καλλιεργεί, ηρεμεί, ομορφαίνει τις ανθρώπινες ψυχές, την ζωή και κάθε τι ωραίο. Μέσα από την αθλητική ενασχόληση είσαι γεμάτος δημιουργικότητα και θετική ενέργεια.

Είναι απαραίτητη η άθληση σε υψηλό-σοβαρό επίπεδο, διότι είναι το μόνο αντίδοτο κατά της ηθικής-πνευματικής και της οικονομικής κρίσης. Μέσα από τις τεχνικές ασκήσεις, οι συμμετέχοντες οδηγούνται μονίμως σε υψηλές ακαδημαϊκές επιτυχίες (Πανελλήνιες εξετάσεις, πτυχία ξένων γλωσσών κλπ). Αυτό διότι οι τεχνικές ασκήσεις διεγείρουν τις περιοχές του εγκεφάλου, που σχετίζονται με το διάβασμα και την συναισθηματική ανάπτυξη. 

Η εφαρμογή των πρότυπων προπονητικών μεθόδων, αποδεδειγμένα έχει οδηγήσει πολλoύς αθλητές σε μεγάλες ακαδημαϊκές, και όχι μόνον επιτυχίες.

Αποτελεί θέσφατο πλέον η ευεργετικότατη επίδραση της αθλητικής παιδείας, στην μάθηση και τις σχολικές επιτυχίες. Η σωστή και πρότυπη προπονητική, σε υψηλό επίπεδο αναπτύσει το ήθος, το ταλέντο, την διανοητική ικανότητα, ολοκληρώνει και ισχυροποιεί την προσωπικότητα, στον μέγιστο βαθμό. Έχουμε ισχυρούς χαρακτήρες, που είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν με επιτυχία, κάθε δυσκολία εντός και εκτός αθλητισμού. Οι μέθοδοι διδασκαλίας, καλύπτουν κάθε δυνατό τρόπο μετάδοσης της αθλητικής γνώσεως.

Ο υψηλός αθλητισμός συνδράμει σημαντικά στην συνέχιση του Ελληνικού πολιτισμού, μέσα από την εξειδικευμένη αθλητική εκπαίδευση. Μέσα από τον υψηλό αθλητισμό μηδενίζεται, είτε μετριάζεται η παραβατικότητα, ανάλογα με το επίπεδο των προπονητών, το οικογενειακό και το σχολικό περιβάλλον του κάθε παιδιού. Ποιες είναι οι συνέπειες για τα παιδιά που δεν κάνουν καθόλου αθλητισμό ; 

Δυστυχώς είναι καταστροφικές. Υπάρχουν τρομερές συνέπειες όχι μόνον για τα ίδια τα παιδιά, αλλά και για την κοινωνία. Αυτό διότι δημιουργούνται άτομα, τα οποία δεν είναι σε θέση να προσφέρουν και να δημιουργήσουν. Τα παιδιά αυτά αρκετές φορές, κάνουν πάρα πολύ κακές πράξεις, ενώ διακατέχονται από αισθήματα κατωτερότητας-κακοήθειας και εκδηλώνουν παραβατικές συμπεριφορές.

Καθοριστικό εμπόδιο για την εξέλιξη και την πνευματική δημιουργία όλων των παιδιών, είναι οι κακοί είτε αδιάφοροι δάσκαλοι και προπονητές.
 
ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΥΨΗΛΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ. ΑΝΩΤΕΡΟΙ ΗΘΙΚΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ. ΣΟΒΑΡΑ-ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ.
 
Εδώ και πολλές δεκαετίες τα τροχαία έχουν εξελιχθεί σε μόνιμη μάστιγα για την Ελληνική κοινωνία. Πολλοί άνθρωποι εξαιτίας της έλλειψης παιδείας και ηθικών αρχών, για μερικά δευτερόλεπτα άσκοπου εντυπωσιασμού και μιας ανύπαρκτης “κοινωνικής καταξιώσεως” χάνουν πολύ άδικα τις ζωές τους, είτε μένουν σε όλη τους την ζωή ανάπηροι. Σε αυτήν την θανατηφόρο μάστιγα και όχι μόνον τα μέγιστα έχει συμβάλει και η λεγόμενη “μόδα”.
 

Με βάση τα προαναφερόμενα το να επιθυμείς να γίνεις αθλητής, στην μνήμη ενός φίλου η συγγενή που χάθηκε σε ένα θανατηφόρο τροχαίο είναι κάτι πολύ ανώτερο ηθικά. Όλοι όσοι θα βρούνε την ψυχική δύναμη έπειτα από την απώλεια ενός δικού τους ανθρώπου να γίνουν αθλητές δείχνουν την ψυχική και ηθική τους ανωτερότητα. 

Το αποτέλεσμα θα είναι να αποτελούν τα πιο σημαντικά παραδείγματα για όλους τους υπόλοιπους. Στην παραπάνω κατηγορία συνανθρώπων, το αξίωμα του Ύπατου των Φιλοσόφων θα έχει την απόλυτη εφαρμογή του. Αθλητές-αθλήτριες endouro, down hill και mountain bike, μπορούν να γίνουν όλοι όσοι αγαπούν την μοτοσυκλέτα-ποδήλατο, την φύση. 

Επίσης όσοι είναι δυναμικοί χαρακτήρες, ενώ ταυτόχρονα επιθυμούν μέσα από της αγωνιστικές τους διακρίσεις-προσπάθειες να συμμετέχουν σε ένα σκοπό ανωτάτου ηθικού επιπέδου.

Στα πλαίσια όλων αυτών των ανώτατων ηθικά σκοπών, ο σύλλογος μας υποστηρίζει για πρώτη φορά στα χρονικά ένα ολοκληρωμένο προπονητικό πρόγραμμα, με πάρα πολλές πρότυπες-τεχνικές ασκήσεις, για τον κλάδο της μοτοσυκλέτας και του mountain bike-down hill. Είναι  ειδικές-τεχνικές ασκήσεις για την βελτίωση στον μέγιστο βαθμό της ισορροπίας, των αντανακλαστικών, της αντίληψης, της αυτοσυγκεντρώσεως, τον χειρισμό στο γκάζι και στα φρένα, την ισχυροποίηση του χαρακτήρα, την διεύρυνση της αντίληψης κλπ. 

Το ασκησιολόγιο περιλαμβάνει περισσότερες από 2000 τεχνικές ασκήσεις. Με την έναρξη του αθλητικού προγράμματος θα προστεθούν και αρκετές νέες πρότυπες και όχι μόνον τεχνικές ασκήσεις, στο υψηλότερο επίπεδο, όπως γίνεται με όλα τα αξιόλογα και υψηλού επιπέδου αθλήματα.

Σε προσωπικό επίπεδο ο κύριος Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος έχοντας βιώσει την απώλεια φίλων συμμαθητών, γνωστών, δεν επιθυμεί πλέον να συνεχίζεται ανεξέλεγκτα αυτή η τρομερή και δραματική κατάσταση. Για αυτό δημιούργησε το πρότυπο αθλητικό-προπονητικό πρόγραμμα. Όλα αυτά με βάση το αξίωμα του Πλάτωνα, ότι άξιος τιμής σε μία πόλη είναι όποιος δεν αδικεί. Όμως όλα τα αξιώματα και τις τιμές μιας πόλεως της αξίζουν όσοι σταματούν τις αδικίες (Πλάτων-Νόμοι). Μια από τις μεγαλύτερες κοινωνικές αδικίες είναι τα θανατηφόρα και όχι μόνον τροχαία ατυχήματα λόγω ελλείψεως παιδείας, αρχών. 

Επίσης στα πλαίσια των ίδιων σκοπών, θα γίνουν σεμινάρια-ενημερώσεις και πρακτική εφαρμογή, ενός μέρους, από το πρότυπο προπονητικό πρόγραμμα. Γίνε αθλήτρια και αθλητής μοτοσυκλέτας-ποδηλάτου και βοήθησε να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

EXTREME SPORTS NIKIFOROS
RACING TEAM. 
ΓΙA ΤΟ Δ.Σ. 
Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
Α. Λύτρα 
contact : arisvinews@gmail.com
Η εργασία-άρθρο έγινε από την στήλη Ισχύς δια της γνώσεως. 
Υποστηρικτής και Χορηγός επικοινωνίας : 

0 comments: